icon

Kde koupit oblečení pro vysokou dívku?

22. čer 2025

Zdravím všechny,mám takový problém. Dceři v září bude 7,s už ted měří 132cm.. velikost nosí 134/140,a ted k veci. Kde koupit oblečení na tak vysokou slečnu? Dnes jsem byla v pepcu pro kraťasy a musela sem kupovat uz v tom ženském. Do dětského oddělení se uz nevleze.

te_reza
22. čer 2025

132 cm je na tu velikost úplně normální, holka má 9,cca 140 cm a tu velikost ještě obleče, v závislosti na značce a momentální délce třeba rukávů. Ji zkus velikost 146/152

lv
22. čer 2025

Dost kupujeme v HM, tam ji nejsou krátké nohavice/rukavy

autor
22. čer 2025
@te_reza

132 cm je na tu velikost úplně normální, holka má 9,cca 140 cm a tu velikost ještě obleče, v závislosti na značce a momentální délce třeba rukávů. Ji zkus velikost 146/152

@te_reza Jj rukávy a nohavice nám dělají problém. Hlavne i guma v pase,má širší boky trošičku ale jinak je štíhlá. A všechny legíny a kratasy ji škrti v pase.
HM obchod tady nemam,jedině objednat ale i to bych potřebovala aspon vidět.

jitkacv
Autor odpověď smazal
dashyyy
23. čer 2025

Já mám 9letou se 155cm a v dámském nakupujeme jen boty, tak věřím, že holčičího na 132cm je opravdu dost, případně ve velikosti 140/146.. dobře jí sedí leginy pikaluna, mají širokou gumu, takže netlačí a přitom mají dost dlouhé nohavice

te_reza
23. čer 2025

@anonym nechápu v čem je problém. Dětské velikosti nekončí přece velikostí 140. Naopak i nejmenší dámské ji musí být velké

skarol
23. čer 2025

Řekla bych, že problém není výška, kolik váží? Syn má 131 cm, váží 25 kg a nosí normálně velikost 134/140, kalhoty 128, protože mu padají v pase. Jasně, chápu, že ty holčičky trochu boky mají, ale...

tereza0111
23. čer 2025

Opravdu je problem vyska? U kratas? Dcera meri 150 a porad jsme v detskem bez potizi - jedinne kde narazi je delka dlouhych kalhot, kdy by se v pase vesla 2x, ale zaroven vypada ze ceka velkou vodu..
Na vysoke deti se dobre nakupuje v HM, sedi Reserved. Kdyz beru znacky jako Sinsay, tak o velikos vetsi aby to bylo dost dlouhe

babka
23. čer 2025

no, dcera ma 13, meri skoro 170 cm a porad nakupujeme v detskem oddeleni hodne veci, tak nejak nechapu, kde je problem. Vzdycky byla nejvyssi ze tridy a nikdy nebyl problem nakoupit. Do damskeho oddeleni chodime az ted 🙂

izz76
23. čer 2025

U kraťasů je přece jedno jestli je vysoká?

izz76
23. čer 2025

Dcera měří přes 140 a v pohodě nosí dětskou velikost 146. Ted poprvé si vybrala tričko v dámské velikosti v New yourkru, velikost asi xxxs. Tak možná ty kratsy koupit tam.

gruyerre
23. čer 2025

Taky nějak nerozumím otázce... dělá se dětské oblečení minimálně do velikosti 168, 174, někdy do 180. Takže výška asi nemůže být problém, možná jí to spíš nesedí na šířku?

misha31
23. čer 2025

Detske velikosti jsou prece v pohode do 170/176....sama mam obchod.
Moje dcera v 10 letech merila 163cm a vazila 66kg, tam uz jsem fakt ruzove veci s medvidky apod spatne shanela 🤣, nosila damske M

marketa11112
23. čer 2025

Dceři teď bude osm. Má 140 cm a 37 kilo. Nosí velikost 152. Nevidím také důvod, proč by měla mít vše narvané. Tzv. Na tělo. Kupuji například džegíny na Lidl shopu ( brala jsem tam i soft bundy), ale popravdě šaty, trika, legíny hodně šiju. Tam většinou prodlužují, aby ji netahlo na záda nebo vydrželo oblečení déle. V tomto směru nemáme problém. Občas něco přinesou babičky..z Takka, Tesca. Neřešíme značky, zatím. Díky bohu. Synovi navíc beru třeba kalhoty do gumy v Kiku nebo Tescu. Ale objednávala jsem už i na netu, tuším sinsay, HM a pod. Vždy v nějaké akci.

vendulam1
25. čer 2025

Oblečení šité na zakázku, přijatelné ceny, kvalitní zpracování...
www.tomalenka.com

angelinie
25. čer 2025

Já jsem u dcerky, když takhle vyrůstala, chodila do New Yorkeru. Mají tam velikost XS a dokonce i XXS, což na ty puberťačky je ideální 😄