22měsíční dítě nekouše jídlo

alenaholcakova
14. dub 2015

Dobrý den maminky, prosím o radu nebo kdo to má stejně. Můj 22. měsíční syn nekouše jídlo. Sní vše co mu dám ale pouze mačkané s malými kousky které může spolknout. Už jsem snad vyzkoušela všechno ale nic prostě nezabírá. Má pořád neustále na stolku něco nachystaného, ale nic. Vyzkoušela jsem i radu typu vyhladovění ale to taky měl na háku. U zubařky jsme byli a zoubky a dásně má zdravé. Přitom např. rohy knížek nebo kostky kouše jak o závod. Když jsem to říkala Dr. tak mi nic neřekla. Mám strach že se to nenaučí a nevemou ho do školky. Děkuji za odpovědi.

lucifereeek
14. dub 2015

V tomto věku nic asi neobvyklého, ale musíš mu to neustále nabízet, mě malá jedla jen mixované věci až do 18m, kousky vůbec nechtěla, teď už obědy jí normálně. Než půjde do školky tak se to určitě naučí, to se neboj 🙂

hanyzka11
14. dub 2015

@alenaholcakova a to si nedá třeba ani sušenku, piškot nebo kukuřičnou křupku? asi jsi to zkoušela, ale jak to děllá? dá do pusy a nechce?

alenaholcakova
autor
14. dub 2015

@hanyzka11 Má na stolku piškoty i kukuřičné křupky nebo brumíka,ale to jen hryzne a vyplivne nebo to rozžmoulá v ruce. Nevím co si mám myslet kde jsem udělala chybu. Někdy mi přijde že jídlo bere jako nutnost ne jako radost že si veme třeba jahodu.

hanyzka11
14. dub 2015

@alenaholcakova no, tak to je blbý. já s tím sama zkušenost nemám, ale čtu zde o tom docela často, takže to není nic výjimečného. ale chápu, že tě to trápí. jediné, co mě teď napadá jestli se třeba vídáte s jinými dětmi podobného věku, aby spolu třeba měli možnost jíst. vidím to doma, že děti se po sobě dost opičí. nebo aspoň co dělá jeden, zkusí i druhý. platí to i v jídle. ne všechno jí oba, ale zkusí to.
předpokládám, že ty před ním asi věci koušeš a nabízíš mu. tak třeba podobně staré dítě pomůže.

vrtelka
21. kvě 2015

Mi jsme na tom úplně stejně a ani to jídlo neveme do ruky jak kdyby se Teho štítí nebo bal.Jak ho ma vzít schovává ruce a brání se jemu 26.měsícu a furt jen mačkané a co je na lžičce ani tu lžičku sám neudrží a musím ho krmit.Už jsem taky zoufalá hlavneě čím ho furt krmit oplatek,zeleninu nebo ovoce nic si neveme a hlavu schová tak,aby jsme se do pusy nedostaly.Jinak do hraček a předměty do pusy strká .

ketrin90
12. led 2016

@vrtelka ahojky tyy jo uplne vidim svého malého...mame 24 mes a mame doma uplne to same taky jsem bezradna ☹

vrtelka
13. led 2016

ketrin90@mi budeme mít v březnu tři a stále jsme ho nepřesvědčiliaby si vzal něco do ruky co je k jídlu,už bylo obdoby,když měl snahu si vzít lžičku a krmit se,ale trvalo chvilku a ted zas řev,když chci,aby aspon jedl sám lžičkou.Brali jsme ho dopoledne i do školky,aby vyděl ostatní děti jak papají a seděl s nimi u stolečku,ale boužel bez změny ☹

alenaholcakova
autor
13. led 2016

@vrtelka A jak to bedete řešit se školkou? Budete ho tam dávat? Ten náš čárufuk bude mít v květnu 3 roky , kdy probíhají u nás zápisy do školky a asi ho tam dávat nebudeme, vzhledem k tomu že nemusím (jsem těhotná) tak počkáme ten rok. Sice lžičkou se nají někdy sám někdy s pomocí ale pevné jídlo jako rohlík apod. mi prostě bojkotuje.

ketrin90
13. led 2016

to my mame uplne stejne.Ja tedy taky s manželem planuji druhé dite,tedy chtěla bych az malému budou třeba tri nebo ctyri a budu ho moct dat do skolky ale bojim se co budu delat pak,kdyz neprijdou zadne zmeny,tak jako u vas... ☹

vrtelka
14. led 2016

alenaholcakova@půjde od září do školky pro neslyšící a tam není problém,aby mu vyhověli .Záleží jestli to zvládne moc se nechce přizpůsobyt kolektivu.

ketrin90
19. dub 2016

@vrtelka tak bylo to v lednu co jsem psala komentar od te doby menší změna. .už ji sám lžičkou Teda pomáhám mu nabrat jogurt nebo jídlo a přidržuju mu ji ale sám si ji už strci do pusy a basti..zrovna dnes jsem pekla buchtu s čokoládou a ulomila jsem jednu radu a nabídla mu ji...hned po ni chňapl a strčil do pusy...olizoval,okusoval..az jsem mu to musela vzít jelikož se mu roztikala mezi prsty a ještě se na me rozčiloval. .takže holky vázne to chce klid,občas nabídnout hlavně nenutit a dítka začnou sami..ja jsem za tohle strasne rada i když to jiné deti dělají už v roce..Kazda Máme jiného raubire doma a nejde to je srovnávat s jinými. Přeji hodně štěstí!

vrtelka
20. dub 2016

@ketrin90 Tak u nás boužel beze změny ve tŕech letech si nedá jídlo do pusy podle psichiatra středně těžky autismus. ☹

ketrin90
24. dub 2016

To me moc mrzí přeji hodně štěstí.

miryy
9. říj 2020

@alenaholcakova dobrý den, našla som váš starší príspevok ako ste riešila, že Vám 22m dieťa nekuse jedlo, momentálne to riešim u svojho 20m dieťaťa, mozem sa spýtať, ako Vám to dopadlo? Kedy a pripadne ako začal hrýzť ?dakujem za odpoved

misel027
9. říj 2020

Nic si z toho nedělej! Můj malý měl mixovanou stravu ještě krátce po druhých narozeninách. Nijak sem to nehrotila, prostě sem to pak zkusila a najednou to šlo. A ještě teď s kousáním trochu bojuje, protože ho bolí rostoucí zoubky.

miryy
31. říj 2020

@misel027 nejí mi ani pečivo, nepribera úplne ako by mal, a priznávam že už som z toho na nervy 🙏🏻😩už neviem co mu variť, hlavne ma krízu a už ani to mixované nechce, už mu to nechuti