icon

Ukončení “kojení” kvůli tomu, že mám málo mléka

daggg
19. črc 2019

Ahoj holky, mám doma 8mi denní miminko. Bohužel jsem se ale nerozkojila a malý je na UM. Mléko se mi tvoří velice málo a velice slabé.. Za den odtříkám max 80ml. a to nestačí ani na jedno kojení. Navíc jak píšu. Dle Dr. Je mléko slabé a malému nestačí ani jedna “sesbíraná” dávka nahrazující UM například večer. Navíc malému svoje mléko mohu dát jedině z lahve, protože se nechytí ani na kloboučky, ani na prs normálně... (Mám naprosto obří bradavky) Přijde mi tedy škoda “plýtvat časem” na ostříkávání mléka, které stejně velejvám.. Existuje nějaká rada, jak zastavit tvorbu mléka?
Věřte, že bych strašně ráda kojila.. A je mi hrozně líto, že je malý na UM, ale bohužel.. Proto bych poprosila, nelinčujte mě za můj dotaz.. Já jen potřebuji radu jak na to.
Díky

ah1234
23. črc 2019

Dieta sa sprava voci matke de facto ako parazit. S kojenim je to podobne ako v tehotenstve - aj matkam co nemaju paradnu zivotospravu sa rodia zdrave deti. S kojenim to predsa nie je ine, proste ked neje zena dostatok vapnika pre oboch, telo si to zoberie z kosti a podobne.. to uz by musela byt dlhodoba podvyziva, aby to mlieko malo nizsiu kvalitu, lebo to uz by nemalo z coho brat.. ale skor by sa stalo, zeby zena o mlieko prisla 🙂 ine je to s liekmi, drogami a tak, to samozrejme do MM ide, ale teda nevyzivneho mlieka by som sa nebala.
Podla mna sa pojem slabe mlieko mylne pouziva, ide vo vacsine pripadov skor neschopnost dietata si vytiahnut dostatok UM, aby sa zasytilo (neriesim teraz dovody). Ale teda myslim, ze mozu existovat aj pripady kedy ma zena obecne trebars menej kaloricke mlieko - ved je to anomalia ako kazda ina, niekto sa narodi bez nohy, niekto nema dostatocne vyzivne mlieko.. to snad nejde tvrdit, ze to nie je mozne..

Pisane z pohladu cloveka co ma dieta na UM 🙂 kojenie je najlepsie pre mimi, ale UM ho uz par rokov vie paradne zastupit. Mne pride nezmysel sa navazat do UM, nechapem co je toho pointa. Rozosmutniet matky ktore nekoja, ze ich dieta sa ma horsie? Vacsina matiek sa nerozhodne nekojit uz pred porodom a ked raz uz nekoja, lebo nemozu, tak pocuvat ako je UM zle im nepomoze 🙂

ah1234
23. črc 2019

@lastovenka aj 2.5 kilove dieta je evolucne pripravene 3 dni nejest, lebo matka nema mlieko. Tak to proste priroda chce.. ubytok vahy je normalny ci uz ma dieta 3.5 kila alebo 2.5. Keby nemam mlieko, tak cakam, kym sa spusti, u nas bol problem, ze maly sa nevedel prisat a tomu som odmietala prizerat, lebo sa neprisal ani po mesiaci umorneho snazenia.. to by mi umrel od hladu.

meesha
23. črc 2019

@oveckaluky ano, zcela jiste je to k popukani 🤔

oveckaluky
23. črc 2019

@meesha Směju se?

meesha
23. črc 2019

@oveckaluky jj na minule strance

alcar
23. črc 2019

Takze kvalitu mleka tady skoro vsichni popiraji, vsechny zeny maji mleko stejne a v dalsi vete, ze kdyz uz dite nema z ceho brat, tak zena o mleko prijde. Ale ona o to mleko neprijde ze dne na den. To mleko postupne ubyva a v tomto obdobi je mene vyzivne, je ho mene atd. A diteti nestaci. Naprosto logicky! Na tohle nemusi byt studie.

bayt
23. črc 2019

@oveckaluky Tak jelikož to mléko bylo stejné u všech zkoumaných žen, tak už je ve výsledku jedno, jestli zkoumám, zda se změní v čase nebo ne. Ony byly přece s různě starými dětmi, v různé fázi laktace i dne, a to mléko bylo...STEJNÉ.

bayt
23. črc 2019

@ah1234 Já si právě nemyslím, že většina matek se rozhodne nekojit už před porodem. Z porodnice jde přes 90 % žen alespoň částečně kojících.

alcar
23. črc 2019

@bayt to, ze bylo MM stejne u matek s ruzne starymi detmi je vice nez zvlastni. Protoze v ruznych fazich veku (mesicu) je slozeni mleka jine. Jine mleko ma matka v sestinedeli a jine matka s rocnim ditetem.

bayt
23. črc 2019

@alcar No jako nesrovnávaly se batolata a kojenic, to ne.

oveckaluky
23. črc 2019

@alcar Jenže rady je to sama laktační poradkyně, co používá zdravý selský rozum a má to podložené.

oveckaluky
23. črc 2019

@bayt Ale to mléko nemusí být za týden, za měsíc... rozumíš tomu, co chci říct? Pokud vezmou X žen, oda každé dejme tomu ty tři vzorky, pak tytéž ženy změní na týden stravu, opět odeberou vzorky, a to to ještě zopakují, pak to pro mě bude studie. Takhle tomu prostě nevěřím. Už mi rozumíš? Navíc si nejsem jistá, jestli je MM stejné pro novorozeně i pro batole, ale možná jo, nevím, i když myslím, že ne...
Já neshazuju MM, nepoužívám termín "slabé mleko", ale vadí mi, když jde někdo hlavou proti zdi, protože jen takhle je to správné, "vědecké a podložené", a přitom je to tak nepřesvědčivé.

oveckaluky
23. črc 2019

@bayt Jde mi o to, o čem jsme se spolu bavily na začátku. Jestli záleží na tom, co matka jí a pije. A to že studie se třemi vzorky nezjistíš.

oveckaluky
23. črc 2019

@bayt Jo, už čtu kojence a batolata. Ale myslím, že jiné mléko potřebuje miminko na 6 týdnech, a trochu jiné na půl roce. Ale treba se pletu.

merope
23. črc 2019

@m_tina neee co? Jinak je to jenom výkřik do prázdna. Jo a píšu jen vlastní zkušenosti - mimochodem všichni, co znají můj případ, se diví, že ještě pořád kojím a říkají, že to je fakt super.

lastovenka
23. črc 2019

@ah1234 Tak jestli je pravda, že mléko se spouští až tředí den ,tak jsem si možná to kojení posr....tím, že jsem jí nechala dát dokrm hned druhý den večer a nečekala ten den navíc☹, . Váha jí šla docela dost dolu tak jsem byla ráda za ten příkrm, ale nikdo mi neřekl, že mlíko se spouští až den třetí. Už druhý den jsme s laktační odsávaly, neodsála jsem skoro nic a z prsou mi pozmáčknutí vytekla asi tak jediná kapka. Prsa mi vůbec netvrdla, nenalévala se, tak nevim no. V porodnici byly dvě laktační a nic no......... Navíc malá už od pár hodin po narození nechtěla sát, neměla sílu.... Jak se říká, že hned po porodu dítě doleze k bradavce a saje, tak to u nás orzhodně nebylo. Malou mi položili na břicho a ta se skoro ani nehla natož aby hledala bradavku a chtěla mlíko.........Což je mi taky trochu divný, že se nesápala po prsu..... A když to vidim ted, a to jí budou 3 měsíce, tak pořádně saje vlastně až od nějakého druhého měsíce, kdy už trošku přibrala.

lastovenka
23. črc 2019

@veronicka89 Já pumpovala a pumpovala a bylo mi to k ničemu.

lastovenka
23. črc 2019

@m_tina 20 hodin denně?!?!? to snad ani neni možný, to mi nepřijde jako že je všechno s kojením v pořádku☹

lastovenka
23. črc 2019

@bayt Já nejsem doktor, tak nevim no, ale když tu někdo kojí skoro 24 hodin denně, tak asi slabý mlíko mít bude. Nebo problém s kojením.......

lastovenka
23. črc 2019

@bayt Studie o 150 ženách je podle mě k ničemu...

lastovenka
23. črc 2019

Pro kojící - kolikátý den po porodu se vám spustilo mlíko?

lastovenka
Autor odpověď smazal
bayt
23. črc 2019

@oveckaluky No zatím mi spíš nepřesvědčivé přijdou tvoje argumenty. Já jsem aspoň argumentovala studiema. Čím argumentuješ ty, kromě toho, že se ti nelíbí, že nešlo o exoeriment ale srovnávací studii? A změnit stravu jen na týden se samozřejmě nijak neprojeví, ne zásadně.

bayt
23. črc 2019

@lastovenka Jo? A z čeho vycházíš? Že si troufneš říct, že to je k ničemu?

lastovenka
23. črc 2019

@bayt Z toho že dělám pro několikátou farmaceutickou firmu a studie na takovým malým počtu jsou jen takovým štěkem. Pokud je studií víc tak je to lepší.....

meesha
23. črc 2019

@lastovenka 20 hodin je trosinku asi nadsazka, nicmene ono u tech prtat je normalni tim travit cely den. Nic jineho s tim miminem nemas prakticky na praci, tvoje hlavni uloha je uklidnovat a krmit (jasne ze oblict, prebalit, kdybyste zas chytaly za slovo), kojeni neni jenom jidlo 😀 nektery spi, nektery si z maminy radsi udelaji dudlik, nejterym staci jen kontakt, ale taky jsem tak s drahouskama travila vetsinu dne a nevidim na tom nic patologickeho. Oni si reknou. A ve dvanacti budu trapna, tak si ten kontakt na zacatku rada uziju, je to jen chvilka 😉 i kdyz nadavam, ze mam z kojeni prelezeny kde co 😀

meesha
23. črc 2019

@lastovenka tak nemuzes porovnat studii o mlice a studii na ktere se zkousi bezpecnost leku, to snad da rozum 😱

lastovenka
23. črc 2019

Můžeš. Studie jako studie.

bayt
23. črc 2019

@lastovenka Tak snad jde o to, k čemu ta studie vede, jaké statistické metody používáš a jak moc je vybraný vzorek reprezentativní. To je fuk. Prostě normální protiargument, něčím podložený, tu zatím nikdo nepřinesl.

ninive211
23. črc 2019

@lastovenka Jestlis měla drobné mimčo, ony ty malý miminka bývají hodně spací a "líný" pořádně sát. Měla jsem dceru nar. 2630 g, běžně 1 kojení trvalo 40 minut. Kdybych se řídila nějakou přiblblou radou, že z každého prsa max. 10 minut,tak mi řve hlady a zcela zbytečně skončíme dřív nebo později na UM. Ale poté mi po každém kojení vytuhla a spala třeba 3 hodiny...a v půlroce byla hezký buclik. Kojila jsem rok. U syna to byla od začátku rychlejší, max. do 15 bylo hotovo. A ještě odpovím na otázku, kdy jsem se rozkojila(pro upřesnění u obou jsem měla CS a prvních cca 48 byly děti u sestřiček a jen mi je vozili v daných intervalech)-dcera nar. ve čtvrtek dopoledne, prsa se mi pořádně nalily až v neděli večer (v pondělí nás pouštěli). Syn nar. v neděli půl hodinu před půlnocí a ve středu ráno prsa nalitá. A to se první pokus o přisání 5h po porodu nepovedl a poprvé se jakž takž napil až 9 h po porodu (a to jsme s tím dost bojovali, když se konečně po 15min chytil, tak za chvilku přišla sestra, že si ho bere, takže vypil prd). Nosili mi ho co 3 hodiny a sestra párkrát přišla, že jim tam pláče, jestli může dát dokrm. Nedovolila jsem. Logika, než aby mi ho donesla dřív, než je předepsano, raději dá dokrm, aby mela klid...pak by mi ho přinesla a nechtěl by pít, protože by byl plnej🙈. Jo a dodatek, z porodnice jsem odcházeli v pátek ráno s váhou o 10g vyssi jak porodní, nechtěla jsem tomu věřit, jakej je nasoska😁

Strana