Může mít žízeň 3měsíční miminko?

letok
12. zář 2014

Plně kojím, dítě spí přes noc tahem i 9 hodin. Ale v posledních dnech mi nechce vůbec spát přes den a po kojení se začíná vztekat. Nemůže mít žízeň? Všichni okolo mi pořád říkají, že mám začít dávat čaj, ale já nechci, aby si na něj malý nezvykl. Jak zjistím, zda nemá žízeň? Děkuji za odpovědi.

ajatomasova
12. zář 2014

ahoj zkus ji dat trosku tak 20 ml caje fenykl na tom nic nezkazis ja davam maly od 1 mesice a v pohode

jimmy1
12. zář 2014

že by spurt?

lv
12. zář 2014

Růstový spurt

ululul
12. zář 2014

spurtík

wenduliks
12. zář 2014

Ahoj, ja jsem malemu zkousela davat caj na konci 4.m, protoze do me vsichni "chytri" huceli,ze nam to take davali. Maly to vubec nechtel, jen prso. Rikala jsem to Mudr. a ona mi rekla,ze ma maly vic rozumu,nez jeho rodice. 🙂 Ze se mam na chytre rady vykaslat a plne kojene dite do konce 6.mesice jen kojit. Protoze se tim mlikem i napije. Tak jsem pokracovala v kojeni a bylo vystarano. 🙂 Kdyz bylo vedro,kojila jsem casteji.

evulina77
12. zář 2014

hlavně nedávej nic kromě mlíčka. Jedná se o růstový spurt, srovná se to do týdne. Neboj, věř si a koj. Podívej se na stránky kojeni.net, je tam hodně informací o kojení, hodně mi pomohly. Kojení je o nabídce a poptávce, pokud začneš dávat něco jinýho, začne se ti tvořit méně mléka a to ty teď nepotřebuješ...

pisisvori
12. zář 2014

Udělej co si myslíš, že je správné. Tomu, že se to nemá dávat čaj bych až tak moc nevěřila. Už teď se začínají objevovat jasné názory, že od 4-6 měsíce je tzv alergologické okénko a když se v téhle době děti setkají s alergeny tak pak alergičtí nejsou a né naopak jak se tvrdilo dříve..takže nebude trvat dlouho a příkrmy se budou zavádět zase už od 4 měsíce...když jsem sem tohle napsala před 5lety u první dcery některé maminky by mě ukamenovaly...že jen kojení a kojení a kojení. Stejně tak se spurtem a podobně. Mléka je žena schopná vytvořit max asi 1200ml za 24hodin nevíc, ale když má dítě ve 4 měsících 8,5kg a má mít minimálně 1/6 váhy příjem mléka tak už mu holt mateřské mléko nemůže stačit...to je jen prostá matematika.8500/6=1417ml a nic na to nemění to, jestli mu jsou 4 nebo 6 měsíců.
Takže zdravý rozum a žádný extrém. Prostě fenyklový nebo jiný čajík pro děti zkus a uvidíš....a rozhodně se neboj, že s tím něco hrozného miminku uděláš.

katyxq
12. zář 2014

Koj podle miminka - MM je ta nejlepší tekutina, jakou může dostat. Podáním čaje jen omezíš laktaci, nedodáš žiiony a zatížíš zbytečně ledviny. Navíc pokud by to bylo z jakékoliv láhve, zahráváš si s pokažením přisátí. Možná reaguje na nižší tok mléka - na to je řešení častěji kojit a používat stlačování prsu, případně během kojení prostřídat prsa. A taky velmi pravděpodobně potřebuje kontakt, těsný (a je to potřeba, ne rozmar) - společné spaní, nošení (což podpořǐ i tvorbu mléka). A nejspíš pomůže i na zlepšení toku mléka přidat koejní v noci (a to souvisí s tím spoelčným spaním, dál od maminyk dítě spí abnormálně hluboko, prospí potřebu kojení - a noční kojení oodporuje laktaci lépe než v kteroukoliv jinou dobu díky prolaktinu).
www.modrykoní.cz/jak-kojit

lenicka07
12. zář 2014

Moje děti jako plně kojené nechtěly čaj ani v několika měsících ani v těch největších vedrech. Malého kojím doteď a pořád nechce další tekutiny, vypije toho jen málo, ale je pravda že stále kojím hodně. Takže na žízeň bych to opravdu neviděla.

terezapetrova
12. zář 2014

když v noci spi 9 hodin v kuse ve 3 mesicich nevidim nic zvláštního na tom, ze pres den nespi 😉