Nejsou hezké velké velikosti 44 a více. Daří se vám sehnat moderní a hezké oblečení?

bibissi
1. lis 2021

Maminky, daří se vám sehnat opravdu hezké a moderní oblečení na větší velikosti? Vel 44 a víc? Ted jsou tak krásné věci a vše je malé. Nemyslím klasické obchody v centrech, ale moderní butiky. Zlobí mě to. například moderní kabáty viz příloha prostě nejsou. Už by se měly změnit výrobní parametry, bohužel kila dolů nejdou všem. A kozačky, které jdou doplout přes lýtko a vypadají šmrncovně jsou úplná katastrofa. Už ani nekoukám na ceny, ale i tak je to bída. Máte zkušenost?

irmamala
1. lis 2021

Vel 44 už je nadměrná velikost a prostě realita je taková, že sebehezčí a trendovější kousek už v téhle velikosti prostě dobře nevypadá. A ženy s takovou nadváhou většinou za moderní a drahé oblečení neutrácejí, tak proč by výrobci investovali do výroby zboží, které se neprodá.... To není kritika, jen můj názor, proč to tak je.

agneska7
1. lis 2021

Hele mám to stejně vždyť žen z nadváhou je tak 50:50 tak proč se vyrábí hezké kousky jen na vychrtlý ? 🤷 I silné ženy se chtějí líbit .. a s názorem nademnou nesouhlasím

ckocka
1. lis 2021

@irmamala Trefila jsi to, ženy co nosí velikost 44 jsou zapšklé rezignované koule. Nemluvě o tom že vzhledem ke své váze stejně ani neprojdou dveřmi butiku.

makovice88
1. lis 2021

@ckocka Snazis se tu rozdmychat nejakou hadku? Snad ti na to nikdo neskoci. 😉

agneska7
1. lis 2021

@ckocka tož doufám že je to ironie 🙈

agneska7
1. lis 2021

Jinak jestli máš fb tak mrkni sem .. luxus oblečení to sice není ale jsou tam moc pěkné kousky a hlavně i na NÁS

kami1984
1. lis 2021

Moc hezké věci má Buga, Woox. Chce to zkoušet a zapšklá koule mě vážně pobavila🙂)))

te_reza
1. lis 2021

@irmamala hele nedělej z velikosti 44 nadváhu jako prase, já mám něco 42 něco 44 a jako koule co se sotva vejde do futer teda nevypadám.

bibissi
autor
1. lis 2021

@kami1984 není ještě něco více moderního? Toto je taková ta klasika. Podle mě každá žena může být krásná, ale je těžké vypadat dobře v tom, co je převážně na trhu. Chce to dobrý střih a barvy. Pak to jde. Ale vše je malé. Žena pokud se v oblečení necítí, nikdy nemůže vypadat dobře. Není to o kilech, mnohdy je trošku silnější ženská hezčí než vyhublá.

nazka
1. lis 2021

@agneska7 jasně že je to ironie, navíc dobre napsaná 😄

klokanka31
1. lis 2021

@bibissi Já teda nevím ale 44 není nadměrná velikost.

krisstina93
1. lis 2021

A co si nechat něco ušít na míru? Pokud teda neřešíš každou korunu, šikovná švadlena ti udela kousek podle tvých představ, akorát tam nebude žádná značka ke chlubeni no.

rexinka
1. lis 2021

@irmamala 44 je nadměrná velikost? Dámské nadměrné velikosti začínají číslem 50.
https://www.nadmerneodevy.cz/

irmamala
1. lis 2021

@te_reza Já nikoho neurážím, je to můj názor na danou otázku, proč je problém v této velikosti něco sehnat. Já mám velikost 32-34 a taky mívám problém sehnat, co se mi líbí, aby mi to dobře padlo a každý nad tím kroutí hlavou, ale je to tak. Prostě všude je zlatej střed 36-40.

elvira
1. lis 2021

@bibissi to by mě taky zajímalo. Ve větších velikostech jsou střihy i barvy jak na důchodkyně...

klokanka31
1. lis 2021

Jinak na bonprix se dají najít hezké věci.

te_reza
1. lis 2021

@irmamala no vidíš, já beru střed od 38-44 to je jako kdybych ti řekla, že tvoje velikost je jak na 13 letou cácoru. 44 není možná rozměr pro topmodelku, ale rozhodně to není nadměrná velikost 🤔

eeevee
Autor odpověď smazal
Zobraz
barmil
1. lis 2021

@bibissi moje mamka si objednává z H&M, Bonprix. Na Facebooku je Fashion Bardot, ma obchody v Olomouci a Jeseníku, ma super hadry na větší poprsí, pozadí atd.
Mamky sestřenice má velikost 54 a nakupuje teď v tom Half Price v Praze, hodně tam mají šaty, kabáty. A vím, že dřív kupovala v Ulla Popken, ale netuším, zda to tady ještě je.

eeevee
1. lis 2021

Nosím velikost 46, nejčastěji nakupuji na Zalando, About You a Zoot. Čas od času H&M, SHEIN a F&F, ten výběr je v současné době hodně široký 🙂 Pokud hledáš inspiraci, co nosit, tak doporučuji na Facebooku skupinu Kila stylově (viz foto), holky tam dávají své doporučení a outfity ;)

zelenaesmolda
1. lis 2021

@agneska7
nesouhlasim,ja patrim nezi vychrtliny a naopak je mi skoro vsechno velke

klokanka31
1. lis 2021

@te_reza A hlavně taky asi záleží na stavbě kostry. Třeba já mám 44, ale podle bmi nadváhu nemám...

te_reza
1. lis 2021

@klokanka31 tak jasný, beru to celkově, 44 v našich končinách není nic nadrozmernyho. Já podle BMI pár kg nadváhu mám a vím to i bez kalkulačky, ale rozhodně si kromě rance jak v 7 měsíci nepřijdu jak mašina 🤣

drep
1. lis 2021

@klokanka31 velikost 44 znamená obvod pasu 83-87cm (podle velikostní tabulky tchibo), což už je nadváha-k redukci kardiovaskulárního rizika se cílí u žen na pas pod 80cm a u mužů pod 94cm, nad už se bere jako centrální obezita, viz třeba

https://www.svl.cz/files/files/Doporucene-postu...

Bmi není jediná definice nadváhy, naopak je nejmíň přesná, protože se neumí popasovat se svalnatým jedincem, který má “více” kilo, ale málo tuku…

jana_zofie
1. lis 2021

@rexinka kdysi zacinaly 44/46. Resp. nabidka obchodu koncila obvykle u 42/44. Coz ja jsem presne na te urovni, takze jeste tesne problem nemam. Ale prijde mi, ze pekne veci jsou do 44 a pak az pekne sik pro boubelky 52. Mezi tim je jakesi vzduchoprazdno na ktere se moc nezameruji ani specializovane butiky pro plnostihle (mam omrknuto, obcas jsem chodivala s mamkou) ani normalni obchody. Na druhou stranu je pravda, ze nektere typy obleceni by se nad vel. 40 vubec nemely vyrabet.

orisek56
1. lis 2021

Ty jo. Tak z některých komentářů tady bych asi měla jít do kanálu a prikryt se deklem, protože jsem frustrovaná tlustá ženská, která nikdy nebude stastna, protože se nevleze do odpadní roury. Můj ty tondo..... Jsem zrovna jako na potvoru nositelkou velikosti 44 a jestli bych si měla vybrat období kdy jsem sice byla hubená, ale vystresla anorketicka, ktera místo života řešila jen posraný kilojauly anebo teď normální statná ženská, co má milujícího muze, kterého ji může leckterá zavidet, 3 děti snad všechny zdravé a snahu a sílu zvládat těžkosti života, tak budu radši tou statnou budou. Ono vychrtlych a vzteklych nervaček s cigaretou v puse je taky hodně. Mimochodem 44 velikost je sice bráno jako nadváha, ale u jak koho. Já mám třeba potvrzenou těžkou kostru, širší boky jako tak, máme to do rodiny, takže jsou věci se kterými se nehne. A každá postava může být šik. Já osobně kupuju u Bonprixu, osvědčilo se mi to jako jediný kloudny výběr, slusne vrácení a i ty recenze často odpovídají, takže to že se netrefim do velikosti, se stane minimálně. Pokud chceš něco znackovejsiho, tak to už neporadim. Já zas nemusím utrácení za extra značkové veci, pro mě je důležité pohodli a elegance.

michaela666
1. lis 2021

Musím říct, že kolikrát jsou lépe a šmrncovněji oblečené silné holky než ty s velikostí 36 ( tu nosím i já 😃 ). Mám pár kamarádek, které jsou velikost 48. Jsou to krásné ženské. Kdyby měly 55 kg, troufám si říct, že by jim to tolik neslušelo. Prostě ty kila navíc umí nosit, udělat z nich přednost a neschovávají se v neforemných věcech. Kde nakupují netuším, ale hodně věcí si samy šíji...Tolik o tomu, že silnější ženy by se měly schovat do pytle od brambor, protože nikdy nebudou vypadat dobře.

bibissi
autor
1. lis 2021

mám v hlavě myšlenku otevřít si v Brně malý obchůdek (pouze na objednání, ne klasický obchod) s poradenstvím pro ženy s větší velikostí. Kde by si koupili co by jim sedělo a někdo by jim poradil, jak se zebe udělat "kočku". Právě že je velký problém si oblečení kupovat na internetu. Většinou to nesedí, nemyslím velikostně, ale nedělá to hezkou postavu. Nic takového není. Dají se najít zajímavé kousky, ale jen jako velkoobchodník v zahraničí. Já jsem nic šmrncovního na klasických shopech v ČR nenašla. Ani vaše doporučení co jste mi sem napsali, tak to není ono. Neudělá to ten whau efekt. Ještě to oblečení může vypadat lépe a moderněji a šmrncovněji. Ale v Covidu něco budovat je riziko.. Bylo by to ale dle mého velmi přínosné. Proto mě i zajímal vás názor. Děkuji za něj. Zdá se, že to není špatný nápad.

klokanka31
1. lis 2021

@drep Tak ono se nejde spoléhat na míry ve velikostních tabulkách, nebo aspoň u mě ne 😀

lv
1. lis 2021

@bibissi já ti nevím.. Whau efekt udělat - to půjde většinou z dražších kousků, aby odpovídala kvalita materiálu, střihu, nápadu.. A kdo má víc peněz, může to řešit nakupováním v zahraničí, stylistou (který nebude muset mít model nakoupený v x velikostech na skladě), kousky na míru..