icon

Indiánská metoda učení dítěte na nočník-máte zkušenost?

loc
2. črc 2016

Ode dneška zkouším, tak chci znát zkušenosti těch z Vás, které tuto metodu na dětech vyzkoušely🙂. Pokud nevíte, o co jde a zajímá Vás to, přidávám odkaz na článek, kde je vše popsané🙂. http://www.vanickovani.cz/jak-se-zbavit-plenek/
Díky za případné příspěvky😉!

Strana
z4
smallinka
31. srp 2016

@lucinkaxxx jak jste to dělaly na výletech, hřištích, v obchodech atd. taky rázně bez pleny? zajímají mě hlavně ty začátky. díky

veveruse14
31. srp 2016

@stannerovi chci se zeptat-první týden jsem se též řídila heslem, že plena jen na spánek, no a dopadlo to obrovskou louží v supermarketu 😒 můj syn to pochopil relativně rychle doma, ale venku se pořád nedaří- a jsou místa kam prostě musím-zejména ty obchody nebo mhd a on tam fakt nesmí čůrat, kdyby si trochu ucvrnknul, tak to beru, ale v tom obchodě to byla fakt obrovská louže 😒 to jste čekala až to synovi docvakne i venkua po tu dobu nikam kde by to bylo nevhodné nechodila?nebo jak toto řešit? já mu teda plínku dávat začala, ale nadšená z toho nejsem, s takovou ho odplenkuju tak na jaře 😝

veveruse14
31. srp 2016

ještě dodám, že než jsem do toho obchodu vlezla, tak jsem se ho desetkrát ptala, i jsem ho dovedla ke stromu aby to zkusil a nic, uvnitř do tří minut louže jak Brno 😖

nunik23
31. srp 2016

@veveruse14 to ti věřím,já mu plínku dávám na spaní a když jdeme někam s kočárkem tak taky ☹ ,ten kočárek mě štve,ale netroufnu si jít bez plenky zatím,doufám,že až si nějak začne říkat doma,tak pak to třeba dáme i v kočárku,ale pochybuji,že to bude ještě letos,jak se ochladí,tak to pude blbě

stannerovi
31. srp 2016

@veveruse14 No nic si z toho nedělajte,rozhodně v tom nejste sama,venku je to samozřejmě horší to uhlídat, člověk hold nakoupit a polítat doktory či úřady musí... Nám udělal např. obří louži prozměnu v dětském koutku v domečku s klouzačkou,takový úprk ostatních dětí ven a káravé pohledy ostatních maminek jakoby to sami snad nikdy nezažili jsem ještě neviděla,takže nehody se stávají,ale snažím se ho vždy ačkoli se mu úplně něchce donutit,aby si došel ještě než jdeme ven a pak se znovu ptám jakmile jdeme kolem záchodu v obchodním domě,v autě je to samozřejmě horší,člověk na dálnici hned nezastaví,proto raději dávám tu podložku,dopravou mi nejezdíme,takže tam vám neporadím,ale odborníci přes tuto metodu radí začít v době,kdy máte klid a nemusíte alespoň první týden odplenkování nikde nic moc velkého zařizovat mimo domov...Já pokud se počůrá někde venku,tak to beru jako pro něj pozitivní věc-zkušenost, někdy ho v tom i než dojedeme domů nechám,aby si prostě zapamatoval,že si na to musí myslet a říci si včas,abychom našli travičku,stromeček,který zavlažíme nebo záchod🙂Joj některé maminky si prý všude s sebou nosí první týdny nočník,ale to je i pro mě už nepředstavitelný hard core...

lucinkaxxx
31. srp 2016

@smallinka jj, hned vsude bez pliny, hlavne vsude dost obleceni na prevleceni 😂😂😂 takze ze zacatku jsrm brala treba ctvery kratasy atd. A v aute jsem se klepala aby vydrzel. Holky to psaly ze pod dite dat do auta prebalovaci podlozku, to je dobrej napad, cist to drive, tak jsem nemusela tak stresovat. Jak jsme sli treba do obchodu, nebo do uzavrenych prostor tak jsem cekala az se vycura venku nez pujdeme, protoze na zachod se ze zacatku bal.

veveruse14
31. srp 2016

@nunik23 a co dát prebalovací podložku i do kočárku?ale doporučuju jednorázovou, já měla v autě pratelnou a tím tlakem jak na ní seděl trochu prosákla, ta jednorázová je spolehlivá.jo, taky myslím že až se ochladí, tak máme utrum 😖

smallinka
31. srp 2016

@lucinkaxxx aha. No jak podložku když je tam ten pás? Mám dvojky tak se to hůř hlídá, doma koberec, smrdí to u nás jak ve vopicarne pac to umyty schne několik dni. ..a na hřišti. ..když se pocura tak jdete zkusit i přesto ke stromu aby věděl?

smallinka
31. srp 2016

@lucinkaxxx jasne udělat tam díry 😉

lucinkaxxx
31. srp 2016

@smallinka Holky tu psaly ze na pas prostrihly diru. Kdyz se pocural, tak jsem ho uz nikam nevodila, ani k nocniku. Proste jsem jen rekla ze je ostuda, ale ze nevadi, ze to se stane. On z toho byl vzdycky strasne nestastnej, kdyz mel nehodu, nekdy i brecel, jouda😂 spis jsem prehnane chvalila kdyz se povedlo, tleskala, no slavy jak na Vanoce. 😂 tleska si doted😂😂😂 a s dvojcatkama ti to teda nezavidim, to musi byt tezky je uhlidat, ale treba budou zase jedna druhou vic motivovat az se jim zacne vic darit 😉

veveruse14
31. srp 2016

@stannerovi no, já to dodržovala první týden-popelila jsem se více méně kolem domu a nikam dál nechodila-to ještě čůral často v malých dávkách, třeba jsme vyšli z domu a on se počůral u výtahu,pak jak jsme vyšli z domu, pak na hřišti -vše během 10ti minut, no a pomalu jsme museli jít domů, protože nebylo co oblékat🙂 to už se teď upravilo, takže čůrá už méně často, taky jsem zavedla rituály-sedá si na nočník vždy po spánku, před jídlem, před odchodem z domu, po příchodu domů.a zdá se mi, že to začalo fungovat-venku čůrá méně, nicméně když už, tak to prostě pustí, neřekne nic.a když to zkouším, tak piští, že ne...prostě nechce.a když ho v tom nechám, tak sice chodí jak kačena ale bohužel mu to nezabrání aby se přístě opět nepočůral.
no kdybych věděla že mu to docvakne v řádu dnů, tak mi to neva, ale týdny nemůžeme fungovat bez obchodů a mhd atp.
možná tahat sebou nočník by bylo řešení, ale bohužel mám ještě 4 měsíční mimino v kočáře a pod něj do koše se mi nočník nevejde 😝

smallinka
31. srp 2016

@lucinkaxxx jj už jedna druhou trochu motivuje 😉 také tleskáme i holky si zatleskaji samy 😉 co tady tak čtu tak jsme asi výjimečný případ pac my do nočníku kadime v pohodě téměř 90% je tam 🙂 Máme problém s čůrání většinou je to obracene 😀

stannerovi
1. zář 2016

@veveruse14 Tak zkuste ještě počkat, mně syn hned po druhém roce totálně stávkoval ve všem(období vzdoru),počkala jsem a vylatilo se,šlo to teď opravdu rychle 🙂

baarunecka
1. zář 2016

Obě holky jsem dávala na nočník v podstatě tímto způsobem ale až asi měsíc před 2 narozeninami. Starší dcera to zvládla do týdne a mladší asi do 4 dnů... S malým to fakt zatim neřeším, není na to evidentně zralý, počkám s pokusem zase kolem těch 2 let.. 🙂

sisstin
1. zář 2016

Jak jsem psala uz tady, nam to fungovalo bezvadne, do tydnu bez plen, pak uz se nikdy nepocural a v noci do mesice. Ale syn mel uz 3 roky a 2 mesice. U dcery to udelam stejne, az proste budu videt, ze na to ma. Nejsem typ, co musi mit nutne odplenkovany dvoulety dite. Synovi bude 9 a mezi nim a detma, co byly bez plen ve 2 rozdil neni :D

zazrakysedeji
1. zář 2016

Tak jsem se tady pobavila prispevky.Ja nasi slecnu zkusila davat v 15mes.ani nahodou,v lete jsme jeli na dovcu,to mela 20mesicu a litala tam bez pliny.Me teda delala problemy jit na velkou.curat zvladla rychle,ale musela jsem ji hlidat a cca po dvou hod to zkouset.Kakat ani nahodou,vzdy se vykakala ve stoje nekam na podlahu(vysvetlovani nic nezabiralo).dost jsem toho nacetla a udajne je to normalni a mam se obrnet trpelivosti.No potes koste!!To budu mit urcite svatozar.Doma to same,po mesici byl uspech,ze se tomu prestala smat a zaclo ji to vadit,ale jeste to neslo kam by chtela.zkusila jsem nemozny,kdyz se vykakala(tuhy bobek)zabalila jsem to do toaletaku ze vsech stran a dala ji to doruky at bobo vyhodi kam patri(bezne vyhazuje do kose),k memu udivu sla bobo rovnou vyhodit do zachodu a sedla si na nocnik.samo jsme pak vydrhli ruce.takhle jsme to zopakovaly kazde rano 4x a po 5zahlasika bobo a utikala na nocnik a povedlo.To bylo slavy,byla na sebe tak pysna.Ted uz jde automaticky.To same mi zabralo,kdyz se zase zacla pocuravat na zem.dala jsem ji hadr,vysurovali spolu a od te doby cura do nocniku.Nechapu vubec nic😊no a na ven si necham poradit.ale v aute resim podlozko a venku stale co chvile,kdyz nejde dlouho pripominam.nejvic zabira,kdyz to vidi u ostatnich kamaradek holcicek a ty ji uci,jak se cura venku.jednou se uz povedlo.ted ma 22mes a plinu na spani.Nocniku zdar😉

zazrakysedeji
1. zář 2016

Netlacila jsem na ni jen vysvetlovala a vysvetlovala,chodili jsme spolu na zachod.do obchodu ma taky jeste plinu,nechci aby jsme byly obe ve stresu.Proste to musela sama pochopit a chtit.

veveruse14
2. zář 2016

@stannerovi včera byl na dopoledne ve školce ( chodí tam třikrát tydně na dopoledne) a velký úspěch:říká si a chodí tam nejen na nočník ale i na ten jejich pidi záchod,skoro jsem tomu nevěřila když mi to u vyzvedávání tety říkaly-z toho usuzuju že je ready, víc jak týden neměl doma nehodu, jen ten venek je potíž...ale vzdávat už to podle mě nemá smysl, třeba mu to docvakne brzo 😉 třeba už zítra 😉

nunik23
4. zář 2016

Holky co myslite mam to vzdat. Vim,ze je malej a netlacim na nej je mu 14mesicu teprv,ale jak se kazi pocasi,tak uz me nadseni opousti. Kdyz nema plinu,tak treba 2-3hodiny necura a to beha nahaty a ptam se na nocnik,nekdy se povede jindy ne,ale jeste si nerekne. Prvni uspech po tydnu je,ze si zatleska kdyz neco udela at je to kamkoliv.

zazrakysedeji
4. zář 2016

@nunik23 14mes. je strasne brzy.Jsou deti,ktere uz umi od roku i driv,pak jsou ty,ktere potrebuji vic casu.Vsude se doporucuje nejdriv od 15mes.moje dcera mi to vysvetlila revem a dalo se sni o nocniku bavit az v 18mes.pomalinku.Takze kliiid mamko,ja bych mu nechala nocnik na ocich at o nem vi,ale dala bych mu min.mesic pauzu.kdyby byl na to zralej,uz se chytne.

janawei
20. zář 2016

Tuto metodu jsme zkusili v necelých 20 měsících našeho prcka. Po týdnu jsem to vzdala s tím, že zkusím o měsíc později. O měsíc později šlo po 6 dnech 100% do nočníku (i "bobky"). Plenu dostával (a zatím dostává) jen na spaní a do auta na delší cesty, protože to obvykle spává. Tak nějak mi připadá, že začít v tom doporučovaném období 20 - 24 měsících je optimální. I když jsou určitě děti, které to zvládnou v pohodě i dřív i později.

loc
autor
12. pro 2016

Ahoj holky, jak jsem tu před časem psala, že bojujeme s nočníčkem, tak syn (28 m) se mi asi po týdnu od sundání pleny jen na doma ze dne na den sám odplenkoval a doma nemá jedinou nehodu🙂. Dojde si sám i si sám sundá a zase nandá kalhoty. Akorát na ven mu plenu v téhle zimě dávám a má ji vždy plnou. Na ven mu ji přes zimu brát nechci, myslíte, že venku se to naučí až na jaře nebo máte někdo jiný nápad? A jak jste děti učily na nočník někde mimo domov, ale vevnitř (na návštěvě, v herně, obchodě apod.)? Tam mi je zase blbé mu plenu sundat, aby to tam nepočůral😀. A na spaní mu plenu dávám, ale má ji skoro vždy suchou, stejně tomu bylo i v létě, kdy jsem neuspěšně zkoušela indiána. Myslíte, že mu ji můžu na noc nedávat? Díky🙂

Strana
z4