Kojení u měsíčního miminka (bojkot, zvracení). Čím to může být?

30. lis 2023

Ahojky ženy, jdu si pro radu... Mám druhé dítko, dneska je mu měsíc. I když u prvního jsem to nezažila tak váham čím by to mohlo být.... Syn se kojí od narození krásně. Ale poslední dny máme takový malý problém... Nakojí se, pak si třeba lehce říhne a vpodstatě vše vyvrací.... Někdy si ani neříhne a jde to ven. Někdy leží i 10-20 min po kojení a jde to ven... Předtím to nedělal a teď je to skoro co každé kojení. Na prsu chce být furt, spí s ním. Má teda hroznou rýmu od porodnice ale nemyslím si že to je kvůli tomu... Když to dělá poslední 2-3 dny. U kojení se začal ale.zlobit, vrtí se, brumlá si, pořád se pouští a znova přisává... Vypadá nespokojeně. Pak zase chvíli klid a znova. Za měsíc přibral kilo, takže asi hlady netrpí... Ale zajímalo by mě čím to může být. Prdíky dostáváme ven stlačením nožiček... 🙄🙄 A ještě by mě zajímalo, když to vyblika, mám mu prso opět dát nebo raději ne??? Vždycky je toho tolik, že si říkám že v tom břiše nic nemá... On ale začne opět otevírat pusu a hledá kozu 😂😂

ai30
30. lis 2023

Syn to taky jednu dobu delal a mela jsem z toho stejny pocit, jako ty, myslela jsem, ze vyzvracel vsechno a je o hladu. Porodni asistentka mi ale vysvetlila, ze oni zvraci to, co vypili 'navic'. I kdyz to vypada jako hodne, v brisku toho ma dostatek, proste toho hodne vypil. Uz si bohuzel nepamatuju, jak dlouho to trvalo, ale myslim, ze se to za nejakou dobu samo zregulovalo.

malytlustyhroch
30. lis 2023

U nas zacal cca kolem mesice reflux, u nas teda bez zvraceni, ale ze zvracenim je typictejsi. Doporucuju uprostred kojeni nechat odrihnout, po kojeni taky, pak bud mit dal v naruci nebo vypodlozit nohy posylky (nebo existuji kliny do postylky/kocarku), tak aby mel hlavu vyrazne vis nez zaludek. Aby se neprepijel menila jsem prso za dudlik, aby jeste chvili udrzoval spravny smer a mliko se mu nevracelo. Ale dudliky jsou samozrejme trochu kontroverzni, kdyz je ve hre bojkot. Vic poradi pediatr. Kdyby hodne dominovalo paleni zahy (plac po kojeni/po blinkani) tak na to jsou nejake kapicky na zaludek. Ryma nebo zacpa, nadymani to u nas vzdycky zhoršily, no a kdyz masirovat brisko/nozicky, tak rozhodne pred kojenim ne po nem, ale to je asi jasny.
Byla jsem rada, ze je to moje druhe dite, u prvniho bych z toho byla uplne mimo, protoze s tim prave souvisely caste bojkoty kojeni. Pomahalo, ze bylo jasny, ze s lahvi to nebude lepsi, tak jsme to oroste nejak prestaly, kojili jsme v polospanku a u bileho sumu... U syna se to hodne zlepsilonkolem 4 mesicu a hodne dobre, to bylo tak kolem trictvrte roku (prikrmy opet problem), ale u nekoho to jde i rychlejc.

lis6
30. lis 2023

U nás zvracení značilo alergii na bílkovinu kravskýho mlíka, taky ze začátku to bylo dobrý a jak se rozjela alergie tak blila

ai30
30. lis 2023

Jo a jeste jsem si vzpomnela, ze se u toho taky v jednu chvili zacal desne vrtet a poustet se a bylo to proto, ze on uz byl vlastne napity, chtel uz jenom dumkat a prave mu vadilo, ze furt tece to mliko. Kdyz tohle zacal, tak jsem proste dokojila a hotovo, postupne se mi ta produkce mlika upravila, ldyz porad nepil a nebylo ho tak moc.

1pomnenka
30. lis 2023

U nás to bylo tím, že se doslova ,,přežíral", neměl zkrátka stopku.

autor
30. lis 2023

Děkuju všem za odpovědi 🌼 trochu jsem se lekla aby nebyl nějaký větší problém ale asi to fakt bude tím přezíráním 😂 to má asi po mě

aadys
2. pro 2023

U známých takhle zjistili, že pohnuli s obrázku miminka při porodu. Ale malá měla neustale zakloněnou hlavičku když pásla.

eithelwing
2. pro 2023

Může to být různé. Přejídání, pak jde spíš o ublinkavani.
Reflux, zkusit zavést antirefluxni opatření. Reflux může sám odeznít, nebo může být projevem jiného problému. A to třeba potravinová alergie nebo u nás kiss syndrom. Obě moje děti blinkaly půl rok intenzivně, dcera do roka občasně. Syn měl navíc i nějakou lehkou alergii na bramborový škrob a mrkev, vše cca do roka a půl odeznělo a kiss syndrom byl vyřešen terapií.
Často mi bylo doktory doporučeno kojit méně a opravdu po 3 hodinach. Nemělo to žádný efekt. Naopak spíš kojit častěji a po menších dávkách vedlo děti k tomu, že tak nehltaly.