icon

Od kolika měsíců je zvykem, aby si bral bývalý partner dítě na celý víkend?

hanule54
25. říj 2018

Nebo na cely den?Samozrejme vim,ze je rozdil kojeny/nekojeny,ale zajimalo by me to,kdyz budu kojit do 2 let,tak ma jakoby "smulu"?ze nemuze pocitat s celym vikendem nebo jak to je?Mam povinnost s nim jezdit nekam,jen z duvodu kojeni,napr.k jeho rodine?dekuji

Strana
z2
sunflowerr
26. říj 2018

@deni92
Nezlobte se, ale pravnicka do tohoto nema co kecat... By me zajímalo, kde takový blábol nabrala....
Dítě je to záležitost rodicu, kteri se spolu maji domluvit a udelat treba kompromis. Ano, někteří rodiče se spolu hold nedomluvi, ale to už potom skončí oba u soudu, na OSPODu, aby jim tam nařídili, co maji teda dělat. Nicméně i soudy poukazuji raději na dohodu mezi rodiči.... Ale tady v diskusi, jak jsem pochopila, o soud nejde....

Rada vasi pravnicky, ze až od 3 let muze dite spat u sveho otce, muze způsobit taky to, ze dite tam nakonec nebude chtit spat vubec, protoze nebude na otce zvykle....
Pak vsude jen slysim, jak je dite na matku fixovane a k otci jit nechce, protože na nej neni zvykle.... Takove právničce, ktera za takove rady nad zlato ještě bere penize, bych pak poděkovala pekne....

sudylichozrout
26. říj 2018

@ai30 jako bys mi to brala z ust. Mas naprostou pravdu.

deni92
26. říj 2018

@sudylichozrout jen rikam,co mi rekla pravnicka a tez pry hraje strasne velkou roli,jestli byli manzele.Je to teda 4 roky stara informace 😀 ale takle mi to rekla pravnicka

deni92
26. říj 2018

@sunflowerr ja to resila pred 4 lety z duvodu,ze chtel 6tydenni dceru na vikendy.Jen rikam,jak jsem nakoupila 🙂 moje vec uz to neni,dal to neresim,nenechal se ani zapsat do RD a ma jineho tatinka,takze tak.

andelka
26. říj 2018

@deni92 tak to už je úplná blbost. Na tom vůbec nezáleží jestli byli rodiče manželé. Vůbec

andelka
26. říj 2018

@deni92 tak to tehdy vykládala úplné bludy. Pravda je obecně ta,že 6 týdenní miminko na víkend opravdu ne,ale z úplně jiných důvodů.

simona_33
27. říj 2018

@sudylichozrout tak to ti závidím, já bych syna ráda dala k babi na noc, ale upřímně se bojím možná víc než on nevím. Je mu 2r a 3m a večer beze mě neusne... Ja jsem se vlastně nesnažil z něj udělat mamanka ale najednou jsem zjistila, že ho mám 😉 a samozřejmě když jsem doma a on pláče u babičky rve mi to srdce no, jsem mekkota.... Nicméně kdybych měla problém, s otcem nežil tak by syn u něho byl. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.... Lidi co mají děti si mají i životy po rozchodu zařídit tak, aby styk s dítětem probíhal v klidu a pohodlne.

prcekverunka
28. říj 2018

@hezz17 Bohužel, znám několik takových případů, kojení se fakt neřeší ve styku s otcem. Max. u opravdu malinkého miminka.

merope
2. lis 2018

@simona_33 A není to tím, že když ví, že může mít mámu, tak neusne, ale kdyby máma nebyla, tak by usnul? Co někdy zkusit třeba přijít později domů a nechat uspávat babi třeba u vás doma?

simona_33
2. lis 2018

@merope jj asi jo. Musíme to zkusit. Ale teď bude mít bráchu, chodí do školky, nějak se k tomu nemůžu odhodlat.... Byla jsem mimo 2x za celou dobu a usnul samozřejmě nakonec, ale třeba mliko nepil. Pokud jsem doma tak volá máma to je jasný, není blbě. Teď párkrát šel spát s tátou... Ale třeba musím do porodnice a nějak to prostě udělat doma musí.

merope
2. lis 2018

@simona_33 Tak určitě dobré to zkoušet i dřív - ať to nebere, že "kvůli bráchovi se mu máma přestala věnovat".

vladienka
2. lis 2018

@sudylichozrout tak ja napriklad nemam komu pozicat malu ;) tak holt je na mne priputana ale bodaj by nie ked manzel pride vecer o 18 a rodinu mame najblizsie 5 hodin od nas.. kamaratky pracuju, nevedeli by sa postarat.

simona_33
2. lis 2018

@merope jo to já vím, původní plán byl že uspavani převezme táta, aby to pak nebral blbě, ale moc to nejde, asi jsme měkký no a já vždy pak podlehne. Kromě toho začal mě vyžadovat i u věci, co dělal dřív taťka, jako třeba koupání. No nějak to zvládneme.

Strana
z2