icon

9měsíční syn stále nesedí

simina9111992
25. říj 2017

Ahoj mam dotaz ohledne syna..je mu 9 mesicu a stale nesedi..plazi se..obcas peruje na kolinkach a pak se nataci na bok ale neseda si..pritahuje se ke stolku do kleku a to je vse..stale si rikam ze si na to prijde sam ale bojim se jestli je vse v poradku kdyz si dava na cas

konidana
25. říj 2017

ano, je k sedu se musí dopracovat, až dostatečně posílí, např. lezením.

bekyc
25. říj 2017

Ahoj, syn v 7 měsících začal lézt a stavět se, sedl si až někdy po 10. měsíci. Takže v klidu, může to klidně trvat.

lucie_91
25. říj 2017

Je to individuální, dcerka seděla až v 10 měsících.

gepe
25. říj 2017

Synovi bude za chvilku 11 měsíců a sedí tak max 2 týdny, až nyní přestava ze sedu padat a jde mu už i přímý sed (šikmým začal). Dcera seděla v cca 10ti měsících taky. Podotýkám nestimulujeme, nedáváme do pasivního sedu, nezahajene za ruce aj.
Ano, je to v poradku, neboj. 🙂

j.a.n.i
25. říj 2017

@simina9111992 Nějak nevidím důvod, proč by dítě, které ještě ani neleze, mělo sedět... jo, možná kdybys řešila, že ještě neleze, tak se to dá chápat, i když ani s tím ještě není nijak zásadně pozadu, ale na sed má času dost.

absintka19
25. říj 2017

@j.a.n.i souhlas ! Neni na tom nic divneho....

hojda
25. říj 2017

U nás taky obě děti až mezi 10 a 11 měsícem, pokud je jinak vše ok, tak bych to neřešila.

yerry
25. říj 2017

Moje malá má 10,5 měsíce a taky nesedí... Ještě ani neleze, jen se plazi a peruje a sekta si jakoby chce sednout jako pejsek, ale není to sed....ta starší to měla stejně.... A je úplně v pořádku.... Prostě potřebuji cas

simina9111992
autor
25. říj 2017

Dekuji vsem..uklidnily jste me ☺

alkuska
25. říj 2017

@simina9111992 Já jsem někde četla že sezení by správně mělo přijít až nakonec, po lezení a možná i postavení se... Prý čím později, tím líp. V 9 měsících bych to neřešila, moje malá to měla podobně a pak najednou začla lézt, sedět a stát asi během dvou dnů, už ani nevím kdy, možná v 10 m?

lennus
25. říj 2017

Nespěchejte, náš seděl až po roce, váš prcek je na dobré cestě, jakmile se rozleze, což je pro dítě a jeho záda to nejlepší, tak to půjde, sedne si přes bok. Hlavně neposazovat, nedávat do chodítka. Pokud budete mít pochybnosti, tak můžete zajít k fyziotereapeutovi.

simina9111992
autor
25. říj 2017

@lennus neposazujeme ..kazdy kdo se o to pokousel hned dostal drzkovou...a choditka vubec..pockame neni kam spechat ☺

jipe
25. říj 2017

syn si nejdřív stoupl (vytahování se jsem teda opravovala na stoupání přes pozici rytíře - cca 14 dní), až potom sedl a lézt začal až poté, co obcházel nábytek. To nelezení se tedy asi trochu projevuje na slabším středu těla, preferuje sed do W (opravuju neustále), ale přes veškerou snahu se dřív nerozlezl. Na kolenách péroval, překážky přeplazil, ale kupředu po 4 ani za nic. Srážet ho ze stoje k zemi a dovolit mu to až po té, co bude mít zvládnuté lezení, jsem odmítala

astyna
25. říj 2017

jak vidíš, je to hrozně individuální. Mě si syn sedl v půl roce, za týden začal lézt. Dopracuje se k tomu svým vlastním tempem.

rebe
25. říj 2017

Má spoustu času. Bude sedět, neboj.

lennus
25. říj 2017

@simina9111992 Super! Já byla na to pes, narodil se předčasně, v roce se začal plazit a když se tři měsíce plazil a nelezl, tak jsem šla konečně na fyzio a rozlezl se hned, stavěl se pak brzy, ale lezl dlouho, krásně si zpevnil záda a chodit začal až po roce a půl, ale nic mu neuteklo. 🙂
Ještě pozor na nosítka, důležité je, aby bylo ergonomické (např. Manduca, ale značek je hodně), vídám často i tzv. visítka, kde dítě nemá nožičky výš než zadeček.

simina9111992
autor
29. říj 2017

@lennus ty visitka to je des..dnes jsem potkala pani co mela mimco zady k sobe..chudak tam viselo,hlava klimbala sem a tam..chtela jsem ji upozornit ale rikala sem si ze by me treba poslala nekam

lennus
29. říj 2017

@simina9111992 Přesně, navíc ti prckové se nemají kam schoulit, mají hrozně moc podnětů, a to je může znervózňovat, když pominu samozřejmě škodlivost na kyčle. Vídám to často, ale říkám si, že každý si ty informace může najít, co je zdravé a co naopak škodlivé.

kikkulina
10. kvě 2018

Taky resim.. Eliška bude mit za 2 tydny 9. mesicu, plazi se, zacina se týden stavet do rovneho kleku i úplně na nozky, sem tam peruje jen na posteli ale neleze a nesedi, ale prekazky preleze.. Nevim jestli resit nebo jeste cekat..

neeva
10. kvě 2018

Ma ještě casu dost. Nas malý se neplazil vůbec, od osmého měsíce peroval na kolinkach, klekal si u nábytku. Presne na den v devíti měsících se rozlezl. Sedl si pak z kleku az o mesic později. Nechala bych to na ni. Podle me je šikovná na svůj vek. Mam známou a její dcerka v tomhle veku jen ležela jako placka, dnes ji jsou dva a syna ve všem dohnala.

cery26
10. kvě 2018

Dcerka taky nesedi, je ji deset a a pul mesice. Leze jak drak uz asi mesic ale naznak sedu ani nahodou. Pediatricka nas poslala na rehabilitace.