icon

Pomoc! Kojení po porodu.

5. kvě 2021

Maminky jsem krátce po porodu na sále jsem přiložila jen na chvíli kvůli zdrav. komplikacím. Miminko se trochu chytlo ale jen trochu. Pak zase par hodin. Zase jen trochu. Teď po 12ti hod ho tu mám už nastalo a hned jsem zkoušela kojit, ale vůbec mi nesaje a jen by spalo. Bradavky stěží vezme do pusy. Jak mám teda kojit.

autor
5. kvě 2021

Jinak mlezivo zatím nikde. Nic neteče.

crutela
5. kvě 2021

No muzes ho simrat aby se vzbudilo, přikládat co nejvic a měla bys pro začátek odsávat aby se ti mleko spustilo 🙂
Pokud nespustí, nic se neděje-das UM. Hlavne se tim nestresuj. Kojeni z tebe skvělou mamu neudela. 🙂
Ale verim, ze se male prisaje. U nas to bylo az druhy den po porodu.

jjasmina
5. kvě 2021

Proč si nereknes o radu v porodnici, když tam máš sestricky, mě už tam výborně poradili a ukazali správné prisati 🙂 Neboj se a klidně se zeptej 🙂 jinak kamarádka teď rodila csv 5 ráno a měla mlezivo až druhý den a rozkojila se 🙂

sajul
5. kvě 2021

Určitě přikládat, přikládat a zase přikládat, jak otevře pusu, dát do ní bradavku, i zavřenou dráždit bradavkou. A co nejvíc kontaktu, tělo na tělo, mazlit se chovat. Taky mám dva dny po porodu, malého mi po porodu nepřilozili, museli ho rozdychavat a krvácel z pupečníku, takže byl přes noc v inkubátoru, dostal i dokrm. Ze začátku se taky nechtěl prisat, ale teď už kojíme. Je pravda, že přikládám často, v podstatě má skoro pořád prso v puse.

autor
5. kvě 2021

@jjasmina to víš že jsem seszram řekla. Mám prý prostě přikládat. Ukázaly jak a co dělat a ze by prý mělo sát. Vše dělám podle pokynů ale mimino prostě nesane vůbec. To by ale mělo ne.

autor
5. kvě 2021

@sajul jenže to moje pořád spí a nacpat mu tam tu bradavku je umění a stejně nezasaje vůbec. Tobě se mliko už udělalo? Mně jako nic. A asi teda ani neudělá když nebude sát, ne?

sajul
5. kvě 2021

Tak ho musíš budit, simranim na bradicce, štípnutím do ouška, nevím jestli je zabaleny v zavinovacce, tak rozbalit. Lehni sní sním do postele, tělo na tělo aby tě cítilo. Taky pomáhá nahřívání prsou třeba teplou sprchou. Já mlíko mám, pokud ale dítě nesaje a není poptávka, nebude ani nabídka.

svorly
5. kvě 2021

Na kojení homeopatika ricinus communis, pod jazyk par kuliček několikrát denně než se rozkojíš. Od sester bych si pomáhat nenechala, tam to mají na háku. Lepší zavolat laktační poradkyni

mysh_me
5. kvě 2021

No to jsou rady tady... hlavne KLID! Jeste je hrozne brzo, pokud to dobre chapu porodila jsi vcera? Mimco je jeste v soku ze je venku a prsa taky potrebuji trochu casu 😉 bud v pohode a uzivej si miminko, mazli si ho, to spousti kojici hormony. Taky jsem mela space a vetsinou ji trochu probralo prebalovani, takze po nem byla nejlepsi sance na prisati. Je mozne, ze jeste nevi jak na to, tak proste zkouset kdyz je vzhuru, ono na to prijde 😉 mlezivo je jen par kapek, to neuvidis ze by z prsa teklo, takovy to ze zmacknes prso a vykoukne mliko jsem mela az treti den... hlavne bud v pohode a nestresuj se, vsechno je jak ma byt a urcite se rozkojis.

ajja87
5. kvě 2021

Bud v klidu, ani u jednoho dítěte mi mlezivo neteklo... První se sice prisavala krasne(boding az po téměř hodině byla císařem) , ale ted to druhé (dva měsíce) nic(boding ihned po porodu) ... Prostě byla tvrdhlava, prisala se až chtěla sama, spala furt.U obou mliko až po třech dnech... A mléka na rozdávání ...zkus opravdu přikládat, simrat a nebo ještě opravdu popros znovu sestricky a hlavně nestresovat, ale chápu že to se lehko řekne a hůř provádí, hlava dělá svoje😀držím palce🍀

skarol
5. kvě 2021

Sežeň si kontakt na laktační poradkyni, můžeš to s ní konzultovat i po telefonu. Pij kojící čaje, hodně se mazlete, přikládej co to jde a zkoušek různé polohy. Třeba se ti chytne v jiné poloze než co zkoušíš, ty polohy si určitě nastuduj. Mléko se ti může spustit klidně až za 4-5 dní, na tom není nic zvláštního. Jestli se moc nepřisává, tak žádný dudlík. Je potřeba se naučit kojící techniku.

codal
5. kvě 2021

Ta miminka jsou po porodu unavená, navíc jsou nalokaná plodové vody a často prostě první den nemají hlad a prostě spí. To se poddá, přikládat co nejčastěji, vem si ji do postele, dej si ji na břicho, pokud jsi na pokoji sama, tak klidně tělo na tělo a neboj se, ono to přijde. Mně holky taky po dvou minutách usínaly, ale nakonec jsem se rozkojila, ale až doma. Navíc může mít novorozeneckou žloutenku začínající a ty děti jsou u ní hodně spí. Hlavně se snaž být v klidu, já měla takový strach, že se nerozkojim, že jsem si kojení malém sama zkazila. Bude to dobrý 😉..

luhana
5. kvě 2021

Bud v klidu. Miminko je kratce po porodu jeste uplne vyrizene. Ten muj byl skoro dva dny v limbu, az pote se probouzel k zivotu. A ted po mesici ho nemuzu odtrhnout od prsa 😄 Nelamej to pres koleno, prubezne zkousej prikladat, ale pokud je unavene nezoufej...zitra uz to bude zase o neco lepsi.

jjasmina
5. kvě 2021

Já měla přirozený porod a rozkojila se až třetí den, jinak prikladej a pokud si nejsi jistá jestli saje zvaz ji pred a po nakojeni, jinak opět za sestrou, jestli bude ztrácet na váze pobyt si tam prodlouzis

katule1990
5. kvě 2021

Kromě častého přikládání a toho, co se tady už psalo, bych zkusila v mezičase stimulovat odsávačkou, mně v porodnici nejdřív půjčili manuální a když jsem byla schopná někam víc dojít (po CS), tak jsem chodila na elektrickou. Chvíli to trvá, než se mlíko spustí, to je normální, miminka jsou na to stavěná vydržet nějakou dobu bez jídla. Ale nebála bych se "otravovat" sestry klidně i několikrát, ať ti s přisátím pomáhají, ukážou různý polohy, zkontrolojí, jestli je miminko správně přisáté. Já jsem se takhle ptala hodněkrát, vždycky když se prostřídaly sestry, abych se necítila tak trapně 😅.

katule1990
5. kvě 2021

Navíc mají miminka po porodu opravdu maličký žaludek, stačím jim i trošičku mlíka 🙂.

autor
5. kvě 2021

Holky děkuju vsem za rady! Přikládám dal a snad to půjde!

pipi_puncocha
5. kvě 2021

Buď klidná, opravdu, poddá se to.🍀 já jsem rodila přirozeně, miminko jsem měla u sebe celou dobu a mléko se mi spustilo až čtvrtý den. Snažila jsem se hodně, pila jsem kojící čaje, odsávačkou stimulovala co 2h laktaci, dělala vše, co mi kdo v porodnici radil a prostě to chtělo čas. Byla jsem z toho opravdu na nervy, pořádně rozkojit se mi vlastně povedlo až doma a nakonec kojím už rok a půl. Držím moc palce, neboj se ptát, ať ti to znova ukážou, pomůžou, můžeš zkusit zavolat i soukromou laktační poradkyni, aby ti dodala odvahu a podpořila.

biciklissie
5. kvě 2021

Měla jsem císaře a s miminkem moc nebyla. Dcera byla fakt spava a unavená. Chytat se nechtěla, úplně nezájem. Pomohlo, že ji sestricka potřela rty takovou sladkou vodičkou, nevím tedy, jak se to jmenuje. Od té doby se chytala krásne, když tedy nespala. A ano, budit a zkoušet to, to mi řekli až kdoví kdy a já myslela, že je dobře, když miminko spí. U nás byly další problémy u kojení, ale ta sladkost na rty pomohla vyvolat zájem o sání.

autor
5. kvě 2021

@pipi_puncocha a miminko ti sálo od kdy? Mně jde o to taky že prostě nesaje, netaha. A pak se asi nic tvořit nebude, ne?

pipi_puncocha
5. kvě 2021

Jen ta odsávačka. Musela jsem kojit s kloboučky, na moje prsa se vůbec syn nepřisál. Podařilo se nám je odbourat mezi 5 a 6 měsícem až.

ejmate
5. kvě 2021

Já začala kojit až 4. den po porodu. Až po tom, co jsem přijela domu do klidu. Tam i když se malá přisávala dobře, já bradavky rozpraskaný do krve a ani ťuk. Doma Jak když mávneš proutkem a kojila jsem do roka a půl. Jinak jak už psaly holky, první den tomu pití ani dcera moc nedala. Až v noci knourala.

autor
5. kvě 2021

@ejmate počkej, a do toho čtvrtého dne nic malá teda neměla? Píšeš že jsi kojila až čtvrtý den doma takže tři dny nic? To dala?

ejmate
5. kvě 2021

Večer před odchodem z porodnice mi dali UM, prý aby váha neklesala a mohla domů. Ale malá ani do té doby nebrečela. Prý mají pidi žaludky, první dny se jim roztahují. Nejdřív jsou prý jako třešeň, pak větší, tak jim stačí pár kapek 🤷🏿‍♀️ To bylo první a poslední UM co měla. Doma už se mlíko konečně spustilo.