Pomůže cvičení nebo už jen abdominoplastika?

30. pro 2023

Ahoj ženy, jdu si k vám pro radu ohledně nehezkého bříška.... Zda s tím máte někdo zkušenosti.
Jsem dva měsíce po druhém císaři a zůstal mi nehezký převis... Opravdu nehezký. Jelikož kojím tak to ještě neřeším. Respektive chtělo by to shodit asi ještě 10kg a závit něco dělat. Ale už teď mám že svého břicha pocit, že i když zhubnu tak tohle nikdy už nezmizí.... Pro příklad dávám foto z netu. Něco podobného, vytahaného mám i já 🙄. A zajímalo by mě zda se někomu podařilo (po sekci) dát to břicho aspoň částečně do kupy (aspoň trochu) či jste podstoupila ABDOMINOPLASTIKu?? Předpokládám, že to bude hodně bolestivé 🙄

cilkat
30. pro 2023

Jsi dva měsíce po císaři, určitě začni fyzioterapeutem. PO pravdě úprava zleva do prava určitě nění jen nějaké odstranění vytahané kůře, ale minimálně i odsátí tuku z horčí části břicha a chirurgické stažení rozestupu břišních svalů. To už je hodně velkej zákrok. A přitom ty břišáky fakt jde většinou srovnat cvičením.

teenyel
30. pro 2023

Na rozestup mi trochu pomohlo i tejpovani. Jinak ja mela po prvnim diteti velky previs kuze (pred tehotenstvim 65 kg, rodit jsem sla se 104 kg a do roka jsem byla na 53 kg, privemz na puvodni vaze za 2 mesice kvuli psychickym problemum. Vetsinu vahy jsem nabrala az ve 3.trim, takze kuze tak rychle zmeny nedala, udelaly se hodne strie a kuze ztratila pruznost). Podstoupila jsem tenkrat miniabdominoplastiku. To je v podstate minimalni odstraneni tuku (v radu par gramu), nesesivaji se brisni svaly, ale vicemene se jen odrizne kuze. I tak byla rekonvalescence horsi, nez cisar. Modriny, bolest, tyden jsem se sama bez pomoci nedostala z lehu do sedu. Ale stalo to za to, ten vlastni pocit za tu bolest i penize rozhodne stal. V okoli to podstoupila jeste kamaradka, ktera na tom byla podobne a take spokojena. Holt nekdy to jinak uz nejde. Ted jsem 3,5 mesice po druhem porodu, tentokrat cisar, tak jsem zvedava, co to s tim udelalo. Mensi previs tam je, tak uvidime az zhubnu na pozadovanou vahu. Pocitam s tim, ze pokud tam zustane (a cim vic clovek zhubne, tim vic je vytahana kuze videt), tak bych po navratu do prace az bude lepsi prijem sla na miniabdominoplastiku znovu. Jinak na cisare to nemelo vliv, dokonce vedli rez tak, ze je jizva soucasti puvodni jizvy.

mafulin
30. pro 2023

Začni cvičit. Tělo se dává do kupy i rok po porodu, tohle je předčasné řešit.

alubif
31. pro 2023

2 měsíce po porodu je tohle zbytečně řešit, začni cvičit, na diastazu můžeš zkusit tejpovat, hodně choď s kočárkem na dlouhé procházky a uvidíš co to udělá za rok , rok a půl. Pak se teprve postej do invazivních zákroku.