Nosíte podprsenku i doma?

makky225
17. lis 2021

Ahoj těhulky mám dotaz ohledně podprsenky. Jsem teď doma na PN a samozřejmě nosím jen pohodlné vytahané triko a jinak nic. Jsem v 15tt, prsa se zvětšila už snad od 5tt a pořád bolí, takže nic upnutého nesnesu. Jenže bohužel už tak 3 týdny mám na prsou strie a tak se ptám : má nenošení podprsenky vliv na strie? Jako že jsou prsa těžká a táhnou? Prsa nemám nijak velký, před těhu B, nyní C košíčky. Jak jste na tom vy? Nosíte podprsenku běžně i na doma popř. i na spaní? A pokud nosíte, tak jakou? Tu co běžně jen větší, nebo rovnou tehotenskou/kojící? A kostice nebo bez?

mysh_me
17. lis 2021

Ja od zacatku tehotenstvi nesnesla kostice, musela jsem si nakoupit mekke podprsenky (chodila jsem do prace). Kojici jsem kupovala radsi az pred porodem, kdyby se jeste zmenila velikost. Doma bych chodila klidne bez, jestli je ti to pohodlne a nemas pocit ze te prsa nejak tahnou. Na strie podle me podprsenka vliv vubec nema, to je z nejvetsi casti dane geneticky (neco ve stavbe kuze) a da se to ovlivnit jen malo…

blondynka400
17. lis 2021

@makky225 doma jsem i v těhotenství chodila zásadně bez podprsenky, žádné strie nemám. A nemyslím, si, že by na toto měla podprsenka vliv.

inssomnia
18. lis 2021

@makky225 já chodila bez celé těhotenství a první rok kojení. Byla mi nepříjemná a začalo mi být tak nějak upřímně jedno, co si o tom myslí okolí. Prsa mám středně větší a nikdy nebyla pevná, kojení přes dva roky ani prádlo/neprádlo nic nezměnilo. Strie nemám z těhotenství ale z puberty a můžu tě jen utěšit, že časem budou tenké, bílé, nikdo krom tebe si jich nevšimne.

prejeta_zaba
18. lis 2021

Jistěže nosím, ani nechodím ve vytahaném starém triku. A to netvrdím, že musíš chodit doma namalovaná a v lodičkách, ale nějaká základní úprava a padnoucí oblečení zas není taková zátěž. To, že jsem těhotná nebo doma s dítětem přece neznamená, že už budu jenom mamina. Stále se chci sobě a svému muži líbit. 🤷‍♀️

sirinfirst
18. lis 2021

@makky225 nosím doma i když nejsem těhotná takové ty "lambády", nosím je i na kojení mnohem raději než kojící podprsenky. Na spaní nic.

malenka3
18. lis 2021

Nosila jsem a nosím, mám ráda svá záda. Strie jsou spíš otázka genetiky a toho, jakou máš kůži.

emillyhk
18. lis 2021

Jak kdy. Pokud ano, tak takové ty rádoby sportovní a hlavně bez kostic. Jinak já byla v PN skoro celé těhotenství, mám pocit, že polovinu času jsem prozvracela, takže pohodlí pro mě bylo na prvním místě. Pleť jsem měla příšernou, náladu ještě horší... Ale i tak jsem se snažila kvůli manželovi trochu vypadat. Neber to prosím jako rýpání, třeba jsi ten typ, co vypadá dobře i ve starém vytahaném triku 😉 Ale to že jsem se každý den trochu upravila, byla jedna z věcí, díky kterým jsem se cítila líp. Pokud se bojíš strijí, začni mazat prso i břicho, čím dřív, tím líp.

krisstina93
18. lis 2021

Nenosim nic, ani na ven. Jsem 29tt, prsa mám tak minimalne o dve velikosti větší a strie žádné. Podle mě je to stejné jak u břicha, buď k tomu máš sklony nebo ne a když jo, tak můžeš nosit co chceš a strie mit budeš tak jako tak.

merope
18. lis 2021

S mou velikostí se bez podprsenky cítím vyloženě špatně. Ale teda nesnesla bych nic extrémně stahujícího - podprsenka musí být prostě pohodlná a dobře padnoucí.

95newmommy2020
18. lis 2021

Nosím vždy i na spaní. Ale takové ty sportovní.

veruuu_kubesovic
18. lis 2021

Nosila jsem podprsenku v těhotenství, stejně jako i teď doma na rodicaku 😉
Strii nemám ani jednu, s nošením podprsenky to totiž absolutně nesouvisí, ale s genetikou...

sigyn
18. lis 2021

Nosím jen na sport, jinak nikde. Manžel si nestěžuje, spíš naopak. Zvlášt v těhotenství mu to nevadí. 😉

monuleee
18. lis 2021

Já nosím podprdu pořád,jen v noci sundam. Od začátku nosím tu kojící protože prsa mi furt rostou (vel. F) a jsou dost těžký. Strie ale nemám. Dost se mazu,ale myslím že v tom ta podprda nehraje roli

lachtanice86
18. lis 2021

Nosila jsem a nosim

ellyem
18. lis 2021

Ke konci těhotenství jsem chodila doma bez podprsenky a strie mám, ale to proto, že se mi z Áček staly snad Déčka 😂

ajja87
18. lis 2021

🙈🙈🙈Jezkovi voci, to jsou zase rady... prosím tě, chod klidně i ve vytahanem triku, když je ti to pohodlné, ja taky doma nepotrebuju vypadat, jak když jdu na přehlídku, beztak to triko mám věcné poblity pd dítěte, upatlany od prenidavky apod. A pak když někam jdu tak se vyfiknu a je aspon vidět ta změna... A abych se doma fintila kvůli manželovi? Bože vzal si mě takovou jaka jsem a rozhodně neletim ráno honem z postele, aby mě neviděl nenamalovanou apod. On si kvůli mě taky každý den nedává parfém, přestože vi, že miluju,, vonící,, může... A k otázce, ja doma chodim v podprsence a na noc sundavam, myslím, že na strie to vliv nemá, protože elasticita prsou je dána geneticky, takže i když teď je máš třeba pevný, tak po kojení můžou být povisle(viz můj případ) jinak bych si třeba pořídila sportovní podprsenku, ale ne kojící, prsa se ti ještě do a po porodu změní... Rozhodně ti musí být příjemná a nebo klidně chod i bez, když je ti to pohodlné...

jane46
18. lis 2021

Už pár let nosím všude jen sportovní... Pokud ale ráno vstanu a jsem celý den doma, nevezmu si nic. Na spaní nenosím.
Za mého chlapa... každý chlap ví, co má doma a co se pod tím tričkem skrývá, takže je mu to fuk... A pokud z toho trika kouká ještě třeba pěkný zadek, bonus. A klidně to pak může být jeho vytahané triko. Takže tak.
Za mě bych tedy nikdy nechodila doma ve špinavém oblečení (díkybohu, že moje děti nezvracely jako miminka, to bych možná mluvila jinak), kouknout do zrcadla, poupravit...

konidana
18. lis 2021

@makky225 tak v těhotentství asi ne, ale po porodu se mi prsa tak nalila, že bez podprdy to fakt nešlo, i když jsem jí běžně nenosila spíš vůbec. Nebyla jsem na to s mejma lentilkama zvyklá. Zpětně , po dětech, jsem zjistila, že se mi na prsou fakt udělaly strie, jak se rychle zvětšily snad na dvojnásobek. Shora nejsou vidět, ale spodní stranu prsou mám dost poznamenanou. A to jsem si myslela , jak jsem vyvázla bez strií, protože břicho dobrý.

montmirail
18. lis 2021

@makky225 nenosim, brrr já to nesnáším 😂 bych ji nenosila nejradši ani ven, ale to bych musela mít jinej materiál a ne ten můj vykojenej 😭😭🤣🤣

michaela666
18. lis 2021

@ajja87 Řekla bych, že tím nebylo vyloženě myšlené líčení, parfém,...ale spíš čisté oblečení, umyté a sepnuté vlasy, základní hygiena. Prostě, když zazvoní pošťák s balíkem, abych si nepřipadala jak divoženka.

littlebee124
18. lis 2021

@makky225 ja už přes rok podprsenku nenosím vůbec😀 Kostice sem vyhodila a mam doma jen sportovní a ty nosim jen nekdy. Samozřejmě až budu kojit nebo mi začne víc téct pred porodem mlezivo, vezmu si ji. Jinak ne

jako_mala_holka
18. lis 2021

Podprsenku doma nenosím ani normálně, natož v těhotenství, to bych se zbláznila, když jsem někam šla (byla jsem na PN), tak jsem měla kojící a sportovní podprsenky, bez kostic, a to jsem snášela jakž takž

malinkaelinka
18. lis 2021

Já nosim podprsenku od 12-ti let pořád, odkladam jen na spaní. Mám dva solidní jezevciky ( a ne nemyslím psy), takže to ani jinak nejde, prsa bych měla všude, velikost 65 I 😂😂😂 v těhotenství a na kojení se mi osvědčily podprsenky Hotmilk, mají vzadu 6 rád patentku,tak pokryjí hodně obvodů.

jirovapa
18. lis 2021

@makky225 nyní jsem potřetí těhotná podprsenky doma nosím, ale bez kostic. Na noc podprsenku nenosím, to začnu zase až začnu kojit, protože to mi vadí jak všude teče mléko 😀. Prsa mám B, bez podprsenky mi nepříjemné, jak se houpou 😁. Vytahaná trička nenosím. Nosím těhotenské legíny a k tomu delší tričko. Jsem doma už nějaký ten rok a nechci, aby mě chlap viděl jen neupravenou.

ajja87
18. lis 2021

@michaela666 no z těch příspěvků mi to teda vyznělo jinak... Základní hygiena (vyčištěny zuby, umýt oblicej,sprchování ) je snad samozřejmostí a cesu se taky každý den... A samozřejmě pokud mám extra špinavé triko, tak se taky prevlecu, ale kdybych si po kazdem ublinknuti dítěte měla jít prevlikat triko, tak neperu nic jinyho... Ale abych se každý den kvuli manzelovi,postakovi a případnym návštěvám zkraslovala, chodila oblečená, jak na molo,tak to na to se můžu z vysoka...
Pohodlí především...

panihk
18. lis 2021

Nosila jsem a nosím, a to mám prsa po třech dětech už skoro neviditelný... 😀

sudylichozrout
19. lis 2021

Nosila a stale nosim doma kojici podprdy, i kdyz uz nekojim. Je mi to pohodlne. Strie nemam.

jucy693
22. lis 2021

@makky225 já ji doma nenosim, jsem ráda, že nemusím, prsa se mi tak docela zvětšila,ale nebolí mě, ani je nemám nějak citlivé tak od 12tt se preventivně pravidelně mažu krémem elasti-Q. Už jsem 23tt a 0orad ani známka strii, také záleží, zda máte předpoklady k nim, ono se to pak moc asi ovlivnit nedá. Si myslím já tedy a co jsem tak slyšela.

gazezella
18. čer 2022
Uživatel gazezella je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od gazezella.

Ahoj, doma podprsenku nosím, jelikož už nemám tak pevná jako za mlada, po dvou dětech, obě jsem kojila skoro rok. Nejraději mám podprsenku hladkou. Proto jsem si na https://miorio.cz/280-hladke-podprsenky objednala hned dvě ,jsou moc pěkné. Přeji příjemný den.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru