Kravské mléko pro 2měsíční dítě, máte zkušenost?

ditta01
17. bře 2017

Ahoj holky mám "švagrovou" jsme stejně staré a máme i podobné staré deti. Já jsem dceři dávala potom co jsme ukončili kojeni v roce Sunar ona dávala u svého syna kravské mléko už od 7. Měsíců a to přímo z mlekomatu. Když jsem ji říkala že by se nemělo dávat mléko a ještě v "syrovém " stavu dětem do dvou let odpalkovala mě s tím že na Slovensku se tím krmí všechna mimina. Dneska mají naše děti okolo 3 let a její syn má zkazene přední zuby. Myslíte si že to může být i tím že neměl žádné sušené mléko? Navíc má druhého syna kterého už od 2 měsíců opět krmi kravským mlékem. Pořád říkají jak je sunar dráhy a je to jenom reklamní tah kde jde firmám o penize. Já už jsem jim nic neříkala jsou to jejich děti jejich rozhodnutí. Máte někdo zkušenosti s kravským mlékem u tak malých dětí? Nebo je to opravdu normální a jen já to přehánim děkuji

terezapetrova
17. bře 2017

@ditta01 za mě kravské od roka ale zpočátku hlavně do vaření ne syrové ikdyz.. S těmi zuby by to asi nemuselo mít souvislost. Tam bych řekla, ze hlavně genetika, zubní hygiena, konzumace sladkého. Ale každopádně kravské ve 2m mi přijde fakt mazec a divím se, ze dítko to dává bez problemu, i pro zažívací trakt to musí byt zahul, rizika do budoucna dítěte nevím z hlavy pac jsem takto neriskovala.

ditta01
autor
17. bře 2017

@terezapetrova právě že říkají že malý vůbec na sladké není ani nepije mineralky, rodiče mají hezké zuby bez kazu a to začali čistit zuby dřív než my s dcerou. Tak mě napadlo jestli to nemůže být tím že měl málo vitamínu když se tvořili a rostly zuby ale fakt může to být nejspíš čímkoliv

terezapetrova
18. bře 2017

@ditta01 tak to nevím nu, ale asi nepůjde jen o zuby rodičů, u mě segry, kde o zuby pečují, oba rodiče dobre zuby, otec rodiny je dokonce zubař, a jejim dětem se zuby začaly kazit dost zahy takže asi genetika kde nefunguje přímý můstek z rodiče na dítě

popelka1984
18. bře 2017

Švagrové řekněte ze kravske mléko má v sobě kromě vápníku a vitamínů i velke množství minerálů a pro dětské ledviny je to záhul, zatěžuje je to. V Sunaru je taky sice kravske mléko ale upravené tak aby to dětský organizmus zvládl. Nemam ráda řeči typu všichni to delaji tak ja taky můžu.To že je to podle paní na Slovensku normální, tak až tam budou dětem dávat ve dvou měsících řízek nebo králičí bobečky tak taky půjde s davem? Jestli paní nekojí a jde o finance tak dnes je x umělých mlék za x cen tak snad by něco zvládli zaplatit.Nebo jestli kojí nebo je už malý na příkrmech tak ať aspoň do roka počká.

ditta01
autor
18. bře 2017

@popelka1984 já si myslím že peníze jsou jenom výmluva mají jich dost teď kupovali nové auto. To že je to zápřah na ledviny jsem ji říkala už u prvního bylo jí to sumak

nelam
18. bře 2017

Mne zas neprijde moc hezke,propirat stravovani deti svagrove v diskuzi,kdyz o radu evidentne nema zajem. Tady se samozrejme vsechny poplacame po zadech,jaka je to hruza,nicmene vyresi to neco? Prijdete za ni a reknete "holky na MK rikaly,ze..." No,to bych Vas asi hnala i ja 😀 navic dozvite se tu tak maximalne to,co si pri dobre vuli najdete na netu. Pochybuji,ze tu bude nekdo,kdo krmi dvoumesicni dite kravskym mlekem. A i kdyby ano,neumim si predstavit,jakymi argumenty by Vas presvedcil o vyhodach uzivani.
Tedy k veci. Osobni zkusenost nemam,ovsem v minulosti se zvireci mleko pouzivalo. Kdyz tedy posloucham,cim nas prikrmovali moji rodice,vyzivarum by se jezili vlasy. Prvni prikrmy bramborova kase,solilo a sladilo se normalne,med na dudlik,aj. A o stravovani nekterych (zejmena socialne slabsich) skupin lidi si nedelejte iluze ani dnes.
A co se tyka kazivosti zubu, opravdu zasadni roli hraje genetika,teprve potom zubni pece a stravovani.

ditta01
autor
18. bře 2017

@nelam přesně takové komentáře jsem čekala. Je velmi úsměvné jak se vždycky ozve někdo kdo s tím vůbec zkušenost nemá 😀

nelam
18. bře 2017

@ditta01 tak to nemusite vztahovat jen ke mne,to hodte do placu bez oznaceni 🙂 Nikdo z komentujicich nema zkusenost z krmenim dvoumesicnaka kravskym mlikem.

pozi
18. bře 2017

jen k těm zubům-nedávala jsem kravské mléko,až někdy od 1,5 roka nebo dokonce ode dvou a kluk měl zuby zkažené všechny,až mu je museli potom všechny vytrhat pod narkozou,čistili jsme jak diví a stejně nic,zuby se tvoří už v bříšku😉Ale je to její věc,moje švagrová dávala už od 2 měsíců sladké ochucené tvarohy,že to je tak normální,flašky nevyvařovala,já vždy pomalu brala pinzetou,prý je to v Rakousku normální,a holka je zdravá,takže asi tak...já bych nedávala kravské mléko tak brzo ještě k tomu nepřevařené...

pajounek
18. bře 2017

Kdyz chce usetrit, tak at koji :D

tinaprofi
18. bře 2017

@ditta01 takze v podstate jsi normalni drbna ktera tady musi sdelit vsem jaka je to krava ze cpe miminko kravskym mlikem...prosim te bez a rikej ji to do oci..ne nam 😉 a nepomlouvej narostou ti hnusne bradavice 😉)) hezky den

nafuka
18. bře 2017

nepřeháníš, je to děs, ale pokud je jí jedno co cpe dětem tak s tím nic neuděláš. Horší je to na ledviny u zubů to nevadí.

ditta01
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ditta01
autor
18. bře 2017

Jen tak mimochodem já s tím nechci nic dělat jak už jsem psala svůj názor jsem jí řekla a dál mě to nezajímá . Má otázka zněla MATE ZKUŠENOSTÍ S KRAVSKÝM MLÉKEM U TAK MALÝCH DĚTÍ??? Zajímalo mě jestli taky někdo používá kravské mléko místo sunaru a jestli to třeba dítě ovlivnilo nebo to snaselo v pořádku toť vše. A nemyslím si že by byla švagrová kráva jak tady jisté individuum píše dětem se věnuje vychovává je moc hezký .

nelam
18. bře 2017

@ditta01 puvodne jsem tedy chtela mlcet,kdyz o nazory tech,co primou zkusenost nemaji,nestojite (i kdyz znovu hloubam nad tim,kdo ji na miminkovsem foru bude mit),ale neprimou zkusenost diky svemu povolani mam. Predem rikam,ze se jednalo o deti ze socialne slabe rodiny,kde penize na UM byly radeji vyplytvany na cigara a alkohol. Decka frcela na kravskym od narozeni (a byla uplne sumak,jestli je ten den doma trvanlive,tucne nebo light) a klan nevymrel😀 nemuzu zhodnotit,jake zdravotni dopady to bude mit v budoucnu,ale do 9 (5ti a 2let) jsem s nimi byla v kontaktu a byli OK. Zuby zkazene fest,ale to bych pricitala jinym faktorum.

barchen
18. bře 2017

@ditta01
Z minulosti mame zkusenosti, meli jsme doma hospodarstvi. V 80tych letech byl sunar na predpis a to pouze po uvaze pediatra. Takze i kdyz maminky kojily ale nekterym miminkum to nestacilo, musely davat kravske mleko, kdyz jim sunar nepredepsala. Ja mam ukazkovy chrup a mleko jsem temer nepila. Bratr ho mel v necelem roce, kartacek pouziva jednou tydne a chrup ma taky ukazkovy. Nase mama ve svem veku ma taky krasne zuby, takze na genetice neco bude.

marfushenka
18. bře 2017

Nechte svou švagrovou dělat co chce, vase vec to neni. Nekdo by vám treba taky mohl rici, ze dávat po roce dítěte sunar je blbost..

prostenika85
18. bře 2017

Švagrová dává mimču kravské mléko, ale třeba se zas umí o jiných vyjadřivat bez vulgarismů

pidalka12
18. bře 2017

@nelam mluvíte mi z duše, a napsala jste přesně to, co jsem chtěla ja. Jenže tady, když napíšete svůj názor, a názor se neztotožňuje s názorem zakladatelek, je "zle" 😁
Na víc si myslím, ze švagrová asi vi co dělá. Pokud by to dítěti ublizovalo, mělo by problémy, asi přestane.

ditta01
autor
18. bře 2017

@marfushenka pane bože to už není možné 😂 tady člověk položí otázku a dozví se 1000 různých věcí které ho vůbec nezajímají. Jako například Vaš názor, který vůbec není k tématu.Než budete komentovat přečtěte si laskave všechny mé komenty. A protože evidentně téměř nikdo s tím žádné zkušenosti nemá ( ale všichni mají silnou potřebu vyjádřit své smyšlenky) končím tuto diskuzi. Evidentně se stejně nedozvím jestli některé​ dítě onemocnělo např alergii na laktózu nebo mělo jine zdravotní potíže které by s kravským mlékem mohli souviset. Hlavně že vím že to není moje věc 😀

zarecna
18. bře 2017

@ditta01 ja som zo SR a teda tu rozhodne nedava kazdy kravske mlieko, a uz rozhodne nie od 2 mesiacov. Normalne plati, to co vsade, ze kravske mlieko od roka a prv do varenia. Moj maly ma 19 mesiacov a stale pije sunar a moj limit su tri roky.

Pokials vagrine radi generacia mojej mamy a babky, ano v 70-80 rokoch sa bezne davala kravske mlieko, ale odvtedy snad mame 30 rokov vedeckeho vyskumu. Mne davali kravske mlieko zahustene krupicov od 3 mesiacov ( na obranu mamky, robilito vtedy vsetci a zili na malej dedine), mliecne zuby som mala katastrofa, ale to od antibiotik a od 13 rokov mam oblickove koliky a jedna oblicka ma uz na male.

zuzacek26
18. bře 2017

@prostenika85 Nevšimla jsem si, že by se pani o švagrové vyjádřila nějak špatně.

prostenika85
18. bře 2017

@zuzacek26 Jen ostatním tady mile odpovídá, ať se jí nese*ou do diskuse.

ajja87
18. bře 2017

Muj manzel byl na kravskym mlece od narozeni,ponevadz byl po porodu odvezen na specializovane oddeleni do jineho mesta,tchyne tudiz nekojila,sunar vubec neochutnal a dnes je z nej chlap jak hora,v zivote nebyl vazneji nemocny,zuby ma jako kazdy jiny,a kravsky mleko pije denne na litry (asi zavislost z mladi 😝 )

aklin
18. bře 2017

Moje mamka byla od 3 m. na kravskem mlece a je v poradku. Jasne, at si svagrova dela co chce, je to jeji dite. Pokud bude mit po tehle strave zdravotni potize, mozna si uvedomi kde udelala chybu.

barchen
18. bře 2017

@ditta01
Ale prece par odpovedi primo na otazku tady mate a ten zbytek muzete ignorovat. A jestli jste chtela zkusenosti z dnesni doby, tak tech pri dnesni informovanosti asi moc neni.

majvik
18. bře 2017

máme doma krávy, takže domácí mléko by jsme mohli mít v neomezeném množství a tak jsem se na to jednou doktorky ptala od kdy ho doporučuje dávat. Tak mi řekla že před rokem by to neriskovala a potom pomaličku zvykat na převařené a naředěné. První dcera to zvládla bez problémů, mladší i v tom roce měla problémy a měla po mléku průjmy☹ Ale zas třeba prababička měla tři děti, nekojila ani jedno, všechny dostávaly prakticky od narození kravské mléko a přežili to... Ale dva z nich mají od třicíti náběh na DNU a třetí průjem i z krupičné kaše...

jipe
18. bře 2017

moje mamka byla taky (asi vpodstatě od narození) na kravském mléku, tenkrát to bylo na vesnicích běžné, když žena nekojila. Ted má po mléčných výrobcích údajně zažívací potíže, ale diagnostikovanou intoleranci nebo alergii nemá. Zuby katastrofa, ale to má po nějakých antibiotikách

nelam
18. bře 2017

@ditta01 inu a tak je to i pro Vas poucne. Pokud chcete jednoznacne a neodbocujici komenty,pak zadejte jednoznacnou otazku. Stacilo bohate zalozit diskuzi,dava nekdo kravske mleko 2mesicnimu prckovi,s jakymi reakcemi a nepridavat negativne vyznivajici omacku o svagrove...pak byste treba dostala odpoved,jakou si predstavujete.

ditta01
autor
18. bře 2017

@nelam kdybych to napsala tak jak to říkáte četla bych tady rady typu co jsem to za matku dávat 2 měsíčnímu kravské mléko jak mu zatěžují ledviny atd...