Zavzdušněné miminko

klarka711
18. únor 2017

Dobrý den, mám 11. týdnů starou holčičku a máme problémy s kojením a zavzdušňováním. V jejím měsíci a půl se mi začala od prsa odtrhávat a čím dál tím víc u prsa plakat. Jsem z každého kojení celkem vystresovaná. Po nějaké době jsem s ní šla na vážení před a po kojeni. Malá ze me vycucla pouhých 60 ml (má sníst 100 - 110 ml) takže bud se mi už pomalu ztrácí mléko a nebo je líná sát. Doktorka také chce abych se nevzdavala a kojila tudíž jsme po domluvě nasadili příkrm. Po každém kojeni dávám 60 ml příkrmu. I když bych ráda jen kojila, po zavedení příkrmu je ma holčička mnohem klidnější, ale u kojení stále pláče a vzteká se. Vypozorovala jsem, že když ji dám během kojení odříhnout, okamžitě si říhne a pak už k prsu nechce, je zavzdušněná. Teď se nám zhoršilo i noční spaní. Máte s tímto taky zkušenost? Nějaké rady? Už nevím co dělat. Ačkoli mě to trápí, přemýšlím že úplně přestanu kojit...děkuji za rady

panickatlamicka
18. únor 2017

Mleko se ti neztraci, ale muze se ztratit, pokud budes davat dokrm. pravdepodobne jde o bojkot kojeni. Casteji nabizej prso, kontakt kuze na kuzi, spolecne spani.... nez miminku nabidnes prs, trochu odstrikni, at se zmekci dvorec a miminku se lepe prisava. Pri kojeni stlacuj prso.

panickatlamicka
18. únor 2017

A nerid se nejakgma tabulkama ,,ma vypit 100 ml". Ty prece take pokazde nesnis stejnou porci jidla.Jestli dobre cura a neubyva na vaze, tak kojeni staci. Jen proste prekonat ten bojkot.

klarka711
autor
18. únor 2017

@panickatlamicka
Když mě už od začátku nejde odstříkávat mlíko. Když si ho stisknu a to ho hodně stisknu, vyleze ze mě kapka mlíka a nic víc. Když jsem jen kojila, přibývala na váze, ale pomalu. Všichni mi furt říkali jak je malá a hubená tak jsme nasadili i dokrm nu.

panickatlamicka
18. únor 2017

@klarka711 nemusis odstrikat nic, to je pravda. Tak ten dvorec, pokud je prso nalite, rozmasirovat, zkratka miminku se ,,tvrdy" dvorec blbe chyta.Krom toho, pokud masi po 6 nedeli nalita prsa, je neco spatne-nabidka je vyssi jak poptavka. A znova:pokud pribyva, tak neni treba um. Jak ti pribirala, kolik gramu za 14 dni? Nebo lepe-kolik g za 4 tydny?