16měsíční dcera odmítá nočník

janika224
8. bře 2017

Ahojky holky. Opet dotaz. Moje dcera chodila na nocnik od 12 mesice. Pak jela ke tchyni na jeden den a od te doby se uplne zasekla a nocnik nechce videt. Tchyne je desna svine,protoze neskacu,jak ona si piskne. Je mozne,ze by to te holce dokazala nejakym.zpusobem tak nehorazne znechutit behem jednoho dne a jak to ditko mam vubec zase naucit na ten nocnik chodit? Nenutim ji,ale stve me to.... Holka k ni uz bez dozoru nejezdi,protoze pokazde prijela s nejakou zdravotni,ci zazivaci potizi ale ted to musim dat zpet do stejnych koleji a je to o dost tezsi. Diky za tipy.

panickatlamicka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jerra
8. bře 2017

@panickatlamicka :D :D :D

janika224
autor
8. bře 2017
jarmy_
8. bře 2017

Nemusí to být tchýní, dcera taky v roce hezky do nocniku vykonávala potřebu (ale neřekla si o něj) a ze dne na den nočník ani vidět. Až teď, ve 23m na nočník sedne a vyčůrá se, ale vetšinou si o to neřekne. Ještě si to plně neuvědomuje a nechápe. Taky s tchýní nejsem nejlepší kamarádka ale toto obvinění se mi zdá přehnané 😉

terinda
8. bře 2017

Jasný, tchyně je většinou svině 😀

Ale na nočník a uvědomování si vykonávání potřeby je v tomhle věku ještě dost brzo.
Moje dcera to brala ve 2 letech, úplně o půl roku později.
Syn zatím z nočníku zdrhá, nenutím ho... však k tomu dospěje.

brokovich
8. bře 2017

Podle meho nazoru to muze byt tim, pokud az do te doby, toho jednoho dne, na nocnik chodila. (Neni duvod tu resit, zda ma na nocnik cas ci ne, kdyz do toho dne to bylo ok) Nebylas tam, takze nevis, co se kolem nocniku odehralo. Na pytel takova tchyne, fakt. Mohlo se stat cokoliv, a ted to pomalymi krucky budete spravovat. Ach jo. Zkus se zeptat tchyne na to, co se mohlo stat. Ale opatrne, neze za to muze a tak, ale jako jestli treba u ni byla na nocniku a jestli to, zda vse bylo ok a tak. At vis, co se stalo, pac mala ti to tezko rekne. A podle toho bych se zaridila. Jestli ma tchyne "sverazne" vychovne metody, mohlo tam dojit k nejakemu bloku od male.

alcar
8. bře 2017

Trosku jsem vytrestila oci, kdyz jsem videla ten vek. Jako to je vazne hruza, kdyz 16mesicni dite jeste neumi chodit na nocnik. Co ted budes delat propánajána!? Budes muset asi pockat, az ta kletba pomine a dite se odsekne. 😀 No ale ted vazne, dite neni cvicena opicka, tenhle ukon jsou vetsinou deti schopne zvladnout v 18 mesicich (to je takova pomyslna tabulkova hranice, kdy si dite uvedomi souvislosti) a to jsou ty vice sikovne. Neni nic vyjimecneho treba az ve dvou letech.

summer2012
8. bře 2017

@alcar To je sice pravda, ale pokud už to bez problémů zvládala, tak ta náhlá změna asi nějaký důvod má...Náš malej dělal potřebu do nočníku od 8 měsíců, ne že by si sám řekl, ale věděl co se po něm chce, od roka a půl si sám říkal od 2 let je bez plen a dojde si na nočník sám...ale taky jsme měli jeden chvilkový blok a ukázalo se, že mu babička (moje matka) lila do nočníku teplou vodu aby ve studené koupelně na chalupě neprostydl...no a on na to nebyl zvyklý a bylo mu to nepříjemné...chvilku trvalo než k němu zas našel důvěru, ale nijak jsme to nelámali přes koleno a přešlo to samo. ..
@janika224 určitě bych se opatrně tchyně zeptala zda se ji při tom něco nestalo, nespadla, nešlo jí tlačit apod. ne ve smyslu že ji obviňuješ, ale jestli by ti nepomohla najít příčinu a vyřešit problém 😉

janika224
autor
9. bře 2017

@summer2012 ja se tchyne nemuzu zeptat. Vsechno mi zapre. Ona je totiz tak zla osoba,ze kdyz holka u ni neudela prvni krok,prvni potrebu do nocniku,prvni sousto do pusy a podobne,tak me vsechno schvalne hati. Kdyz mela holka zacpu z kase a ja ji na to upozornila,tak me holka dojela zacpana jako blazen a ona to svedla na me,ze se spatne staram a ze by decko melo bydlet u nich. Az kdyz na ni nastoupil muz,at nelze,tak mu rekla,ze ji ty kase davala,at si zvyka a ze vubec uz je ji rok,tak by mela jist vsechno. Tot v hodne zkracenym obraze o tchyni. Takze i kdyz je to tady pro spoustu lidi usmevny,me.to tak neprijde.

janika224
autor
9. bře 2017

@brokovich ahoj,dekuji za nazor. Precti si,co jsem napsala summer.vesmes ta odpoved pro tebe je stejna ☺ Diky

sarkoc
9. bře 2017

Pokud to do té doby šlo bez problémů, tak to může být tím, ale i nemusí...dcerku jsem dávala na nočníček cca od deseti měsíců každé ráno, někdy se vyčůrala, někdy ne...pak jsme přidaly po odpoledním spinkání a večer před spaním, seděla tam, ale nevěděla proč...to se zhruba po roce změnilo a už si ho začala sama přinášet, sice jsme to většinou nestihly a už byla po..., ale evidentně věděla, proč tam sedí. No a pak nějak tři měsíce na to bez nějakých mě známých příčin (žádné změny, návštěvy nic) na něm odmítala vůbec sedět, to byly záchvaty...takže ted začínáme od začátku, pokrok je, že už tam zase vydrží pár minut sedět, přinesla si ho párkrát atd, je jí 17 měs....na všechno mají ještě čas, takže klid, ono to zase přijde ;) Vím o dvouletých dětech, které se vztekají jen nočník vidí.

karlajasmine
9. bře 2017

@janika224 No kazdopadne bych tak male dite nenechavala na cely den osobe, ktere neduverujes.. pokud ji neduverujes, nedala bych ji na hlidani ani na hodinu. Jinak s tim nocnikem je dost mozne, ze ji to znechutila, tak bych proste tomu dala cas, a v lete treba koupila novy nocnik a zacala ucit od znova.

janika224
autor
9. bře 2017

@sarkoc diky za odp.

janika224
autor
9. bře 2017

@karlajasmine ja jsem ji tam nechtela davat od zacatku,jenze ona zacala kazdej den vypisovat manzelovi,ze je to JEJI vnucka a ze ma pravo ji videt a ze ja ho proti ni obracim,at si uvedomi,na jake stoji strane atd.... Tak jsem se vzdy nechala ukecat a timto jsem to uplne zarazila a holka tam jezdi jen s dozorem a nikdo uz se mnou nehne,ani nejaky srdceryvny smsky. Ale je me lito,ze si holka tim musela projit,nez jsem to fakt pochopila,ze to proste nejde. Ted jsem sice nejhorsi clovek na svete,ale to neresim. Musim chranit holku.

eva_sajdla
10. bře 2017

Měli jsme to s dcerkou stejně a to ani nemusela jet ke tchýni, prostě ze dne na den nic. Taky mě to štvalo, ale vrátili jsme se k plenkám a po pěti měsících si začala zas říkat sama. Do té doby nočník jen čekal v koutě. (jen to tedy u nás bylo až o rok později, než píšeš ty, ale jako všechno, je tohle individuální).
Ale jinak si myslím, že to klidně i tchýně nějak zvládnout mohla...