Přišly jste po nočním odstavení o mléko?

veru181
23. bře 2021

Jak jste na tom prosím byli s kojením po nočním odstavení? Malému je 10 měsíců, doktorka doporučila v noci už nekojit (poslední měsíc jsem kojila 1x za noc) a po první noci to vypadá, že šlo opravdu jen o potřebu blízkosti a ne hlad či žízeň 🙂 (stačilo mu pár minut pochovat). Jenže se mi mléko tvoří vážně na spotřebu, nic moc navíc. Teď bych tedy kojila plně ráno a pak po každém jídle dokojila dle potřeby. Máte někdo zkušenost, že byste kvůli tomu přišly o mléko, nebo se to zase jen přizpůsobí?

areh
23. bře 2021

@veru181 ne, nepřišla. Staršího syna jsem v noci prestala kojit asi ve 14 m, začal pak spát celou noc. Pak jsem kojila 2x denně, vždy před spaním až do dvou let. Takže pokud chcete přestat kojit jen v noci, tak přes den nebude problém 😉

beatty
23. bře 2021

@veru181 nejvic prolaktinu se tvori v noci. Takze tvorba mleka se s nejvetsi pravdepodobnosti znatelne snizi. Kor jestli pres den taky moc nekojite. A popravde - co to bylo za doktorku, ktera tohle doporucila?

vikinkav
23. bře 2021

Doktorky doporuceni bych nebrala, udelej to podle sebe a ditete, jak potrebuje, jak moc ji atd. Ja jsem odstavila na noc kdyz uz jsem nemela silu vstavat, ted uz asi pul roku kojim 2x pres den a mleko asi porad je (a to jsem tehotna)

veru181
autor
23. bře 2021

@areh Děkuji, to je pozitivní 🙂

@beatty Kvůli tomu prolaktinu se právě bojím. Na druhé straně, před měsícem jsem kojila 2x za noc a od té doby se změnilo "jen" to, že se prsa na to jedno kojení víc nalila - a teď po první noci bez kojení byla zase pěkná ta ranní dávka 😀. Přes den kojím 5x. Už jsem dříve někde četla, že by se do roka mělo přestat v noci kojit, tak jsem se na to zeptala. Kvůli tomu, aby se dítě naučilo, že se v noci spí a ve dne jí 🙂.

@vikinav @beatty Mně se to právě zdá celkem logické i co se týče potřeb malého. Je to jedlík, takže přes den má normálně pět porcí jídla (zatím snědl všechno, co kdy dostal, musím zaklepat), po těch čtyřech nekojících porcích si právě ještě dá mléko. Takže hlad nemá 🙂. A "problém" je, že od malička vypije všechno mléko, co mám - nikdy si "neřekl" sám, takže jsme jeli po těch cca 3 hodinách (nebo jak to vyšlo se spánkem, procházkou apod.). A v noci právě taky vypil všechno z obou prsou, žádné dudlání pro útěchu 😀. Tak nechci, aby byl přecpaný. Kojila jsem v noci, protože jsem myslela, že se budí kvůli kojení, ale teď jsem právě tuhle noc zkusila bez a vždy po pár minutách chování usnul, ani neplakal.

Takže se jen snažím najít nejlepší cestu 🙂

ondul
23. bře 2021

Před 14 dny jsem odstavila na noc (13 měsíců), budil se 10x za noc, už to bylo dost náročný. Kojim teď po probuzení, na odpolední spánek a na večerní uspání a změny v tvorbě mlíka jsem si nevšimla.

jjasmina
23. bře 2021

@ondul dělám to stejně, uz nemám sílu 🙂

janina228
23. bře 2021

@veru181 v obou případech jsem přestala kojit v noci kolem 11ti měsíců dítěte a cca do roka a půl kojila přes den - nebyl problém 🙂

jednaholkaa
23. bře 2021

Ja jsem vydrzela kojit v noci do roku a tricvrte, a to se mi budila x krat za noc. Byla to blbost, mela jsem v noci odstavit driv.. Pokud budes kojit pres den, tak mliko bude..