Jak naučit dcerku na nočník?

moni_12
8. říj 2023

Ahojte, mám dcerku, bude mít 2,5 roku a nechce chodit na nočník. Ráda bych, aby to aspoň zkoušela, ale když ji řeknu, ať to zkusí, ona se sekne, začne plakat a prostě nechce. Nerada bych to řešila násilím, že bych ji plenku vzala, protože se bojím, že se zasekne úplně. Chtěla jsem to řešit přes léto, ale to jsem řešila své zdravotní trable a neměla jsem sílu řešit jeste nočník. Myslíte, že ještě pockat, zkoušet říkat, že to přijde samo?

petulkadodo
8. říj 2023

@moni_12 Některé děti nočník přeskočí, nechtějí ho. Syn si na něj v životě nahý nesedl. Od 2. narozenin ho měl v pokojíčku a nic. Po třetích narozeninách začal venku čůrat ve stoje, nočník stále nic a teď 3 roky a 2 měsíce, začal ze dne na den chodit rovnou na wc. A to jsme kupovali knížky o chození na nočník, slibovali, upláceli, nic nezabralo.

zmrzlinka
8. říj 2023

@moni_12 A co zkusit rovnou WC?

asutak
8. říj 2023

To se těžko radí. Ale domluva u nás nepomohla, nechápala to, co po ní chci. Vzala jsme ji prostě přes den plinku a najednou to šlo. Dcera se to naučila bez nehody během 14 dní. Jasně že pár nehod bylo, ale díky tomu to pochopila a pak to stihla na nočník. Léto na to bylo ideální počasí. A to byl nočník nepřítel ale mokre leginy se jí nelíbili a natož když tam byl i bobek.

mafulin
8. říj 2023

Nijak, počkat. Syn začal chodit ve dvou a 3/4. V podstatě ze dne na den. Až k tomu dozral..

evilin
8. říj 2023

Nijak. Prostě až bude na to dítko zralé, naučí se to samo. 😁 U první dcery jsme to řešili, ale bez účinku. Nakonec přešla sama na nočník. Syn na nočník nikdy nechodil, ale od 3 let už chodí na záchod. Nestresujte se a uvidíte, že všechno přijde samo. Děti jsou šikovnější než si mnozí rodiče myslí. Aspoň co tady občas čtu v diskuzích. Myslí si, že musí děti všechno učit sami. U mnohých věcí to tak není. 🙂

pilzzee
8. říj 2023

@moni_12 Mozna by pomohl nejaky zabavnejsi nocnik, my mame treba takovy s volantem. At to ma i jako hracku.

mama_mila
8. říj 2023

Já jsem ve 2 letech a 8 měsících zkusila vzít plenku, jednou se pocurala a pak chodila týden na nočník, hned na to rovnou na záchod s tím malým prkýnkem. Nočník jsem nesnášela, tak se mi dost ulevilo. Asi i tím jak začala později, tak bylo i míň nehod a celkově to bylo celkem v pohodě. Zkus vzít úplně plenku a třeba to pochopí, zkus nočník i záchod a uvidíš. Když to nevyjde, počkala bych třeba měsíc a zkusila zas.
Ve 2,5 letech jsem to zkoušela taky, ale naprosto bez úspěchu, na nočníku chvíli seděla, koukala třeba na pohádku a nic, jak dostala plenku, hned se vyčůrala. Pak jsem to na ty dva tři měsíce vzdala, protože jsem měla před porodem a pak po porodu a neměla jsem na to vůbec myšlenky. A pak to najednou šlo skoro samo.
Takže fakt neboj, má čas 😉.

kelerub
8. říj 2023

@moni_12 Žáden stres, má čas. Holku jsem posadila na nočník až 2 měsíce před třetími narozeninami. Počůrala se jednou a pak pochopila. Dokonce pochopila během toho prvního dne natolik, že se odplenkovala i v noci. Když se jí chce čůrat, tak se probudí a jde na záchod. První týden chodila na nočník, pak už na wc s tím malým prkýnkem. Teď to střídá jak se jí chce.

exbordelar
8. říj 2023

Kdyby dite kadilo do plenek jeste v 6 letech, tak bych se nad tim pozastavila. Ale ve 2,5 letech je to uplne normalni. Nekdo k tomu dozraje driv, nekdo pozdeji, ale naucili jsme se to vsichni ☺️ Nejhorsi jsou reci okoli. Natlakem stejne nic nezmuzes 🙂 proste to prijde samo 🙂

moni_12
autor
8. říj 2023

Díky moc za zprávy a uklidněni, všude poslouchám, jak je na plinku už velká ..ale nechám ji čas, to bude nejlepší.

kralicheck
10. říj 2023

Ani nevíš, jak jsem ráda, že jsem už na druhé straně. Donedávna jsem pročítala podobné diskuze, stresovala se, vysvětlovala okolí, proč má tříleťák plíny (z toho plynulo 90% stresu). Máme knížky, pouštěli jsme videa, motivovali, nechávali bez plenek, ale jakmile se posadil na nočník - nic....a to na něm jakou dobu ani nechtěl sedět. Velkou potřebu se naučil celkem brzy, ale čůrání ne a ne...Pak koukal na bratránka, jak čůrá ve stoje a míří do nějakého kanálu, tak to pojal jako hru a od té doby čůrá ve stoje do záchodu (nočník v tomhle vynechal). Bez jediné nehody. Samozřejmě máme velkou spotřebu "kuliček" do záchodu, protože to stále pojímá jako hru a musí na něco mířit. Ale každopádně všechna moje snaha byla úplně zbytečná, pochopil to sám...