icon

Jak se vybarvují oči?

barumat
11. črc 2016

Holky, mám zase jeden velmi závažný dotaz. Jak se vybarvují oči? Kdy vím, ale myslela jsem, že prostě plynule mění barvu z té miminkovské do dospělé, že mění celá panenka odstín. Dcera má oči od narození tmavě šedé, jako tuha, ke středu malinko světlejší. No a teď se jí začínají v duhovce rýsovat hnědé PROUŽKY 😕 To se to jako takhle vybavuje po kouskách? Nebo máme zase něco extra? 😀 Pravda, dispozice by k tomu byly. Moje máma má zelené oči s hnědými tečkami a muž má jedno oko skoro zelené a jedno skoro hnědé. 😀 Proto jí tak zkoumám 😀

urtica
11. črc 2016

Dcerka má takhle žluté proužky v modrých očích - a už jí to zůstalo 🙂

astyna
11. črc 2016

Synovi se začaly měnit oči v půl roce - nejdříve měl tu typickou modrou miminkovskou. Nyní mu začínají jít paprsky zelené do okrajů - vypadá to zajímavě a doufám, že mu to i zůstane 🙂 Moje máma má zase rozdvojenou zornici, vidí perfektně, ale prostě když byla malá, spadla na hlavu a tím nárazem se tam něco stalo a zornice se rozdvojila.

frndafrrr
11. črc 2016

U nás taky po kouskách narozen a modrými jako většina postupně hnědly, ale asi chyba v matrixu - nahoře mu zůstal kousek (přesně jako díl koláče, když ho rozdělíš na šestinky ) v jednom oku modrý a už se asi nedobarví.(5let) 🙂

lv
11. črc 2016

a Evelce až teď kolem 4.roku oči z modré zelenají..

barumat
autor
11. črc 2016

Jsem hrozně napnutá, co nakonec bude mít 🙂

kaja2016
11. črc 2016

@barumat Taky to doma resime a taky jsem napnuta. Manzel si desne preje modre a porad doufa. Myslim, ze marne. Narodila se s tmave modryma, klasika, postupne sly do jakoby seda a ted ve trech mesicich hnede a seda na okrajich. Tipuju hnede, ty mam zase rada ja 🙂 Kazdopadne je zvlastni, ze miminko se narodila s hnedyma, cetla jsem nekde, ze evropani maji obvykle modre pri porodu, no jo, obvykle 😉