icon

Samovolný únik mléka i při jeho nedostatku

ulicnice
30. pro 2007

Ahoj děvčata. Můžete některá poradit? Poslední dobou už nemívám tak nalitá prsa. Přitom ale musím pořád používat prsní vložky, neboť mlíčko samovolně odtéká - nejen z druhého prsa během kojení (což bych ještě pochopila) ale i v době mimo kojení. Sice to není zdaleka takové množství jako na začátku, ale bez vložek by to nešlo. Zároveň ale malá začíná při kojení dělat fóry - chytne se, saje třeba jen 3 nebo 4 minuty, pak se pustí, začne se křenit, pak se zas přisaje, po chvilince pustí a kření atd. Přitom ale vůbec nepláče ani se nijak nekroutí, jakože by měla mít bolení. A to rozhodně není takové to kojení/nekojení po půl hodince, ale má normální interval tak ty 3 hodinky. Tak nevím. A přibývá spíš na té spodní hranici těch 100 g týdně (dle naší MUDr. normální je v rozmezí 100-300 g týdně). Je možné, že by bylo mlíčka málo? Že by to tělo bylo tak hloupé a nechalo ho ještě odtékat samovolně? Děkuji za radu

gabca1
30. pro 2007

Máme to samé. Taky nemám tak nalitá prsa, a malá se odtrhává. Holky poraďte.

ulicnice
autor
30. pro 2007

Ahoj gabco1. A taky ti nebrečí? A koukám, že ty potvůrky jsou stejně staré 🙂 Že by to bylo zvědavostí???? A jak to máš s únikem mlíčka?

lu777
30. pro 2007

holky, nemám žádnou zkušenost ještě, takže neporadím.. ale na to odtékání - na to jsou takové sběrače z plastu, ne? ty by se asi daly použít...

ulicnice
autor
30. pro 2007

Lu, to jo, máš pravdu, ale mně stačí ty vložky. To mě tak netrápí. Šlo mi o to, jestli je mléka dost, když si tělo dovolí s ním tak mrhat 🙂

blak
16. zář 2013

ahoj holky. Mému prckovi je 4,5 měsíce a už od porodu dokrmuju nutrilonem.Mléka mám totiž málo a nerozkojila jsem to za celou dobu. Vypije ode mne 40 ml a zbytek flaškou Nutrilon. Zkoušela jsem všechno možné i odsávačku - víc tam bohužel není. Přesto mi mezi kojením stále samovolně okapává mléko /a to už nalitá prsa ani nemám/, tak že se bez prsních vložek neobejdu. Chtěla bych ho kojit dokovaď to půjde. Ale co mi teda vadí je, že do postele musím chodit s podprdou. Vlastně ji nikdy neodkládám, kromě sprchy. Holky, co když některá kojíte 2 roky? To máte jako na sobě 2 roky podprsenku? Nebo to odkapávání postupně přestane? Dík za odpovědi.