Za jak dlouho si bradavky zvykly na kojení?
Ahoj holky, jak dlouho u vas trvalo, nez si bradavky zvykly na kojeni a stala se z nej prijemna vec misto nechute k prikladani, ptz uz predem vim ze to bude bolet...
Asi za 2-3 týdny. Hodně mi pomáhal Purelan (nemusí se smívat), to byla dobrá investice...
Tak po dvou týdnech to bylo v pohodě 😉
U me je to tedy jeste umocneno hojicimi se popraskanymi bradavkami, na jedne mam slusny strup a hoji se hodne pomalu..ale pri prisati spis citim jak taha za dvorce, tak snad prikladam spravne.. Kojime teprve treti tyden, snazim se to pretrpet co nejdele to pujde..
U mně tak po 3 měsících, asi to i souviselo s tím, že starší stačilo na kojení 15 minut, do té doby se kojila i hodinu.
Taky doporučuji purelan, případně levnější varianta je nechat si v lékárně navážit bezvodý lanolin (mají ho v lékárnách, kde míchají masti), za 10 g dáš asi 20 kč., je to to samé, co purelan.
Mně to trvalo tak týden, dva u první, u druhé od začátku v pohodě. Mazala jsem hodně bepanthen po každém kojení :o)
Stejne jako m_m_m , prvni tyden byl peklo, ragady jak prase :-/ uz od porodnice jsem pouzivala purelan a hodne vetrala a druhy tyden uz se ragady zacaly hojit a behem tretiho tydne zacalo byt kojeni prijemnym bezbolestnym zazitkem a prdola si mohla konecne klidne i dumlat aniz bych zatinala zuby bolesti
U mně asi 2,5měsíce a určitě to souviselo i s tím, že v té době se dcera naučila sát rychleji, do té doby jsem vždy kojila min. 30min, spíš 45... Každý to má určitě trochu jinak.
Tak pritel uz mi jede pro purelan a snad zabere, mazala jsem svym mlikem, ale na praskliny je asi uz kratke.. Dekuji moc za rady!
Mě to trvalo tak měsíc a půl. Po každém kojení jsem mazala bradavky Bepanthenem care, je takový vše pomocník k miminku a mamince, univerzal na vše, nemusí se umývat. A pak jsem ještě zkoušela gelové náplasti od Medely, zabraly skvěle, ale umývat se musí.
tak si pořiď kloboučky...přes ně by to mělo být lepší...já takhle odkojila syna a teď kojím tak i dceru...spokojenost... 😉
asi tě nepotěším. já trpěla u kojení asi 8 měsíců. teď už je to dobrý 😅
asi měsíc
měsíc a pul a pak celý dva roky pohoda
Tak týden 🙂
Tak mesiac a pol...Myslela som si, ze mame spatnu techniku, skusala som vsetko mozne, odsavala, mali sme laktacnu poradkynu, masticky, drahe naplaste, klobuciky, naucne videa, vitaminy... Mala som tam ranky, zatvrdliny a pravdepodobne i kvasinky. V lekarni som bola kazdy druhy den a utratila asi viac penazi nez by ma stala umela vyziva😀. Bradavky sa asi dva-trikrat sa v priebehu toho obdobia zlupali a potom boli odrazu ok a mozem kojit akokolvek dlho, dokonca v kazdej polohe vratane chodenia. Damy, ktore tvrdia, ze kazda zena moze kojit, by som niekam poslala. Kojenie je aktivita ako kazda ina, niekomu proste ide hned, niekto sa musi nadriet a niekto pre nu predurceny nie je.
A mam to ztizene plochymi bradavkami, snazim se vzdy stimulovat, mala se s tim tedy popere vzdy statecne, ma silny saci refex, ale o to vic bradavly trpi :-\
@efka89 to bych neřekla, že se přes ně tahá méně mléka...díky kloboučkům jsem syna odkojila 9 měsíců, bez nich by skončil na UM...neuměl se přisát, dcera se umí přisát, ale občas jí to nejde, a tak klobouky použiju...všude se mluví jen o tom, jak se má přirozeně kojit, kloboučky že ničí kojení apod...díky nim mi nastartovala laktace, dcera to nemohla roztahat...a přes noc díky kloboukům vše naskočilo, do rána začala přibírat a mohly jsme jít domů z nemocnice...a je taky potřeba mít kvalitní kloboučky, žádné levné srajdy, kloboučky musí být měkkě a dobře přizpůsobitelné prsu...navíc jsme pak neměli problém u syna s přechodem na lahvičku se savičkou, ani další hrnečky atd.
takže bych kloboučky tak neodsuzovala...lepší než nekojit, nebo trpět bolestí a nekomfortem... 😉
mě tak 14 dní, než se zahojily trhlinky na bradavkách.
Neodsuzuji kloboucky, taktez zastavam nazor lepe kojit s kloboucky nez vubec. Jen to chci co nejdele zkouset bez... ,,pretrpim,, to sestinedelko a uvidim jak to pujde dal, pokud by se delali neustale prasklinky, taky po nich sahnu, podle me kojit s bolesti si neuzije ani mamina a ani mimco, ktere to nacituje 🙂

@efka89 nikdy ☹ každé kojení bolelo jako čert, a věřím, že i tím to došlo k tomu, že jsem přestala mít mléko a ve čtyřech měsících jsme plně přešli na UM. Ještě doplní, že i mimo těhotenství mám dost citlivé bradavky.