Kde sehnat podprsenku na opravdu malá prsa?

7. čer 2023

Ženy, poraďte prosím. Jsem opravdu plochá, o A košíčku si mohu nechat leda zdát. Obvod pod prsy mám 70cm a přes bradavky s velkou bídou 80cm.. Většinou chodím bez podprsenky, mám pár braletek, ale ráda nosím upnutá hladká basic trička/tílka a zejména pod ta bílá se mi bez podprdy úplně nechce a braletky vypadají blbě. Sportovní podprsenku nechci, jde mi o to aby ta podprsenka dělala hezký tvar. Nebráním se ani push-upkám, ale většinou mi prostě všechny podprdy odstávají a ty push-upové zkrátka ani nemají co vypush-upovat :D A teď babo raď, no. Trička a tílka mám s kulatým výstřihem, ne hlubokým, normálním. Ale když se předkloním, tak bez podprdy mi jde vidět až do kalhotek a s podprdou jde vidět jak mi odstává. Byla jsem se ptát v tezenisu, intimissimi apod a všude vše velké. Tak máte některá podobný problém a sehnala jste hezkou podprdu?

betelgeuzz
7. čer 2023

70 pod prsy a 80 přes je rozhodně víc, než košíček A. Doporučuji se přesně změřit a použít nějakou kalkulačku, např. zde https://www.astratex.cz/poradna/ , nejspíš se budeš divit, že nosiš úplně špatnou velikost. Já se z velikosti 75B dostala na 65D a to mám taky přes prsa 80 cm. A tahle velikost mi sedí naprosto přesně.

autor
7. čer 2023

@betelgeuzz to jsem počítala, vyšlo mi 65C.. mám ke své postavě (160cm/47kg) poměrně široký hrudník a ramena a ta prsa mám taková ‘rozlitá’ a ani když je zmáčknu k sobě tak prostě neudělají takovou tu rýhu, proto mám všechny podprsenky prostě prázdné 🤷🏼‍♀️

autor
7. čer 2023

jediné podprsenky které mám pocit, že mi ta prsa ‘obalí’ a neodstávají jsou teda AA trojuhelníčky z lindexu, ale ty vůbec nevypadají hezky pod tričkem.

zelenaesmolda
7. čer 2023

Odkud jsi?

ivybee
7. čer 2023

Doporučila bych zajít přímo do prodejny a nechat si poradit - ale od někoho, kdo opravdu ví, co dělá (možná náhoda, ale většinou mi dobře poradily starší prodavačky) 🙂

autor
7. čer 2023
zelenaesmolda
7. čer 2023

Tak to nic.Na Chodove by mela byt prodejna boux avenue,ja mam od nich pradlo uz hodne let a maji tam prave i male obvody.

betelgeuzz
7. čer 2023

mně taky prsa nedělají rýhu. S rozdílem 10 cm mezi obvodem pod prsy a přes fakt nemáš AA. Zkus zajít do obchodu, kde mají hodně velikostí, ne jen 70A, 75B, 80C apod, jako třeba HM, CA apod. Vyzkoušej různé velikosti i střihy, ať vidíš, jak sedí. Ideální by bylo nějaký obchod, kde umí změřit a poradit, ne, že se tě zeptají, jakou nosíš velikost a tu ti dají.

betelgeuzz
7. čer 2023

A když zadáš na YT slovo podprsenka, vyjede ti spousta videí, jak správně vybrat, co máš zkontrolovat apod. Spousta žen nosí velký obvod, pak zkracuje ramínka tak, že mají ten obvodový pásek vzadu až mezi lopatkama. Podprsenka má držet na obvodu, ne na ramínkách.

petulkadodo
7. čer 2023

Taky jsem mívala podobné míry a nejlepší výběr býval v Etam.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
ivybee
7. čer 2023

A co podprsenky bez kostic, ale vyztuzeny? 🤔🙂

apple_tree
7. čer 2023

Když jsi z Brna, zkus si zajít sem https://www.facebook.com/DitaFashion/?locale=cs_CZ. Vypadá to trochu oldschool, ale já už podprsenky kupuju jenom tam. Majitelka je úžasná a bude se ti opravdu věnovat a určitě něco vymyslíte.

kolunka
7. čer 2023

Jak píše ivybee , mám podprsenky naturana a jsou vyztužený, ale nemají kostice. A jsem spokojená

hafika
11. zář 2023

Mám velikost košíčku B, prsa široká a daleko od sebe a s tím prostě prsa u sebe rýhu mezi nimi neudělám. Neudělala jsem to ani, když jsem byla tlustší a měla košíček C. Není to jen velikostí, ale i typem prsou.

Z tohoto co popisuješ mi přijde, že možná máš kapkovitý tvar prsou - pod bradavkami celkem objem a nahoře už nic moc, takže pak hodně podrsenek odstavá a ani push-up moc nefunguj. Mě na popisovaný typ prsou sedí typ podprsenky jako tenhle z reserved https://www.reserved.com/cz/cz/sada-2-podprsene... tu jsem si teď nedávno koupila. Prsa sice nezvětšují, ale hezky zpevní a drží tvar. Podobnou mám ještě od Tenezis. A pak tako https://www.glami.cz/marc-andre/marc-andre-a2-0...