icon

Kde koupit kalhoty na gumu pro školáka?

calvac
23. črc 2025

Ahoj, máme syna s lehkým mentálním postižením, který je silně nezručný. Nastupuje do školy a já bych pro něj potřebovala kalhoty pouze na gumu v pase. Knoflík nezapne, nerozepne, vázat neumí a i zip bývá někdy problém. Prosím, máte tip, kde koupit takové kalhoty? Prosím, ne tepláky. Děkuji, za radu budu vděčná.

ciocca
23. črc 2025

@calvac Syn nosí džínové kapsáče od Šijeme srdcem a maximální spokojenost. Máme černé a asi dokoupím i v jiné barvě.

calvac
autor
23. črc 2025

Děkuji za tip.

calvac
autor
23. črc 2025
@ciocca

@calvac Syn nosí džínové kapsáče od Šijeme srdcem a maximální spokojenost. Máme černé a asi dokoupím i v jiné barvě.

@ciocca prosím a sedí velikosti nebo musíte kupovat o něco větší nebo o něco menší?

mishka87
23. črc 2025

Klukovi jsem kupovala do první třídy Joggery v Reserved. On je hubený, takže bylo celkem těžké sehnat takové, aby z něho nespadly. Jinak džíny gumu seženeš i v Kiku. Ty jsou v pase ale spíše na tlustší děti.

calvac
autor
23. črc 2025
@mishka87

Klukovi jsem kupovala do první třídy Joggery v Reserved. On je hubený, takže bylo celkem těžké sehnat takové, aby z něho nespadly. Jinak džíny gumu seženeš i v Kiku. Ty jsou v pase ale spíše na tlustší děti.

@mishka87 děkuji. Právě jsem ještě zapomněla připsat, že je taky hubený. Všude mám kalhoty dobré, délku taky, v pase veliké.

ciocca
23. črc 2025

Za nás velikosti sedí. Ale záleží na postavě. Já do.nich šla, protože syn je hubeňour a sehnat kalhoty je pro něj nemožné. V pase mu byly úplně akorát,.což je u nás nevídané, má je rok a guma asi malinko povolila, protože i když vyrostl, jsou mu pořád pěkně. Pokud by byl robustnější postavy, raději bych volila o číslo větší. Já se kvůli pasu držím s velikostmi při zemi🙂

hanka_12345
23. črc 2025

ja kupovala taky uz do skoly slusny v HM, na gumu,trojpack kolem 600-700 myslim,prijsou mi fajn

marketa11112
24. črc 2025

Ahoj, synovi je deset, má kombinované postižení. Nosí kalhoty do gumy. Kupovala jsem v Tescu, Kiku, Takku, Sansey, Lídlu, HM. Nosí jeansové i bavlněné, Joggery, kapsáče. Je mu to jedno, hlavně to nesmí tlačit a musi být schopen si kalhoty sám natáhnout. Knoflík nrzapne vzhledem k hendikepu. Stejně tak jsou problém tkaničky. Zip někdy jde, někdy ne. Přemýšlela jsem teď, že bych mu koupila lacláče, ale asi by byla problém toaleta. Takže nic.

ovin
24. črc 2025

Takové kalhoty jsem kupovala pro dceru v Tchibu.

cilkat
24. črc 2025

Syn nosí výhradně jedny z Tesca, na etré si zvykl. Ale HM i Tchibo mají v sortimentu velmi podobné a za levno. (U syna je i problém s fixací na "účel věci". Jak si zvykne "tohle jsou školní kalhoty", nosí je jen do školy a zároveň odmítá jít v jiných.)

mikiva
24. črc 2025

@calvac Mám hubeňoura, co neuznává existenci knoflíků, zipů ani tkaniček na kalhotách. Osvědčily se tyhle džíno-tepláky od Wolf. Maximálně mu zmensim gumu v pase
https://www.olsakovi.cz/riflove:wolf/

jasminek2012
24. črc 2025

Kupuji synovi takové už roky na Lidl shopu.

slunea
24. črc 2025

Synovi kupuji dziny v takku. Maji zapinani na hacek a zip tam koukam neni. Maji i gumicku na nastaveni sirky v pase. Stoji kolem 250 kc.

jaja01k
24. črc 2025

Šijeme srdcem, syn už nechce nosit jiné. Jsou pohodlné, s gumou v pase a sedí i hubeňourům. Jsou to jediné kalhoty, které nemusím v pase zmenšovat 😄

calvac
autor
24. črc 2025

Děkuji všem za tipy.