icon

Za jak dlouho si bradavky zvykly na kojení?

efka89
23. zář 2015

Ahoj holky, jak dlouho u vas trvalo, nez si bradavky zvykly na kojeni a stala se z nej prijemna vec misto nechute k prikladani, ptz uz predem vim ze to bude bolet...

papalinka
23. zář 2015

@efka89 nikdy ☹ každé kojení bolelo jako čert, a věřím, že i tím to došlo k tomu, že jsem přestala mít mléko a ve čtyřech měsících jsme plně přešli na UM. Ještě doplní, že i mimo těhotenství mám dost citlivé bradavky.

m_m_m
23. zář 2015

Asi za 2-3 týdny. Hodně mi pomáhal Purelan (nemusí se smívat), to byla dobrá investice...

ivuse81
23. zář 2015

Tak po dvou týdnech to bylo v pohodě 😉

efka89
autor
23. zář 2015

U me je to tedy jeste umocneno hojicimi se popraskanymi bradavkami, na jedne mam slusny strup a hoji se hodne pomalu..ale pri prisati spis citim jak taha za dvorce, tak snad prikladam spravne.. Kojime teprve treti tyden, snazim se to pretrpet co nejdele to pujde..

m_m_m
23. zář 2015

@efka89 právě na to popraskání jsem měla ten Purelan - hned první den pokojení mi bylo jasné, že se bez toho neobejdu...hojí fakt rychle a je to veliká úleva (v porodnici jsem si dokonce musela ¨poprosi o vzorek zdarma, než mi ho manžel koupil)

betelgeuzz
23. zář 2015

U mně tak po 3 měsících, asi to i souviselo s tím, že starší stačilo na kojení 15 minut, do té doby se kojila i hodinu.
Taky doporučuji purelan, případně levnější varianta je nechat si v lékárně navážit bezvodý lanolin (mají ho v lékárnách, kde míchají masti), za 10 g dáš asi 20 kč., je to to samé, co purelan.

anetka1701
23. zář 2015

Mně to trvalo tak týden, dva u první, u druhé od začátku v pohodě. Mazala jsem hodně bepanthen po každém kojení :o)

martaveg
23. zář 2015

Stejne jako m_m_m , prvni tyden byl peklo, ragady jak prase :-/ uz od porodnice jsem pouzivala purelan a hodne vetrala a druhy tyden uz se ragady zacaly hojit a behem tretiho tydne zacalo byt kojeni prijemnym bezbolestnym zazitkem a prdola si mohla konecne klidne i dumlat aniz bych zatinala zuby bolesti

eileenk
23. zář 2015

U mně asi 2,5měsíce a určitě to souviselo i s tím, že v té době se dcera naučila sát rychleji, do té doby jsem vždy kojila min. 30min, spíš 45... Každý to má určitě trochu jinak.

efka89
autor
23. zář 2015

Tak pritel uz mi jede pro purelan a snad zabere, mazala jsem svym mlikem, ale na praskliny je asi uz kratke.. Dekuji moc za rady!

naho31
23. zář 2015

Mě to trvalo tak měsíc a půl. Po každém kojení jsem mazala bradavky Bepanthenem care, je takový vše pomocník k miminku a mamince, univerzal na vše, nemusí se umývat. A pak jsem ještě zkoušela gelové náplasti od Medely, zabraly skvěle, ale umývat se musí.

gosa22
23. zář 2015

tak si pořiď kloboučky...přes ně by to mělo být lepší...já takhle odkojila syna a teď kojím tak i dceru...spokojenost... 😉

blahova_andrea
23. zář 2015

asi tě nepotěším. já trpěla u kojení asi 8 měsíců. teď už je to dobrý 😅

lv
23. zář 2015

asi měsíc

elu
23. zář 2015

měsíc a pul a pak celý dva roky pohoda

vevebubu
23. zář 2015

Tak týden 🙂

nevelyn
23. zář 2015

Tak mesiac a pol...Myslela som si, ze mame spatnu techniku, skusala som vsetko mozne, odsavala, mali sme laktacnu poradkynu, masticky, drahe naplaste, klobuciky, naucne videa, vitaminy... Mala som tam ranky, zatvrdliny a pravdepodobne i kvasinky. V lekarni som bola kazdy druhy den a utratila asi viac penazi nez by ma stala umela vyziva😀. Bradavky sa asi dva-trikrat sa v priebehu toho obdobia zlupali a potom boli odrazu ok a mozem kojit akokolvek dlho, dokonca v kazdej polohe vratane chodenia. Damy, ktore tvrdia, ze kazda zena moze kojit, by som niekam poslala. Kojenie je aktivita ako kazda ina, niekomu proste ide hned, niekto sa musi nadriet a niekto pre nu predurceny nie je.

efka89
autor
23. zář 2015

@gosa22 uz kolikrat mne to napadlo, treba jen na tu dobu nez by se mi to uzdravilo, ale cetla jsem, ze mimca nevytahnou pres ne tolik mlika a pak ze se blbe vraci ke klasickemu kojeni :-\

efka89
autor
23. zář 2015

@nevelyn ale tak ty jsi hezky priklad toho, ze to proste jde, chce to jen pretrpet, vytrvat a pak to stoji za to 🙂

zmrz_lina
23. zář 2015

@efka89 kloboucky rozhodne ne! Od bolesti ti nepomuzou a jen zhorsuji problem. Ja to s nimi zkusila a po 2 kojenich ležely do koše. O tom, ze kazí kojení ani nemluvím. Jinak vydrz, purelan urco pomůže a bude dobře. U mě to trvalo asi 3 týdny 😉

monunkaaa
23. zář 2015

@efka89 Ahoj, pokud používáš u miminka Bepanthen, tak nám v porodnici radili, at mazeme bradavky a musím říct, že když mi malá strhla bradavku fakt do krve, tak večer to bylo zatažené a tolik nebolelo..

efka89
autor
23. zář 2015

@monunkaaa jj ono se to hezky zatahne i po tom mat.mlece, ale pri dalsim kojeni se to opet rozmokva a jede se nanovo...resp hojeni trva mnohem dele, ale zase odstrikavat a krmit strikackou se mi taky nechce :-\

efka89
autor
23. zář 2015

A mam to ztizene plochymi bradavkami, snazim se vzdy stimulovat, mala se s tim tedy popere vzdy statecne, ma silny saci refex, ale o to vic bradavly trpi :-\

monunkaaa
23. zář 2015

@efka89 to je mi lito,že te to takhle trápí. Uznávám,že je kojení bolestivé u mě i po půl roce,ale neni to nic strašného. Nejhorší to pro mě bylo asi těch prvních čtrnáct dni.

gosa22
24. zář 2015

@efka89 to bych neřekla, že se přes ně tahá méně mléka...díky kloboučkům jsem syna odkojila 9 měsíců, bez nich by skončil na UM...neuměl se přisát, dcera se umí přisát, ale občas jí to nejde, a tak klobouky použiju...všude se mluví jen o tom, jak se má přirozeně kojit, kloboučky že ničí kojení apod...díky nim mi nastartovala laktace, dcera to nemohla roztahat...a přes noc díky kloboukům vše naskočilo, do rána začala přibírat a mohly jsme jít domů z nemocnice...a je taky potřeba mít kvalitní kloboučky, žádné levné srajdy, kloboučky musí být měkkě a dobře přizpůsobitelné prsu...navíc jsme pak neměli problém u syna s přechodem na lahvičku se savičkou, ani další hrnečky atd.
takže bych kloboučky tak neodsuzovala...lepší než nekojit, nebo trpět bolestí a nekomfortem... 😉

stefanie84
24. zář 2015

mě tak 14 dní, než se zahojily trhlinky na bradavkách.

naomi6
24. zář 2015

@efka89 Ahoj, u prvního dítěte mě kojení strašně bolelo v porodnici, když jsme přijeli domů, najednou to přešlo. U druhého dítěte mě to už vůbec nebolelo. Držím palce, určitě to časem přejde. 😉

efka89
autor
24. zář 2015

Neodsuzuji kloboucky, taktez zastavam nazor lepe kojit s kloboucky nez vubec. Jen to chci co nejdele zkouset bez... ,,pretrpim,, to sestinedelko a uvidim jak to pujde dal, pokud by se delali neustale prasklinky, taky po nich sahnu, podle me kojit s bolesti si neuzije ani mamina a ani mimco, ktere to nacituje 🙂