Plné kojení. Jak dlouho?

lucifux
31. srp 2022

Malému je 6 měsíců a kromě jedné večerní lahvičky sunaru denně ho jen kojím. Ještě se mi nijak do těch příkrmů nechce. Jak dlouho jste plně kojili své ratolesti vy? Nehledě na to, že u toho kojení jsme jen spolu jeden pro druhého. Ještě si chci užívat toho, že je miminko, než mi opravdu vyroste. Mám 4 kluky, takže aspoň těch málo minut denně, chci být jen s ním. Jestli mi rozumíte..... Asi jsem praštěná.

j.a.n.i
31. srp 2022

@lucifux Tak s prikrmy snad nekončí kojení, ne?

lucifux
autor
31. srp 2022

@j.a.n.i To sice ne, ale postupně ustupuje...

cilkat
31. srp 2022

Prvorozený UM zavrhnul někdy koncem pvního týdne života, kdy mi konečně naskočila dostaečná laktace. Od té doby žádný Sunar do pusy nevzal... Přesto se v necelých pěti měsících začal velmi intenzivně zajímat o moje jídlo.... Takže jsme kolem pátého měsíce začala pomalu zavádět příkrmy, ale spíš metodou BLW, než opravdu krmit... Ještě v deseti měsících chtěl pouze jedno jídlo denně a jinak byl na prsu...
Takže jestli jedete stejně flašku Sunaru, tak bych se výměny Sunaru za zeleninu nebránila... kojení to fakt nemusí nijak omezit.

eviicka
31. srp 2022

Staršímu jsem začala dávat příkrmy v pěti měsících, ještě v devíti měsících byl z vlastní vůle z 90% kojený. Mladšímu je 2,5 roku a dobrovolně se mléka z prsu nevzdá.
Nechala bych to na dítěti, pokud bude mít zájem o jídlo, měl by ho dostat.

jjasmina
31. srp 2022

@lucifux
Od 5,5 mes jsem dávala ochutnat příkrmy, na kojení to vliv vůbec nemělo a kdybych ji neodstavila, kojí se asi do puberty 🤣a teda já se i chtěla kojení už zbavit teda. Jinak moc nerozumím tomu, že tolik si kojení užíváš, tak na co večer dávat Sunar...

kosi_cek
31. srp 2022

@lucifux mě nepřijde, že jseš praštěná, asi proto, že jsem praštěná podobě 😃, i když se tedy už nedá napsat, že plně kojíš, jen máš synka plně na mléce. Každopádně sama jsem to s příkrmy nijak nehrotila, ony se děti ozvou o to jídlo samy, u nás to bylo mezi 5ti-14ti měsíci, takže rozptyl obrovský a nemám tu zkušenost, že by tratilo kojení, to u mě tratilo jen právě v kombinaci s dudlíkem a UM, takže mám jedno z dětí velmi brzy odstavené (dříve než v 6ti měsících) a ostatní kojené dlouhodobě.

lentilkah
31. srp 2022

Zacala jsem s prikrmy kdyz bylo dceri cca 5 mesicu, ted ji je 14 mesicu a doted je z 90 procent kojena.
Nemusis kojeni nahrazovat jidlem, jen dat ochutnat a dokojit.

katule1990
31. srp 2022

@lucifux Začala jsem s příkrmy v 5,5 měsících, syn se na to vrhl a od tý doby ho kojení moc nebralo (no, mě teda taky ne 😂), ale kojit jsem chtěla, vydrželo nám to cca do 13 měsíců, když už syn prostě nechtěl. Nakonec to bylo dobře, protože z buzení 10x za noc začal spát celou noc 😀. UM jsem nikdy nedávala. Je to hrozně individuální, některý děti rádi jedí, některý by se ještě v roce nejradši jen kojily.

cikitkapb
31. srp 2022

Tak nás je praštěných víc. Ani u jednoho jsem na příkrmy netlačila, vždycky jsem to nechala na nich. Starší začal ochutnávat až tak v 7-8 měsících, mladší začala snad v 5 měsících, a teda apetit jí zůstal. Podle mě není kam spěchat, jen bych možná vyměnila večerní sunar za polívku k obědu. 😉

sirinfirst
31. srp 2022

Však nemusíš příkrmy zavádět stylem ála 90% doktorů radí (a blbě) narvat do nich co nejdřív celou skelničku a nahradit kojení. Kojím 8 měsíční, příkrmy má od 5 měsíců, ale stále kojím stejně často. Do roka nemám v plánu kojení nahrazovat jídlem, dá si trochu příkrmu a pak mléko.

vladienka
31. srp 2022

Zacali sme s prikrmom na konci 6.mesiaca a kojila som takmer plne do roka a pol.. proste nechcela jest 😁 do roka odburate tak max 1-2 kojenia, vobec by som sa tym nestresovala

j.a.n.i
31. srp 2022

@vladienka Tak hlavně jedno kojení už má odbourané tím sunarem.

optimistic
31. srp 2022

Jedna lékařka mi říkala, že je veliký tlak příkrmových firem, aby se začalo s příkrmy brzy. Ale že dříve bylo normální, že se začínalo až v 8M...

azanka
31. srp 2022

Syn začal ochutnávat kolem toho půl roku a od začátku mu chutnalo... jsou mu tři a na spaní se kojí furt. Řekla bych, že je to kus od kusu a jídlo takový vliv nemá.

ninive211
1. zář 2022

@optimistic Co to je, drive? Naopak k od mamky vim, ze "za nas"(80.leta) se uz pomalu od tri mesicu zacinalo s ruznyma poliveckama a kasickama.
@lucifux Prikrmy jsou od slova prikrmovat. Prvni dny ti sní treba par lzicek jenom, o nahrazovani kojeni nemuze byt rec. Ale treba muzes mit jedlika, ktery po tydny zvladne uplbe v pohode 200 g zeleniny a jeste by si dal. Ridila bych se ditetem Kouka vam do talire, kdyz vy jite, natahuje se po lzicce, strka vsechno do pusy a vse chce ochutnat? Jasne ze se ti nechce fo kolotoce toho vareni, je to vopruz, vytahnout prso je proste snazší, ale ja vzdy navarila max 1x tydne ve velkym, zamrazika do formucek a vytahovala postupne. Fakt jsem se nevarila kazdy den s 60 g mrkve,ono se to jaksi ani nevyplati.

sharifah
2. zář 2022

Mně malá začala jíst více příkrmy asi od 9 měsíců, teď je jí skoro 11 měsíců a když sní celou malou skleničku příkrmu, tak je to velká sláva, stalo se to zatím tak 3x. Po krmení vždy kojím, celkem tak 10-13x denně, z toho 1-3x v noci. Prostě cuc od mámy je nejlepší. Tak neboj, zavedením příkrmu se kojení ještě dlouho neodbourá a to je dobře, cucající miminko je prostě super 😉

denny27
2. zář 2022

Malé bude 6m a je pořád kojena. Taky nepospíchám s příkrmy.
Dneska jsem ji koupila mléčnou kaši na noc, že bych začala tím..