Můžu v den tetování kojit?
Dobrý den chtěla jsem se se zeptat dneska jsem byla na tetování důležitá informace je ta že kojim chtěla jsem se zeptat jestli můžu svého syna ( 2 měsíce ) normálně kojit a nebo mám raději počkat ? Předem děkuji za odpověď
Jake nezodpovědné chování?? Dop*dele už !! ( omlouvám se za to slovo ) slušne jsem se zeptala a mám jste mě tu ukamenovali ! Myslím si že nic tak strašneho a životu nebezpečného jsem neudělala tak už mě prosím vás z vašim nějakých mindraku vynechte dekuji
Ono v důsledku je to některým lidem tady jedno 😀 já to myslela v nadsázce a ironicky 😉
Myslím si že nejsem sama koho by tato otázka kterou jsem napsala zajímala je spousta maminek v me situaci která neví zda v kojení při tetování kojit nebo nn ale asi se tu bála napsat . Jak tak čtu některé odpovědi maminek na mou otázku tak se jim ani nedivim. Kdybych věděla jak se tu semnou budete bavit tak bych tu taky radši nepsala a vyhledala bych jednu maminku která by to semnou slušne jako s člověk probrala. Nezlob te se na mě ale jestli se takhle chcete s maminkama bavit tak v této skupině asi nemáte být. Stačilo napsat udělala jste chybu .. ale nn mě tu hned napadat bůhví jaká nejsem máma kvůli jak už jsem psala jednomu tetování
O tom by tě měli ale poučit v salonu sami. A upřímně, já, když si vzpomenu na kolotoč kolem dítěte ve 2. měsíci, se ti ještě divím, že máš chuť a čas někam se chodit tetovat, hlavně v létě, když tetování nesmí být na slunci. Ale budiž, to je stejně jedno.
😀 mám u tebe kafe, bo jsem ho právě vyprckla na notebook.
A jaký piješ @astyna?
Ženy jedny nevděčné, buďte aspoň rády, že dítě dostalo UM a ne pribiňáka.
I když...i to je podle mě záležitostí pár dnů, záleží, na jakou internetovou stránku matinka narazí, žejo.
Krom infekce prostě nic nehrozí, basta fidly. Pak je na každém, nakolik v záležitosti čistoty svému tatérovi věří, nebo nakolik se o tom sám přesvědčí.
@mollyweasley jejda děkuji že jste tady napsala zrovna vy jste asi jediná které se semnou ( o mě situaci ) baví slušne 🙂
@majkoz děkuji 🙂
Ja se byla na tetovani objednat kdyz byly dceri 4 mesice, uz jsem v te dobe bohuzel nekojila, ale taterovo prvni veta byla Nebudu tetovat dokud kojis. O duvody jsem se nezajimala, ale neco na tom asi bude, jinak by mi to nerikal. Na dalsi tetovani opet pujdu, ale az ukoncim kojeni.
Vzhledem k datu a casu otazky uz neradim zda ano ci ne kojit, jen pridavam zkusenost k tematu.
@martinkauli Tak ono je to ,,asi" logický, že nekojit, když každý profesionální tatér by těhotnou/kojící/šestinedělku netetoval...
Holky asi nemá smysl řešit že se @martinkauli nechala tetovat.O tom že je to nezodpovědné,profík by to nikdy neudělal a že si zakladatelka měla spíš prvně něco přečíst nebo se třeba zeptat je jasný.Teď už je pozdě.Možná kdyby víc řešila tuto otázku a ne co si bude tetovat nemuselo to vůbec vzniknout.Každý má hold priority jinak nastavené.Teď už jen zbývá se zakladatelce modlit aby nedostala nějakou infekci a nemusela přestat kojit kvůli léčbě.Možná by příště víc rozmýšlela svoje činy něž něco udělá.
Me spis zarazily ty casove udaje. Psala, ze v 15hod se nechala tetovat. Tzn. ze dite naposledy kojila dejme tomu ve 14hod. A ona se v 19:15 pta, jestli muze kojit??? Tak pokud dala mezitim UM, tak proc se pta, jestli muze kojit? A prsa ji mezitim delaly co, kdyz ani evidentne neodstrikala.... To mi proste hlava nebere. Soudny clovek si vsechny tyhle informace pozjistuje predem a pripravi se na to. Tetovani nesoudim, to je kazdeho vec.
Dotaz je k placi, ale diskuze me bavi🙂
@luj89 Jaká? Jaká je pravděpodobnost takové reakce? Co já vím, tak velice ojedinělá, a snad vždy se jedná jen o určité barvy- fialová, červená atd a to jen třeba určité odstíny. A co se při takové reakci může stát? Oblast se může zanítit třeba, nebo co já vím, nikdy jsem nic takového neviděla. Jak to teda vypadá?
Jinak molekula barvy je tak velká, že do MM opravdu nepřechází.
To, že tatéři nechtěj tetovat kojící atd mi přijde asi jako že na hafo hraček je nápis Nevhodné do tří let
Ale jo, když Vás to tu všechny furt baví se vysmívat zakladatelce a přifouknout si vlastní ego, když jste v přesile, tak fajn... Ulevte si
Možná by úplně normálně nakojila, a ono by se jejímu dítěti, světe div se, nic nestalo. Ale měla asi pochybnosti, možná otevřela nějakou jinou diskuzi a zeptala se, chjo 😒
@majkoz Ale ten nápis na hračkách má také své opodstatnění, kristova noho 😖
@nutricnihodnota Nejsem kristova noha a ten nápis většinou opodstatnění nemá. Sedí tu vedle mě plyšák, kterej to má na cedulce napsaný, žádný knoflíky, nic, má jen takovej ocásek, kterej by asi mohlo hodně vytrvalé dítě do tří let věku uhryzat a pak se s ním zadusit, ovšem čtyřleté už ne.
@majkoz moje sestra měla alergickou reakci na červenou barvu, hodně jí to oteklo a udělaly se jí kolem červené flíčky, otok opadl po asi týdnu, ale flíčky měla ještě 3 týdny, pár jich jí tam zůstalo. Tatér jí řekl, že se jedná o alergickou reakci právě asi na červenou. Nikdy předtím reakci neměla, ale je pravda, že červenou měla poprvé.
Ačkoliv zakladatelka má tetování černé, přeci jenom mohla s kérkou počkat, protože se to nedoporučuje a do mlíka jde z matky všechno (vemte si třeba blbý nadýmavý potraviny - pak se celou noc člověk nevyspí). I když si taky nemyslím, že by to mohlo mít zásadní dopad, narozdíl od matek, které třeba při kojení kouří nebo holdují alkoholu. Nicméně mě se tatér také vždy ptal, ať to bylo v salonu nebo u kamaráda doma. Osobně bych s kérkou počkala, ale v tomhle případě bych nakojila normálně.
@majkoz Jestli ono třeba nejde spíš o to, že ten plyšák je vyrobený v Číně, z pochybných materiálů, pochybnýma rukama, cestoval lodí spolu s dalšími věcmi (a bakteriemi), že ho rodiče běžně jednou týdně neperou a že běžné dítě do 3 let ho prostě ožužlává. Zadušení tady fakt nehraje roli.
@mrskato No jasně, já taky měla červenou problematičtější, ale spíš, že vypadávala... Ale i ta alergická rekce je (dle mě teda, jak jsem psala, nikdy jsem to na živo neviděla) taková, že se oblast může zanítit a to je pak stejné, jako u jakéhokoli zaníceného ložiska z čehokoli jiného, když nepomůže řepík a ganja mast a další, tak se to mázne framikoinem a je to. V nejhorším případě, ale to si fakt neumím představit, by byly potřeba antibio.
Jinak molekula inkoustu je fakt velká a do mlíka se nedostane.
Tady jde prostě o to, že se to zas až tak nezkoumá a nezkoumalo a tatéři se tím chrání, že nechtějí kérovat ty kojící, kdyby něco..A je přeci pohodlnější a bezpečnější říct "Kojíš, přijď až nebudeš" a já to chápu. A tím pak nastává to, co jsme se tu dočetly.... Ale ta pravděpodobnost komplikací-vážnějších je hrozně malá.
Zdravím 🙂
@mollyweasley Tovižejo 😉 Mám Ti uvést nějaký další nesmyslný příklad? Nééé, to byl vtip, vymysli si něco sama, představivost máš, tak si poradíš 🙂
@mollyweasley Čtu si to znova a rozhodla jsem se Ti to olajkovat, neb mne to moc pobavilo!
@majkoz Sama přiznáváš, že tam nějaká šance komplikací je, a zvlášť když jde o něco odložitelného jako je tetování, bych to prostě odsunula na dobu po kojení. Možná že zbytečně, ale lepší než pak litovat. Kdyby šlo o něco nezbytně nutného, tak se podstoupení toho zanedbatelnýho rizika dá pochopit, ale v tomhle případě to nechápu.. Nikdo si tu nepřifoukává vlastní ego, jen nesouhlasí s postupem zakladatelky, která se přes obecná doporučení nechá tetovat a až POTOM se ptá, jestli může kojit, a to na internetový diskusi...

@astyna otázka do pranice??? Takže kdybych tu napsala že beru drogy tak co??? To by jste mě chavalili??