icon

Jak zabavit dvouleťáka v izolaci?

lobella
6. kvě 2021

Ahoj, prosim vsechny, kdo si tim prosel nebo jen ma napady. Jak zabavit 2,5lete decko v izolaci? S holkou jsme byly zvykle od jejiho roku kazdy den travit 4-6hodin venku. Ted jsme uz skoro 2 tydny zavreni v byte bez zahrady a jeste nas 10 dni ceka. Modelina, strihani, lepeni, lego, i spolecne vareni, peceni, uz ke vse nuda samozrejme. Holka je hodne aktivni, pres den nespi a usina vecer na 22 hod. Jsem v 37tt,takze uz toho mam take dost, do toho mam stale priznaky a neni mi nejlepe. Jak jste decka zabavovali? TV nemame, ale samozrejme kazdy den pustime na pul hodky pohadku, at ke chvilku klid, ale nechci, aby cucela nejak vyrazne dele.
Predem vsem diky za tipy

martt
6. kvě 2021

@lobella Ja jsem dětem dělala opičí dráhu co jsem v bytě našla. Třeba museli podlézat stul, pak jsem rozestavela flašky a museli jit slalom pak prelezt "bobek" na sezení......

levandule_k
6. kvě 2021

Mně napadá postavit doma "bunkr" z židlí a deky.

Tohle je teda dobrá zkouška nervů.

treasurka
6. kvě 2021

@lobella Na fb je skupina Montessori rady a napady, tam je spousta smysluplnych aktivit 🙂

pexi
6. kvě 2021

@lobella pokud jsi sama nemocná, tak bych udělala výjimku a pustila notebook klidně i 2x denně. Nemusí to být nutně pohádka. Dá se najít třeba cvičení pro děti, nebo jen písničky - u nás dáme například šaty pustíme písničky a je ples pro princezny.
Pak u nás v tomto věku kromě výše zmíněného (bunkry a opičí dráhy jsou super nápad) jely prstové barvy, razítka - kupovaná nebo vyrobená z brambor, malování na něco netradičního - kameny, vajíčka, papírový talíř... ale je fakt, že naši malou tvoření opravdu hodně baví.

codal
6. kvě 2021

@lobella u nás frčí zažehlovací korálky, smršťovací fólie, vyráběly jsme si svou vlastní deskovou hru (jen políčka, sem tam barevné políčko, kdy jedno kolo nehrají nebo jdou zpátky nebo vpřed, rozstříhaly jsme omalovánky ledového královští a nalepily obrázky).. malujeme na kamínky, na hrnečky, chci malovat na trička, vyrobily jsme si papírové divadlo (jen papírové postavy na špejli) a hrály pohádky.

lobella
autor
6. kvě 2021

Diky vsem za napady👍 bunkr uz mame postaceny par dni, doma uz jezdi dokonce na kolobezce, aby se zabavila🤦😂 u vyrabeni moc nevydrzi, je dost akcni, ted se naucila kotrmelce, tak trenuje😂fb nemam, ale nejake montessori jsme uz zkouseli, poustime pohadky nebo hodne ruzna kratka videa zvirat, vesmiru, vse ji zajima, tak sedime koukame a vysvetlujeme co se tam deje a proc, hodne frci encyklopedie o zviratech, prirode, vesmir, sopky, dinosauri, atd, mno, nejradsi by litala u stropu, co ma energie🤦😂

levandule_k
7. kvě 2021

Omg měla bych si dávat víc pozor na pravopis.

anet_an
7. kvě 2021

Ahoj, řešila jsem podobný problém se svým tříletým. U nás fungovalo udělat "seznam aktivit" pomocí obrázků a když se nudil, tak jsem se zeptala "vyber si, co chceš dělat" (viz obrázek). Nikdy neměl problém si vybrat - bavila ho opičí dráha ve stylu "zem je láva" anebo knížky se samolepkami a aktivitami typu "nalep sem", obtáhni tužkou, nebo Albi tužka, apod... A pro mladšího 10 měsíců jsem teď pořídila box s knížkami a aktivitami kamaráda s knížkou (www.kamaradsknizkou.cz) a je pravda, že i s tím si vyhraje ten starší i když je box podle výrobce pro děti od 6 měsíců.

levandule_k
7. kvě 2021

@pexi Ples pro princezny je prima nápad😍. Jako malá jsem milovala kramařit u mamky ve skříni a hrát s její plesovou kabelku, zkoušet její korále, zkoušet si její lodičky, i když mi byly velké.

pexi
7. kvě 2021

@levandule_k ještě mě napadla hra, kterou jsem hrála s malou. Dala jsem na zem barevné papíry (lehce přilepila lepící páskou) a pak měla za úkol na ně nanosit věci stejné barvy (např. na žlutý žlutou hračku, žlutý talířek, žlutou pastelku apod). Kupodivu to mělo celkem úspěch.

merope
9. kvě 2021

Houpačky, prolézačky, ale jinak klidně povolit ten počítač - jen je hloupé, že se na to pak naučí (mně se naučil během těch 2 měsíců zavřené školky, kdy já 3x týdně pracovala). Ale pouštím anglické kanály s písničkami, barvami, čísly - takže teď umí počítat do 4, tipuji, že i barvy v angličtině, neskutečně se rozmluvil.

A v pondělí si jdu půjčit knížku Matějova akrobacie, co mi doporučila kamarádka, když jsem popisovala, jak mi v sedě vyleze na rameno.

A pokud ještě nemáš odplenkováno, zkusila bych odplenkovat, až se narodí sourozenec, bude se to hodit.

Jinak teda by mě asi kleplo 😀.

lobella
autor
9. kvě 2021

@merope jako myslis houpacky, prolezacky doma? Odplenkovana je rok, pocitat umi do 10,barvy umi taky, mluvi ve vetach uz dlouho, rekne cokoliv, ted se sama naucila kontrmelec, tak prave porad trenuje na rozlozenem gauci🤦😁

merope
9. kvě 2021

@lobella A já si myslím, jak mám doma divoké dítě... houpačku máme doma, v ní vydrží nerušeně sedět i čtvrt hodiny. Pak vydrží koukat na pohádky tak, že mi u toho skáče po nohách a leze na záda. Pak vydrží v klidu taky spát, teda občas 😀.

lobella
autor
9. kvě 2021

@merope jj, v houpacce venku mi vydrzi i ctvrt hodky, ale doma nemam kde povesit a jak by to bylo skvele, uz jsme nad tim premysleli🙂 u pohadky je v klidu, ale poustime prave tak pul hodky denne, nekdy vubec, kdyz jde zabavit, nekdy dyl, kdyz to nejde vubec😁 jo a v klidu spi, sice necelych 10 hodin denne, ale spi🙏😂

merope
9. kvě 2021

@lobella Já mám houpačku, co jde nějak na futra od dveří