Vytahané břicho a převis po porodu. Měl někdo?

isabel95
1. črc 2023

Ahoj, jsem 10 měsíců po prvním porodu mám obrovský převis po císaři a vytahané břicho a jsem z toho nešťastná.
Nemůžu si ani obléct jeansy aby se mi to břicho nenahrnulo do předu.Po porodu jsem nosila pás přímo z nemocnice. A napreskačku. Měla jsem hodně problémy s jizvou.
Na fyzio chodim jednou za dva měsíce. A cvičím jen když to stíhám protože jsem na malou sama. Tak je to opravdu mazec vše stíhat.
Nestalo se vám to někomu samo prosím ?
Já bych potřebovala aby měl den 60 hodin abych stihla ještě každý den cvičit jako před tím. Večer vždycky odpadnu s malou.
Děkuji za rady ❤️

teenyel
1. črc 2023

Stalo, napravit to neslo ani cvicenim, protoze kuze byla dost popraskana a nemela potrebnou elasticitu. Vyresila jsem miniabdominoplastikou.

martulka88
1. črc 2023

@teenyel Kolik to tak cca vychází? Mám úplně stejný problém a musim říct, že je to pro mne strašné 😔

mama_mila
1. črc 2023

Mám stejný problém

vikinkav
1. črc 2023

Ja jsem tedy rok a 3/4 po 3. porodu a taky mam vytahanou kuzi a jen na uklidneni jsem chtela napsat, ze se mi zda ze se to pomalu stahuje. Tak nejak postupne a hrozne pomaloucku. Cas malinko cvicit nachazim az ted, na fyzio nemam cas ani penize, zkousela jsem mamacore ale to je za me silena nuda 😒 Spis bych potrebovala i malinko zhubnout, protoze mam pocit, ze je to kuze a spek dohromady.

vikinkav
1. črc 2023

Jinak vzdycky jsem mela sixpack na brise, takze se citim taky tragicky, hrozne mi to ubira na sebevedomi 😒

isabel95
autor
1. črc 2023

@teenyel já nikdy nemela míry 90/60/90 ale nikdy jsem teda neměla previs a takovýhle břicho. Úplně upřímně jsem sama sobě odporná. A vím že mám za to krásnou, zdravou holčičku ale chápete ne ? Když se prostě člověk necítí dobře ve vlastní kůži je to hrozný.kuze na břiše mi bohužel popraskala hned po porodu v nemocnici vlivem komplikací a břicho asi tak jediný jsem si poctivě Matala jak to šlo.

isabel95
autor
1. črc 2023

@vikinkav já mám naštěstí fyzio kamarádku tak proto tam chodím jinak tím že jsem sama na malou bych také nechodila ono z rodicaku toho člověk moc nepoplati. 🤷

teenyel
1. črc 2023

@martulka88 uz je to cca 7 let a stalo to tusim kolem 40 tis. Uz si nepamatuji presne. Kamaradka mela na pojistovnu kvuli velke diastaze brisnich svalu, ja na to narok nemela, protoze diastaza sice byla, ale mensi, nez byla nutna pro uhradu od pojistovny.
Ted cekame v zari prcka, tak jsem zvedava, jak moc to zase zustane. Kazdopadne pocitam s nutnou reoperaci.

teenyel
1. črc 2023

@isabel95 naprosto presne tyhle pocity chapu. Dceru jsem mela ve 23 letech a z prsou mi zustaly jezevcikovske usi...uplne placate vyfoukle balonky, jeste kazde jinak vysoko. A tim, ze jsem hodne nabrala a hodne shodila to odneslo i bricho (pred tehotenstvim 65kg, rodit kolem 100kg a za rok 55kg, z cehoz vetsina v prvnich mesicich). Kuze to nezvladla, vetsinu jsem pribrala az od 6.mesice dal...a presne tenhle pocit jsem mela take, ze jsem se nelibila sama sobe, proto jsem sla do opravy za pomoci plasticke chirurgie. Jinak cim vic jsem zhubla, tim vic byl previs videt. Kdyz tam nebyl spek, tak tam byl zvrasneny lalok.

martulka88
1. črc 2023

@teenyel Děkuju. No, já měla dvě těhotenství po sobě doslova a 3 měsíce po druhém jsem brala vysoké dávky kortikoidů půl roku - na Vánoce. No a to břicho je šílené. Při prvním mi trochu popraskalo týden před porodem a u druhého už se dotrhalo úplně. Jsem z toho nešťastná, ten převis v kalhotech je strašný a nic mi nesedí. Muž mne má rád takovou, jaká jsem, ale já se s tím nějak neumím srovnat. Ale levná záležitost to teda není 🤔

teenyel
2. črc 2023

@martulka88 bohuzel neni. A u nas to take muzi nevadilo, ale me ano. A ac to bylo dohromady dost penez, tak nelituji ani koruny a pujdu do opravy znovu. Protoze pokud se clovek sam ve vlastnim tele citi spatne, stydi se, ma problem s oblecenim atd, tak co jineho je vetsi duvod pro investici sama do sebe. Nikdy bych nepodstoupila esteticke zakroky kvuli nekomu jinemu, abych se libila. Jen kvuli sobe same. Ty deti bezesporu stoji za to, ze se to na tele podepise, o tom zadna. Nektere zeny jsou schopne se s tim srovnat a nevadi jim to, nektere se tvari, ze jim to nevadi, nektere se s tim nesrovnaji a posepisuje se jim to na sebevedomi, psychice atd. A u nas doma to nastesti i muz chape, ze ja jsem z tech, co se s tim srovnat nedokazi a predem se s investici pocita, mam jeho podporu.

vikinkav
2. črc 2023

@teenyel a jak to brisko potom vypada po abdominoplastice? Odstrani akorat tu prebytecnou kuzi? Je tam velka jizva? Nejsem totiz po cisari, tak jsem zatim bez jizev. Dekuji ☺️

teenyel
2. črc 2023

@vikinkav mam tu i album o plastikach a tam jsou fotky. Jizvu delaji nizko, aby se shovala do kalhotek, jinak je na celou sirku od jednoho boku az ke druhemu. Ale normalne neni videt. A me delali i miniliposukci (asi 50-60g tuku jen), aby tu kuzi dobre natahli. Jinak mit v tu dobu vahu, kterou si clovek uz nejakou dobu je schopen drzet a u te vahy se pak snazit zustat. Pribirani a hubnuti ten vysledek pak kazi. A odstranili kuzi, napnuli, ale strie samozrejme videt jsou. Kazdopadne to mi az tak nevadilo, strie postupem let sice zustavaji, ale blednou a urcite to je esteticky mensi problem, nez ten vak z kuze 😁

zekrt
2. črc 2023

Mám po prvním převis nad jizvou po císaři a po druhém hodně vytahané břicho, taková kapsa z kůže. Jsem štíhlá a pravidelně cvičím, ale té "kapsy" se zbavit nedá. 🤷🏼‍♀️ Tak ji mám jako připomínku na to, co mé tělo dokázalo, v oblečení se to schová. Džíny nenosím, v nich by mi to asi pohodlné taky nebylo.

isabel95
autor
2. črc 2023

@zekrt položím asi blbej dotaz ale co tedy nosíte , já nejsem úplně typ co by nosil šaty a sukně 🤷a neumím si představit že jdu mezi lidi v teplakach co nosím opravdu jen doma protože s malou nemá cenu to nějak doma hrotit.

zekrt
2. črc 2023

@isabel95 Šaty a sukně. 😃 Kalhoty mám jen leginy na sport a oteplováky na hory.

isabel95
autor
3. črc 2023

@zekrt tak to mám asi trošku problém 🤣🤣🤣děkuji 🙂🤣🤣

fifinka2020
3. črc 2023

@zekrt tyjo a mně právě přijde, že v těch šatech je to nejhorší 🤔 Že džíny to stáhnou a trošku zakryji, ale v šatech si nkdy říkám, jestli si okolí nebude myslet, že jsem zase těhotná 🙈

zekrt
4. črc 2023

@fifinka2020 To chce volit dobře střih. 😃 Já bych v džínách nevydržela, tlačí mě právě na břicho, i když jsem si koupila s elastanem. Nevydržím to v nich, darovala jsem je kamarádce. Břicho nemám tlusté, ale visí mi na něm kožní převis. V oblečení ten převis není vidět, ale kalhoty mi příjemné nejsou.

isabel95
autor
4. črc 2023

@fifinka2020 tak to já mám teda asi opačny problém a asi je to i tím že jsem nikdy nebyla úplně jako z časopisu, ale od porodu si vezmu jaký koliv jeansy a naopak mi to břicho vyšpulí ven ačkoliv ho ani tak velké nemám

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru