Dítě a cizí lidé. Je to normální?

12. lis 2022

Mám dítě 1,5. Většinou je jen s nami s rodiči. Prarodiče a praprarodiče nás navštěvují a my je. Chodíme na hřiště kde je s ostatními dětmi bez problémů.

Pak jsou situace např. přijdeme do nového prostředí a jakmile se od ní vzdálím do jine místnosti začne plakat, když je tam s cizími. Stejně tak když ji chce někdo cizí chovat. Tak nechce. Když jsme u rodičů a přejdeme z místnosti hnedka běží za nami. Komentáře mého otce jsou, že je na nás zavisla, že je furt s námi. Komentáře cizích lidí také pojď já tě pochovám, ty nechceš ona nejde takhle za cizím. Stejně tak u jedné doktorky na rehabilitaci. Když jsme přišli doktorka na nás vystekla jméno na malou vůbec nereagovala žádný ahoj a úsměv, tak malá začala fnukat. A doktorka na ni kouka a říká takhle reaguje normálně na lidi.

Tak já nevím je to zase špatně ? Normálně děti jako chodí se chovat k cizím ?

klokanka31
12. lis 2022

Prosímtě je to úplně normální 😊 naší jsou 2 a půl a taky se cizích většinou bojí.

gruyerre
12. lis 2022

Samozřejmě že je to úplně normální dítě. Z blbých keců si nic nedělej. A cizím lidem dítě přece nedávej

dianemash
12. lis 2022

Úplně normální 😊

jjasmina
12. lis 2022

Nase malá vůbec, běda když se ji někdo dotkl neboli hůř chtěl pochovat 🤣🤣🤣 je to normální. A teda nevim, proč by cizí člověk měl chovat moje dítě...

palja
12. lis 2022

Úplně normální chování. A doktorka asi teda nikdy nepracovala s dětmi, když se k nim neumí chovat 🤷‍♀️

autor
12. lis 2022

@palja no jako právě moc ne ani na ni nemluví přitom vyšetření. Ale blbý kecy má.

krisstina93
12. lis 2022

Úplně normální, náš tříletý takhle k nikomu nejde, ve školce mu trvalo než si na učitelky zvyknul, kolikrát se nenechá ani pochovat od babičky, když na něj promluví cizí člověk venku, tak se běží schovat za mě. Dcera má 9 měsíců a ta pláče i když se vzdálím do vedlejší místnosti a nechám ji jen s tatínkem a bráchama :D akorát nejstarší syn je společenský a jde všude, ten byl přes noc na hlídání u babi od půl roku, ke každému hned běžel, jak měl kolem sebe někoho jiného, tak zapomínal, že má nějaké rodiče a víc ho zajímali cizí lidi :D prostě každé dite je jine no, jedno se boji, druhé je společenské.

mourovatakocka
12. lis 2022

Proč by ji měl chovat cizí člověk? To jsem nikdy nepochopila, stejně jako Pojď se mnou a ještě berou za ruku. Já jsem radši, když starší není k cizím tak bezprostřední, aspoň věřím, že by neodešla s pedofilem, co jí bude lákat na štěňátka apod. Doktorka je blbá, to se nedá jinak. Chovala se tak, že prostě malou znejistěla a pak bude mít pitomé řeči. Škoda, že sehnat rehabilitace a vlastně jakékoliv doktory není snadné, tak nejde prostě jít někam, kde se k dětem chovají jako k dětem a ne jako k někomu, kdo je obtěžuje.

olga_
12. lis 2022

Normální dítě s pudem sebezáchovy. Bych se té doktorky taky zeptala, jestli se takto normálně chová k lidem, protože děti jsou taky lidi 😈

jako_mala_holka
12. lis 2022

Doktorka je blbá, ty máš normální dítě a hloupé kecy neposlouchej

levandule_k
12. lis 2022

Takhle malé dítě potřebuje blízkost svého rodiče, její reakce, že se rozbrečí, když je v neznámém prostředí a ty jdeš pryč, je normální.

Jako já chápu, že malé dítě je roztomilé a každé by rád poňuchňal, ale upřímně komu by se líbilo, kdyby na něj pro něj cizí člověk šahal a začal ho mazlit, takže její reakce je normální, že se netulí s každým na potkání. Si tam dosaď sebe, kdyby se na tebe takhle vrhla nějaká tetička asi také nebudeš skákat 2 metry radostí vysoko :D

klokanka31
12. lis 2022

A stačí když si samy vzpomeneme na svoje dětství. Nechali jsme na sebe každýho sahat, být s cizími? Já se bála i vlastní tety, když už se objevila, pořád jsem se schovávala za mamkou 😄

autor
12. lis 2022

No jako upřímně, jako když ten dotyčnej furt pojď já tě pochovám a řekne to asi čtyřikrát, tak mi přijde porouchanej hlavně on. Ale jak se to pak sešlo a ještě s tou doktorkou tak mi to začalo srotovat.

klokanka31
12. lis 2022

Je úplně normální že se děti u doktorů bojí.

sinicka
12. lis 2022

Já bych se teda od cizích lidí nenechala objímat a pusunkovat a já nevim co. :D

autor
12. lis 2022

@sinicka tak to ne no, tady šlo o chování ne o pusinkovani.b

mourovatakocka
12. lis 2022

To je právě to nejhorší. Člověk dělá, co je v jeho silách, ví, že má doma prostě normální dítě a pak přijde jeden dement s nějakou dementní průpovídkou a červíček v hlavě začne hlodat :( Mám to taky tak a bojuje se s tím špatně.

autor
12. lis 2022

@mourovatakocka asi tak 🙂

kubesovaadelka
12. lis 2022

Úplně normálni Separační úzkost, malá to má od cca 6 měsíců a je to čím dál horší, nesmí se na ní nikdo ani podívat, miluje děti, ale neznámí dospělí já prostě pro ni peklo. U doktorky na 8 měsíční prohlídce celá prohlídka prořvana, a jen se po mě plazila a plakala a sama doktorka mi právě řekla, že má teda brutální separačku. Je to těžký, ale normální

zrzinda
12. lis 2022

Jéje, buďte rada 🙏 My máme opak - naše mala se hrne ke kazdymu, bere cizi lidi za ruce, s nima by i odešla, nás si absolutně nevšímá. Takže byt ve vaši situaci, úplně si piskam a jsem šťastná, ze se nemusím bát, ze mi ji někdo sebere 😀

autor
12. lis 2022

@zrzinda no tak takhle mě nenapadlo se na to podívat 😁

luciksima
12. lis 2022

Úplně normální dítě syn bude mít 4 roky a do dneška nemá rád cizí lidi vadí mu když jen na něj promluví a chovat to vůbec ani když byl malej a proč vůbec. .vůbec se nestresuj😊

sinicka
12. lis 2022

To k tomu nema daleko, ja se nechci priblizovat k obliceji nekoho jineho, aby na me prskal, dychal, mluvil, proc bych mela? Proc to maji mit deti jinak, jen proto, ze jsou male. Znam i hapticky dospelaky, co se obtoulaji, ochytavaji radi a verim, ze takovi byli i jako deti. Proste ji respektujte a vyzadujte respekt i od okoli. Zbytecne ji “nalepkovat”, ze je stydliva atp.. proc? No tak je, no a co. Kazdy je jiny. Náš si treba řekl sam asi ve 2 letech “nesahej na me a bez pryc” nebo “ uz na me nemluv!”
🤷🏼‍♀️ Pak jak vyrostl, tak uz si to nedovoli rict a ja vidim, jak trpi, kdyz ho nekdo nuti mluvit nebo co ja vim.. reknu za nej “ on na tohle nema naladu”, kdyz uz vidim, ze je zle..

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
12. lis 2022

@sinicka jezis v klidu. Nikdo ji nenalepkuje. Jenom jsem se zeptala. Jestli je to v pořádku, protože je to moje první dítě. To mi taky řekneme,že prostě nechce. Jako zase ji nestrkam cizím lidem ať ji olibaji s průpovídkou ty seš stydlin a nestyď se. To nevím kdes to vyčetla ?

emillyhk
12. lis 2022

Synovi bylo zhruba do roka a půl skoro jedno, kdo ho chová. Potom měl období, kdy se doslova hnal za každou ženskou mezi 20 a 50. Teď má rok a tři čtvrtě a je to mamánek, dokonce se stydí i před babičkama a dědou a to je vidí skoro každý týden 🙈 Je to období, víc si uvědomují sebe, rodinu, cizí lidi... Tvoje holčička je úplně normální 🍀

levandule_k
12. lis 2022

Autorko mně komentář @sinicka přijde v klidu, jen napsala jak to mají oni. Možná ji děda nálepkuje těma poznámka, že je závislá na vás, nebo je k tomu jenom milimentrový krůček, aby dostala nálepku závisláček atp.

autor
12. lis 2022

@levandule_k mne přijde trochu vytýkací. Respektujte ji, několikrát proč. Já se pouze zeptala. Zda je to v pořádku. Já se neptala, jak to změnit ? To není můj cíl.

zizkmi
12. lis 2022

Nakom jinem by mela byt zavisla nez na mamince, se kterou je nonstop. Ja to taky obcas posloucham a obratem se ptam: to maji byt zavisli na sousedovi? To by asi bylo divne, ne😁. Jinak je mala naprosto normalni. Syn ma 4 a kolikrat se schovava i pred prarodici, kdyz jsou moc hr. A souhlasim s tim, ze pani doktorka by se mela zamyslet sama nad svym chovanim.

tasimia
12. lis 2022

A proč by to mělo být špatně? Dospělí se taky nehrnou objímat cizí lidi a neobjimaji je.
Tak proč by to mělo dělat malé dítě? Cizímu bych dítě rozhodně chovat nedala.
Takže ano je to normální.. a otci bych řekla, že přijde k náměstí, a bude objímat cizí lidi, aby pochopil, jak se male děti cítí. A možná přestane mít blbe kecy ;).