icon

Nedala jsem dítě do školky. Někdo stejně? Neudělala jsem chybu?

terry99
2. zář 2021

Ahojte, mam doma 3-rocne dieta a nedala som ho do skolky. Je tu este nejaka maminka ktora ostala doma so svojim dietatom? Nespravila som chybu ze som s nou doma?

Strana
z2
somalicats
3. zář 2021

@klokanka31 My jsme ani na prezkouseni nechodili 😀. Druhorozena chodila do soukrome skolky, mela tam kamaradky a pozdeji i segru, takze jsme je nechali dohromady. Z uradu mi prisel.dopis, ze dcera neni ve skolce, tak jsem jim odepsala, ze zustava v teto soukrome. Kdyby ta skolka nedostala ted behem.covidu vypoved z najmu, tak by tam treti dcera chodila i ted jako predskolak a resila bych to stejne.

veruuu_kubesovic
3. zář 2021

@terry99
Proč chybu? kdybych nemusela vozit starší dceru do školy do jiného města, nechám si mého 3leťáka ještě doma 🙂 a jen tak mimochodem vydržel ve školce 2 dny, byl jen dopoledne a už lehnul s kašlem a rýmou...takže co je lepší?
Mít ho doma a tohle neřešit, než řešit kdejaké nachlazení ze školky... za mě určitě ta první možnost, starší dceru jsem dávala až v 5letech jako předškolačku 🙂

eiliko
3. zář 2021

@terry99 moje dcera šla až letos, bude mít v prosinci 5. Kdyby šla ve třech, asi by to úplně nezvládla, je od malička hodně vystrašená z nových věcí. Tento týden nastoupila bez jakýchkoliv slziček a je naprosto spokojená. Potřebovala víc času, aby k tomu dospěla a já jsem neskutečně vděčná, že jsem ji ten čas doma se mnou mohla dopřát 🙂

klokanka31
3. zář 2021

@eiliko Si myslím že čím dýl, tím líp. Dítě potřebuje nejdřív dokonale upevnit vztahy s vlastní rodinou, získat si jistotu, a až pak se "vydat do světa".

loylii
3. zář 2021

@klokanka31 v čem je mama lepsi než skolka? Mám dvě deti skolkove, teď nastoupily a před prazdninama chodili do zvykáčku. A ve dny kdy chodi, jsou jak vyměněny. Vyrovnaný, ten režim jim svědci, prijemne unavený. Rekla bych, ze už to pro ne doma bylo nudný a já z nich kvetla. A to bydlíme ve velkém dome, kde mají velkou hernu, zahradu, bazenek. Já po 3 letech nastoupila do prace a je to pro mě balzam. Myslím, ze jsme všichni spokojený a deti nadseny z aktivit ve skolce, doma je tak nezabavim. Opravdu obdivuji všechny maminky, co jsou dobrovolně doma a nechodí do prace. Mě by preskocilo. Zjistila jsem, ze i já potrebuji režim, pravidelnost, mít úkoly. Je mi proste na světě lip a deti jsou v tomhle po mě. A jak si pak uzijem společného volna! Úplně jiná liga❤️

1eso1
3. zář 2021

@loylii úplně souhlasím. Taky by mi asi hrálo být s nimi doma. Ješte když jsem s nima sama. Pořád něco vymýšlet... Do školky oba chodi rádi, zabaví je tam na celý den a volno spolu si hrozně užíváme. A režim je dost důležitý.

priefi
3. zář 2021

@terry99 pokud cítíš, že ještě není zralá do školky, tak určitě jsi chybu neudělala, naopak

loylii
3. zář 2021

@1eso1 a poslední 2 mesice jsem myslela, ze už to nevydrzim. Je jim 3,5 let a mazec jako. Už večer před usnutim, se vyptavaj co budem dělat zítra a kam pojedem😁 nenechaj mě vydechnout. Takhle to aspoň za mě odře pani učitelka😆

orisek56
4. zář 2021

Chyba to je otázka... Myslím si že ne. Protože já jsem na podzim dala dceru (3, 6 roku) do soukromé na 2 dny v týdnu a dopadlo to tak, že jsem ji teď v srpnu definitivně stáhla. Do spádové ji odmítám, dát a do okolních ji nechtějí. Mám doma mladší dceři a v říjnu rodim třetí. Starší vždycky přišla s někým moribundusem a poté, co teď naposled dotáhla něco ošklivého domu, co nás sesrotovalo všechny a ji i mě poslalo na píchnutí uši a antibiotika jsem řekla dost a je bez školky. Měli tam totiž vědomě nemocné dítě a mám info, že nejsem jediní, které to položilo. Taky, jsem holce nechtěla brát kolektiv, má ráda děti, ale nedá se to. Být co 14 dní na hromadě a má ro pak větší důsledky typu, že manžel nemůže do práce atd... Tak holt budu doma s 2 dětma a novorozencem.

klokanka31
4. zář 2021

@loylii Tak je to asi o povaze. A v čem je lepší máma než školka? Docela blbá otázka ☺

Strana
z2