Podle doktorky mám na 1 roce ukončit kojení
Ahojky maminky kojilky,svoji dcerusku kojim stale,byl ji ted rok a na rocni prohlidce se me dr.zeptala, ze jestli jeste kojim,odpovidam, ze ano a ona na to, ze bych mela prestat. Ze do roka je to az az. A pak uz to neni vubec potreba,ze nocni kojeni musim odbourat uuuplne,kvuli zoubkum pry..a ze i tak pres den nekojit. Ze jak se hlasilo ze kojit co nejdele uz zase neplati,ze proste jen do roka a dost.
Stejne budu malou kojit,i v noci,protoze ted ji rostou zuby a je to to jedine, co zabere a uklidni. Navic mleka mam dost, mala moje mlicko miluje,kolikrat pres den prijde se napit,od mala kojim na pozadani.
Taky na me koukala jak na exota, ze nema mala dudlik.
Tak jak nevim, jestli jenom ta moje dr.je takova, nebo jestli i vy jste se setkali zase s tou jejich "novinkou" kojit jen do roka...
Diky moc.
@blahova_andrea me nikdo zadny padny argument nedal ;)
Koukam, ze se to tady chvilema zvrtlo, kam nemelo, to me mrzi ☹
Nicmene moc dekuji za podporu,maminky. Take budu dal kojit,to je jasny, jen me zajimalo, zda dr.ke kterych chodite vy, maji stejny nazor a ridi se zase nejakyma novyma studiema 😖
Urcite je mm zdravejsi nez um,o tom zadna.
Moje dr.na me kouka proste jak na exota,ze kojim,mala nema dudlik a kdyz jsem rekla, ze s nama spi v posteli tak to uz obracela oci v sloup...(prvni dve spali v postylkach od mala,nejmladsi jsem si nastehovala do postele zhruba v pul roce,co ji zacali zuby,jinak by jsme se nevyspali doma nikdo)
@snezenka123 No já po pravdě ještě nevím, jak to naše dr. má s kojením - na jednu stranu kojení hodně podporuje, vždy se ptá, chválí atd. Na druhou stranu mi teď řekla, ať od ukončeného pátého měsíce malého začnu učit na zeleninový příkrm. Pravda ale je, že malého hodně zajímá naše jídlo, tak myslím, že u něho ten čas už asi je, na to zkusit pár lžiček a pak dokojit (což teda i ona zdůrazňovala, že jde o ochutnávání). Uvidím, až mu bude víc, jak se k tomu bude stavět. O společném spaní jí raději neříkám, už tak jsme exoti, že chceme odklad očkování 🙂 Jo a malý taky nemá dudlík 🙂
S dlouhodobějším kojením tam mělo být...
Když kojení Vám i malé vyhovuje, tak bych se ho nevzdávala. Já jsem přesně 6týdnů po porodu skončila na operačním stole se slepákem, a i když všichni na chirurgii řešili jakou mi dají anestezii, kde bude malej atp. tak jedný sestřičce to bylo úplně ukradený a bez mého souhlasu mi dala injekci, po který jsem nesměla 24hodin kojit. K tomu jsem 3dny nic nejedla a měla zánět moudráku, nakonec ještě absces v jizvě. Už jsem se nerozkojila. 3měsíce jsem zkoušela aspoň částečně kojit, ale zvykl si na láhev, ze které mlíčko teklo jednodušeji. Co já bych dala za rok!
Je to Vaše dítě a Vaše rozhodnutí, doktorce po tom nic není!
@snezenka123 na rady dr se z vysoka vyprdni, valna vetsina pediatru vi o kojeni prd a o vyhodach dlouhodobeho uplny prd ;)
@barulina tobě zpětně nikdo na dálku nemůžeme dokázat, co bylo špatně, co tvé dcerce bylo, proč se kojení nepodařilo udržet. stejně tak, ty všechny možnosti, ač tedy neprokazatelné smeteš okamžitě ze stolu, že se vás to absolutně nemohlo týkat. ale také jsi nepřišla s žádným pádným argumentem, proč si to myslíš, čím to máš podložené, na základě čeho ti to tehdy někdo sdělil apod...vše má rub i líc 😉
@snezenka123 o tom, kde dítě spí jsem se s dr. nebavila nikdy 😀 na kojení se ptala naposledy v roce. roce a půl už ne, ale když byla dcera po očkování, tak mě viděli ji uklidňovat prsem. s klidným svědomím a hrdostí klidně i ve dvou letech nahlásím, že stále kojím 😀 ať si o tom myslí co chce!
@blahova_andrea nekolikrat jsme psala ze jsem resila celou situaci. To snad rozeoisivat nemusim jak se resi "krize" v kojeni. To vy tady vite lip nez ja. A bohuzel noc nepomohlo, a dote hublo a rvalo. Dostalo jednou jedonkrat sunar a byla uase ta nejspokojenejsi holcicka. Jo mimochodem i odsfrikat jsem ji zkousela favala po lzickach, z flasky ruzne a najezena proste nebyla. Vy tady mate nejakou svou pravdu,ja mam svou,ale ja vam svuj nazor nRozdil od nekterych mamonek nenutim jako jedinny spravny. At ma kazdy svuj pphled na sotuaci,ale to ze je nekdo presvedceny o opaku neznamena jen prptote druhy ne ze tej nazor je spatny.
Já děkuji všem na odpovědi! Hezký a nikým nerušený den
Ona se prostě maminka ze dne na den "porouchala" a začla téct voda. Mohl to být větší zázrak, kdyby to bylo víno...
Argumentovat tu nelze, škoda, že neexistuje ten rozbor mléka/vody.
@barulina nevyvracím ti tvůj názor ani tě nepřesvědčuji o tom, že ten můj je lepší. jen jsem ti napsala, že ty po nás chceš argumenty a jasné důkazy o tom co si myslíme, ty jsi nám o své pravdě také žádné důkazy nedala. říct, já jsem to řešila a nepomohlo to...to je argument a důkaz? 😅 sama nám svou pravdu obhájit neumíš (ano, samozřejmě ani nemusíš), ale proč tedy chceš to samé po nás? 😕
@panickatlamicka barulina a její slabé mliko se 'řešilo' už na jiných diskuzích....asi jediná na světě ho měla, nevysvetlite ani kdybyste se na hlavu postavila.. Kdo ví, jak to nakonec bylo, každopádně je to minulost
@blahova_andrea asi nectes. Mej jezky den,neb na toto nemam cas!)
@janina29k joo tak me slepak taky skolil,akutni,hnusny. Predchazela tomu hnusna angina, kdy mi na pohotovosti v nemocnicindr.rekla ze to vypada na abces,a at se rozloucim s kojenim,ze kojit do 6 m je tak akorat. A atb mi napsat nechtela,kvuli kojeni(pritom jsem mela dva mesice predtim atb na zuby po resekci)no poslala me do jine nemocnice na orl,kde se nastestinabces nepotvrdil a dr mi v pohode napsal atb na anginu,i kdyz jsem kojila(male bylo 8m)
Jenze dva dny na to jsem stejne skoncila v nem.s akutnim zanetem slep.streva a sla za par hodin na sal...kojila jsem naposledy asi ve dve odpoledne a pak az rano...po operaci mi sestra taky pichla nejakou injekci a ze kojit bych nemela,rano kdyz mi ji orivezl manzel,injekci jsem uz odmitla,abych mohla kojit a sestra(jina)mi rekla,ze kojit normalne muzu,ze se dava maminkam po cisari,a tu samou mi pichalinpo ty operaci...no...takze jsem to trosku nechapala,ale co. Mala to zvladla,ja taky,kojeni to neohrozilo. Uf.
@snezenka123 na Mamile je seznam leku pri kojeni, ona drtiva vetsina se muze ;) to jsou zas myty, ze u kojeni se nemuze to a to, do mlika prechazeji ty latky z krve v mikro mnozstvi ;)
@sisstin jj ja vim, v rijnu jsem byla na konizaci s cipkem a v pohode, v zari mi delali resekci a atb,a v prosinci ten slepak s anginou,takze zase narkoza a atb.
Na te pohotovosti mi dr.nechtela napsat atb kvuli tomu, ze mala muze byt potom rezistentni vuci atb,nebo muze mit rozhazenou mikrofloru a nebomuze mit prujmy atd. Samozrejme nic z toho nemela...
Taky argumentovala tim, ze mam oslabenou imunitu tim kojenim a bla bla. Pritom kdyz ma mamina nejakou nemoc a koji,jdou protilatky mimcu pres mliko.. 😵
@eficenka dítě není telátko, to je dobrý 😀 ale myslim, že není ani kuřátko, aby jedlo zrní (semínka) 😀 Já to nemyslim zle a zrní jíme taky, jen nejsem moc nakloněná novodobým stravovacím trendům, kdy se lidi snaží vynechávat určité pochutiny a kolikrát si různé směry protiřečí, a pak si vyber 😀 takže my jíme všechno možný a jsme spokojený, něco jinýho je, když někomu některé jídlo nedělá dobře, to je pak na místě upravit jídelníček 🙂 Jo a já konkrétně jsem pěkný telátko, teda spíš už pořádně přerostlý tele, když vypiju litr kravskýho mlíka denně 😀
@blecha94 s něčím souhlasím a s něčím ne. Neřekla jsem, že matky savců postupně mláďata neodstavují, tak to dělá i normální žena, nenechá děti pít celé dny (ač nesouhasím tedy s tím, že když matka mládě/dítě nechá bude chtít pít mléko pořád). Ale konečné odstavení je v přírodě na mláděti. Stejně tak je to třeba i u porodu, plod začne produkovat hormony, na základě kterých reaguje mateřský organismus a vyvolá porod.
K tomu kdy kojení ukončit, těžko říct, jaký je spávný čas. Každopádně v 18m je mléko ještě poměrně důležité a jestliže MM je a dítě má zájem, k násilnému odstavu osobně nevidím fakt důvod. S MM se dobře postavený jídelníček udržuje mnohem lépe a to nemluvím o případných nemocech a dalších věcech, kdy je MM nejlepší věc na světě .-)
@blondynka400 ano, je nejlepší věc na světě je tam plno protilátek že kterých si dítě vytváří imunitní systém ale hlavní imunitu získá prvního půl roku, po té už je na matce kdy odstavíme. Mě starší dcera po půl roku chtěla mlíčko jen na noc, uklidnilo ji to, a v roce už nechtěla. Teď mám 4-5m miminko a papa jen Mm, Um odmítá a lahvičku i s dudlikem plive. Jasně že ji dam jen to nejlepší 🌟 ale ne do tří let, to bys pak musela mít další dítě aby to mělo význam protilátek které může získat pouze prvního půl roku a dalším sourozencen. Tisíc a tisíc knih přečíst než něco napsat a pak u toho být za hlupáka. Děti si řeknou co chtějí, a matka vím že dá co bude moct. Jinak chápu ale opravdu imunitní systém s Mm je ovlivňuje do půl roku. Stačí se zeptat doktorek...
@petrakoktova já to myslela jinak,když dítě chytne třeba střevní onemocnění, MM je prostě k nezaplacení. Dále pak některé stopové prvky, vitamíny. Miminko/dítě si řekne, co v mléce potřebuje. O imunitě jsem nic nepsala 😉 Jen tedy bych se tedy na podobné věci neptala dětských doktorů a doktorek, stačí si přečíst úvodní dotaz zakladatelky a je jasné proč 😀
@petrakoktova naopak, existuje řada výzkumů, kde se ukázalo, že s věkem dítěte obsah protilátek v mm narůstá (tedy s výjimkou začátku, kde jich je úplně nejvíc v kolostru a pak poklesnou při postupné změně kolostra na zralé mm)
@snezenka123 kojila jsem víc jak do roka,děti neměly dudlík a v posteli je mám doteď. Za a) nám to vyhovovalo a za b) Dr to může být úplně jedno.
Ahoj holkyjjakojimuz19 mesicu malej
Minechtel po priorixuji a behemchripekbylchraneny
Nehodlam poslouchat doktorku ta kjila kratce . takymukojenimzvysuje intelligence has malejvsemu rozumi a chodi samba nocnik jisam he chytrej aostrazitej dava nasebepozor Jo amelvysoky horecky poockovaniskoro 39 a nic jen mlickojsemdo nejnedostala sunarmusmrdireknegff,kojeni jeto nej v norskukoji do 6,let
Ja kojila zhruba do roku a pul, je to normalni, copak to je za doktorku...
Podle mě se ma kojit jen do 6 měsíců potom už to není vůbec potřebné a matky koji jen proto že se to jím líbí a to je podle mě padlé na hlavu.
@barulina No nevim. Na kontrole u zubarky v roce a pul jsem se tedy nic o skodlivosti kojeni nedoveda. Doktorka rikala, ze pokud dite pije v noci ( teda po vycisteni zubu), je urcite lepsi kojeni nez UM. Nejhorsi je podle ni sladke piti a sladkosti pres den. Bojuje s dalsimi zubari proti doslazovani caju ve skolkach.
Jinak dle novych studii a doporuceni WHO je vhodne kojit do 2 let. Kvuli imunite treba.
Doktorku asi matka nekojila a projevilo se to na jeji inteligenci.... Jinak nevim, ja bych s ni vybehla raz dva...
@shakira007 Jojo,synovi je uz rok a ctvrt a kojim ho jenom proto,ze mne se to libi...on uz by ani nechtel,ale ja si nemuzu pomoct a furt mu ty kozy cpu.... 🙄🙈😂

@baysha zadnou alergii nema, brisko ji nebolelo a mohla pit kdy chtela. Techniku jsme mely spravnou. Ja to tady porad omilam dokola. Ja ten problem resila, a jedinne co zmeho ditete idelalo opet usmevave dite byl sunar protoze mela hlad a technikou to nebyl,my s kojenim nemely ani chvilku problem do ono dne kdy to zaclo