Syn (3m) si dumlá ručičku, mám nedostatek mléka?

kristiin
24. led 2017

Ahoj Holky, zatím plně kojím ale moje máti mě přesvědčuje ať přejdu na Sunar, že má můj chlapeček ( 3 měsíce) hlad, protože si dumlá pěstičku a denně tak 1x nebo 2x dlouho pláče. Mlíka mám jak kdy, někdy tolik že samovolně vytéká z prsu (pořád musím nosit prsní vložky) jindy se musí malý snažit, aby něco vytáhl. Ale to jen tehdy pokud chce často, cca každou hodinu např. během 3 hodin... Už jsem v zoufalství před třemi týdny koupila i Nutrilon a když křičí a nechce prso tak mu ho dám. Ale častěji se stane, že nic nevypije než že to vypije celé nebo půlku. Tak myslím, že z hladu nekřičí. A před každým kojením mu dávám Espumisan, takže prdíky by to taky neměly být. Moje máti přestala kojit mně i bráchu kojit ve třech měsících, protože už neměla mléko, tak si myslí že já to mám taky tak.. A pokaždé mě s tím otravuje, když k ní přijedu a malý tam brečí. Jinak Ondrášek má teď 5.960gr a 61cm a má faldíky. Proto se mi nezdá, že by trpěl hladem.

kekulice
24. led 2017

@kristiin to na hlad nevypadá, podle mě se chce jen uklidnit. Spíš bych se pídila, zda ho někde něco netlačí, únava nebo možná se začínají tlačit zoubky.... cokoliv co mu vadí

netopejr
24. led 2017

Nene. Zkus dudlík. Ja mam první uplne bezdudlikovy a druhy strasne zuzlaci, říkala mi PA druhej den, at mu dam dudlík. Říkám, se asi zbláznila, kojeni prece.... Takhle strasne brzo.... Říkala, ze bud bude zuzlat dudlík,nebo deku, ruce, proste cokoli najde. Zuzlal porad. Dostal dudlík. Kojeni to nijak meovlivnilo (jo, mam dobry šance,ale tech par hodin po porodu se ještě nevěděli,jestli to bude dobrej savec) a skutecne zuzlal porad. Opravdu jsou takové deti.
Jinak na laktaci hodne tekutin. - jakykoli piti, polivky atp,, dávat pit na vyzadani často,hodne mazlit, tulit, kůže na kůži optimum, byt s nim, vzit si ho třeba na chvíli donpostele nebo na gauč, proste kontakt.
A nenechat se stresovat matkou. Tělo mliko vyrobí , když bude poptávka. Trva to ca 3 dny. Když das UM, přestane byt důvod vyrábět vic, mlika vic nebude. Mas prospivajici dite. Kdyžtak vyhledej laktační poradkyni, muze Ti to dodat klidu. Nebo rozumná klidná kamaadka, co ma s kojením pozitivní zkusenosti.

moudra_sova1
24. led 2017

Dobry den, urcite neprestavejte kojit. Mam 3 mesicni holcicku a take si dudla ruce. Pokud mate pocit, ze mate malo mleka doporucuju kojici caj, nebo ricinus ch5. Nemate zoubek??? Ja ji uz jeden na horni dasni nasla. Kricet muze z mnoha pricin...hlad, cista plenka, nebo se chce proste jen chovat.
Moje doktorka mi rekla ze pokud fite pribira min 150 g tydne tak je to v pohode.

puresin
24. led 2017

@kristiin Na nic neprechazej ani nedokrmuj, moje mala taky nekdy rve a dumla si rucku, ale ji krasne a mleka je dost. Breci hlavne kvuli pozornosti okoli a pak kdyz je unavena a potrebuje s usinanim pomoct, to delaly vsechny moje deti.
Pred kazdym kojenim Espumisan? To je mazec, to mu ho das i treba 8x denne?..
Pokud se bojis, ze mas malo mleka, zkus hodne pit. V porodnici nam laktacni poradkyne rikala, ze to mnozstvi MM primo ovlivnuje.
A mamku pro jednou neposlouchej, ani nase maminky nevedi vse a nerozumi vsemu. 🙂

babuna
24. led 2017

@kristiin nebojte se je to normální - dle naší neuroložky je to znamení dobrého vývoje miminka 🙂 malá je žužlouš obecný - žužle vše - ručičky (teď i nožičky) 🙂 .... ponožky, hračky, peřinu, tatínkovi nos, ucho a tak 🙂 🙂 🙂 dudlík ze všech směrů ... 🙂 ... navíc hrozně slintá ...

jitavrtule
24. led 2017

to ze si dudla ruku je v tomhle veku naprosto normalni - trenuje koordinaci ruka-pusa, je to dulezite pro dalsi vyvoj a neznaci to vubec nic co se hladu tyce.
a aniz bych se chtela dotknout tvoji maminky - generace nasich matek vesmes nekojila nebo kojila kraticce a pak se cpal plosne sunar. O kojeni vedi fakt prd. Nenech se vyvest z rovnovahy a delej jak citis, ze to je nejlepsi.
Miminka placou, a vetsinou ne proto, ze by mela hlad. Koj jak si pide rekne a bude to dobry. Bohuzel ty prvni mesice je proste muze trapit spousta veci a jeste nevedi jak jinak to vyventilovat nez placem. Espumisan neni zadnou zarukou ze ho neboli brisko a asi bych byla opatrnejsi s davkovanim, ono to taky neni nic extra super co se slozeni tyce (sorbitol).

lusynkova
24. led 2017

@kristiin Je to úplně normální! Hlavně nedávej zbytečně umělé mléko a koj. Náš malý cumlal všechno, co se jenom mihlo kolem jeho tváře...
Ten pláč může souviset s čímkoli jiným. Takhle malá miminka trápí různé věci.
Mamce řekni, že jsi se radila s dr.. Snad by s tím mohla přestat 😉

leki
24. led 2017

Též myslím, že s mlíkem problém nebude. Náš malej holt taky prostě docela plakával. Navíc kamarádka má holčičku (teď jí bude asi 5 měsíců) a palec si taky pořád dudlá, bez něj dost pláče. Mlíko dává umělý a množstvím trochu víc než by se mělo (takže hlad nemá). Jediný co ten dumlanej palec může mít za následek je to, že pak může mít trochu zalomenější paleček v kloubu. Ta kamoška to má a prý je to dle doktorky z toho (jako mimino taky nedala bez palce ani ránu). Každopádně to nemá na nic vliv, jen je to trochu vidět (ale já ybch si toho určitě nevšimla, kdyby mi to sama neukazovala).

babuna
24. led 2017

jinak já taky pořád slyším z mnohých stran že jé ona si papá ...doplňte si dle libosti - ona má hlad dej ji najíst (0,5h po krmení ...atd...) ... dřív se to tak bralo jak se objevilo tohle tak se hned přikrmovalo a ono to tak není ... takže se drž ! nenech se vykývat a koj !! 🙂

g_m
24. led 2017

@kristiin Jsme na tom stejně. Máme teda UM, ale malá si začala strkat pěstičku do pusy a dudlík nechce. Docela i poplakává a spíš na ní vidím, že je unavená než hladná.

wercs
24. led 2017

@kristiin To ze si dumla rucicku je normalni a asi ve vyvoji jemne motoriky spravne. Cituji vam z knihy Rozvijej se detatko "ve 2 mesici dochazi k velmi důležité souhre a tou je ruka - usta, kdy si dite vklada pesticky do ust. Touto souhrou dochazi k rozvoji orientačních dovedností prostřednictvím smyslu hmatu a chuti a take k dulezitemu posilovani a masirovani rtu, patra, jazyka a dasni coz je dulezite pro rozvoj reci a růstu zoubků. " Maly to taky dela. Jinak nas kdyz mel malo mleka tak porad vyplazoval hoodne jazycek a u kojeni mel hystericke zachvaty.

prostejina
24. led 2017

Naše zumla nonstop, budou ji 3 měsíce 🙂 je to úplně normální a není to ukazatel hladu 🙂 kontrolujte branicku během kojení. Ono miminko vytáhne podstatně víc, než když si odstrikavate ručně, nebo ruční odsavackou 🙂

lv
24. led 2017

Objevování vlastních rukou, zkoumání ústy je vývojové stadium.

magdanaty
24. led 2017

Naší berusce budou tři měsíce příští týden a min. Týden si taky začala strkat ruku do pusinky..ale většinou po jídle, vypadá že ji to baví, určíte to není z hladu..třeba to bude u Vás stejné..snažím se měnit za dudlik🙂

kristiin
autor
24. led 2017

@puresin myslíte, že je to mockrát ten Espumisan? Píšou tam před každým kojením... no přiznám se, že někdy zapomenu, nebo lahvička není v dosahu😉

kristiin
autor
24. led 2017

@lv no to je vlastně pravda!! už se těším až tím máti odpálkuju, děkuji!🙂

kristiin
autor
24. led 2017

@wercs děkuji, že jste si dala práci s tou citací, přeposílám máti🙂

betelgeuzz
24. led 2017

@kristiin hlavně se nenech mamkou vystresovat. Mě moje kojila 2 týdny, ségru vůbec, prý neměla mlíko. Ale já si myslím, že problém byl spíš v tehdejším přístupu. V noci se nekojilo, protože prý dítě má v noci spát a jak chtělo častěji, usoudilo se, že je málo mlíka a přešlo se na sunar. Bylo propagovaný, že sunar je stejně lepší. Obě holky jsem kojila skoro rok a její rady ohledně kojení bojkotovala.

kristiin
autor
24. led 2017

díky holky za odpovědi a podporu, nejraději bych vám všem poslala srdíčka🙂

babuna
24. led 2017

@kristiin na espumisan pozor nekdy muze vic uskodit jak pomoci. U nas to zabralo ale jen na chvili pak opet problem otec mi popisoval ze mu to doktor doporucil na plynatost a jediny vysledek byl ze si pripadal jako by snedl cihlu a to mi prislo ze i malou tlacil zaludek. Presla jsem na BabyCalm a probiotika BiopronBaby a super sice to tyden trvalo nez se to srovnalo ale rozdil obrovsky. U kapicek uz po prvnim pouziti. 🙂

ulmanka0
24. led 2017

Skoro 6 kilo ve 3 měsících? Uf...to asi nebude hlad 🙂 Jinak Espumisan se nevstřebává ze střeva, působí místně, nedá se předávkovat. Může se dávat ke každému kojení.

lusynkova
24. led 2017

@kristiin Jestli můžu ještě poradit - nám 100% pomohl až kmínový a koprový olej. Užívala jsem já, silice přechází do mléka... Kupované přes internet...

biene007
24. led 2017

@kristiin mame stejne starou holcicku a take to resim. Je to soucasti psychomotorickeho vyvoje, neupirat. Pry si pak muze v 5 letech cucat palec za chybejici etapu...

ml0
25. led 2017

Má 4 měsíční dumlá tak usilovně, že si udělala na ručičce hroznej cucflek. Dudlík odmítá. Ale hladu se nebojím. Do tří měsíců řvala jak protržená, ale hlavně kvůli únavě.

leki
25. led 2017

S espumizanem, me (a tim malymu) pomahal fenyklovej caj, kteryho jsem pila litr/litr a pul denne (zalivala jsem seminka). Davat espumizan pracidelne mi prijde moc a taky zbytecny (ale vim, ze pisou, ze je to ok). Ja davam jen kdyz boli brisko. Pravidelne jsem davala jen laktobacily.

lenickan
25. led 2017

Mám 4 m chlapečka... Co ae narodil 5 týdny dřív a neustále dumla...pritim je na Um.zkusit dudlík... Kousátko... Druhé dítě mělo ve 3 mesicich 4 zuby! Nehledejte vždy příčinu v hladu. Ale ta starší generace to dělá...já vím

lenickan
25. led 2017

Babycalm zkusit