Narušení režimu miminka, máte zkušenost?

ladyhacek
21. čer 2015

Ahoj prosím jaké máte zkušenosti s narušením režimu miminka - především toho večerního ?
V srpnu bude malému 5 měsíců a jdeme na rodinou oslavu a bude se slavit ve velkém - jako každý rok vždy je nějaká událost - letos - narození malého, prarodiče slaví zlatou svatbu a pár dalších věcí se najde................ a rádi bychom tam byli do noci, ale spát se mi tam moc nechce, raději pojedu s malým domů - třeba v 8-9, ale on většinou už po 6 spí.
A příští týden se mám sejít s kamarádkou (tedy moje rodina s její) a rozloučit se > odjíždí na rok do Anglie - a sraz je ve 4, ale my bychom měli být doma už v 5 (podle námi nastaveného režimu> kolem 5 cvičíme Vojtovku, kolem čtvrt na 6 koupání , v půl 6 kojení a po 6 už spinká). Co když mu to o hodinu posunu - vím určitě, že usne v autě - mám ho pak koupat? Co když bude přetažený a neusne???
Jedno řešení je nikam nechodit a věnovat se synovy, ale snad to nebude sobecké, ale to já nechci.......

Děkuji za vaše zkušenosti
Děkuji

glimmer
21. čer 2015

my jsme tohle taky párkrát řešili, když byl Vítek menší ... byl a je dodnes hodně upnutý na režim, ale musím říct, že to vždy proběhlo v pořádku a během 1-2 dnů se zase srovnal podle svého režimu. Určitě to zvládnete v pohodě, a užijte si oslavu.

patrusa
21. čer 2015

obe deti mam naucene na rezim, parkrat jsme to porusili a nic zasadniho se nestalo. Pokud miminko zvykle spat kolem seste, nasla bych klidnejsi misto, kde muzete postavit kocarek, mimco uspat a pokracovat v zabave. Pokud vam usne v aute, uz bych ho nekoupala, jen presunout do postylky.
Miminko to zvladne a vy se potrebujete odreagovat.

evulina77
21. čer 2015

@ladyhacek já bych šla a s malým bych pocvičila vojtovku dřív, spaní bych řešila v kočárku. Jeden den, když nebudete koupat, mu neublíží a vy si to užijete. Podle mě je dobré to dělat trochu volněji, na striiktní režim je času dost. V tom srpnu bych to taky nějak zvlášť neřešila, udělala to nejnutnější (pokud bude ještě cvičení) a pak spát do kočárku. Není potřeba to hrotit...

alboo
21. čer 2015

jeden den bez koupání vydrží, stejně by se něměli koupat denně... nechala bych vyspat, tam kde usne, doma přenesla do postýlky a neřešila 🙂

zanri
21. čer 2015

@ladyhacek opravdu koupete denně? Nám říkali v porodnici i dětská Dr., že do půl roku koupat tak jednou za 2-3 dny (ale denně otřít vlhkým hadříkem místa, kde se potí), a když jsem cvičili Vojtovku a malej měl třeba teplotu (od zubů), nebo byl po očkování, tak rozhodně necvičit, takže se domnívám, že vynechat jedno cvičení a jedno koupání by neměl být problém

zo_ja
23. čer 2015

Tak jsou režimová a nerežimová miminka. Takže těm režimovým to narušení obv. vadí víc a srovnávají se s tím dýl.
Já mám nerežimové děti - to bych se mohla stavět na hlavu - ale zase díky Bohu vždycky věděly, co je noc.
A podstatná poznámka: když máš víc než jedno, zvlášť po sobě, tak se stejně i to miminko holt přizpůsobuje ostatním a klid na spaní nemá a taky se s tím srovná a přizpůsobí se možnostem.
Důležité taky je, jak to bereš Ty, jestli jedeš/potřebuješ jet podle hodinek, časů, máš svý bloky a když je to jinak, seš nervózní a vadí Ti to - přenáší se to na miminko, nebo jestli seš v pohodě a "nějak se to udělá a vyřeší". V rodinách, kde je těch dětí hodně se to zas tak neřeší, to by se nikdy nikdo na žádnou akci nesešel, takže tam nikdo moc neřeší, že malý dítě má s Večerníčkem spát.
Na druhou stranu - dle mé zkušenosti i s nerežimovýma miminkama prostě navečer jsou ukňouraný a potřebují spát, nedělá jim dobře, když je to moc jinak. Myslím však, že hodně záleží na prostředí - jestli usne v kočárku a máš ho tam ke mít a kam dát, tak není problém.
S kamarádkou: pokud usne v autě, jen bych přendala, nekoupání jeden den se vůbec nic neděje.
U nás vykolejení z režimu třeba cestováním - i při jakž takž zachování časů, se projevilo tím, že další 2-3 dny to bylo trochu jinak a hlavně dítko bylo protivný. Pak se srovnalo.
Nebo bys musela dítko nechat tatínkovi a jít s kamarádkou sama, nebo si je nechat poblíž.
Většinou to jde udělat rozumně, tohle nejsou dramatický časy a místa, a zase pro některý děti v urč. věku je lepší se přizpůsobit potřebám dítka. Je potřeba trochu podle vás a dítka.

denca1988
23. čer 2015

@ladyhacek ahoj,tak toto poznám strašne dobre,my sme vždy po 7mej hodine kúpali a spali najneskôr v 8 hodin.Vźdy som domluvala návštevy tak aby som o 7 mala už kľud ale nedávno sme museli na svatbu na Moravu a malá spala v aute do 22:00 kým sme dorazili domov,mali sme šťastie ,že z vedra spala ale inak stačí že sa trocha zmení režim a je rozhodená tak na 3 dny dopredu a rve v postieľke aj hodinu vkuse v noci zo vzteku alebo ,že nemože zaspať... ja odkedy som matka kašlem na okolie a riadim sa podľa našich potrieb a je mi jedno čo si kto myslí,inak ale je dobre keď sa malá časom naučí spať aj v iných podmienkach a za iného času ...teraz je ale dobŕe ich nestresovať ak to nie je nutné

charlie_di
23. čer 2015

Malému je 6 měsíců a cca od 3 měs máme denní režim - před 8 večer koupání, v 8 večeře (dřív mlíko, teď už kaše) a spánek, spí tak do 6ti do rána, v noci už se nebudí.
Teď o víkendu jsme byli z manželem na výletě a kvůli poruše na autě jsme místo v 7 dorazili jsme domů v 10 večer - já histerická, že malej narušenej režim a kdesi cosi, ale on? Uplnej pohodář, jen jsme zaparkovali před barákem, otevřel oči (celou dobu spal), usmál se, doma jsem mu dala kašičku, vykoupali jsme a ve 22.30 ležel v pelechu, tak jsem si říkala, že určitě bude alespoň dýl spát, no ale ono prdlajs, v 6 ráno už se na mě vesele smál z postýlky 😀 takže uplná pohoda, žádná histerie, nic, a to jsem čekala, že bude páč rež má fakt pravidelnej... Takže já bych se toho nebála 🙂