Průběh porodu po předchozím cvičení a posilování

petronelle
4. únor 2018

Chtěla bych se zeptat, zda jste některé před otěhotněním hodně posilovaly a během těhotenství také pokračovaly, jaký jste potom měly porod?

Před otěhotněním jsem měla vypracované břicho, to jsem cvičit se zjištěním, že jsem těhotná, přestala. Po prvním trimestru jsem ale fitko opět začala navštěvovat a jela jsem vše krom břicha a k tomu pilates (cviky uzpůsobené abych nezatěžovala břicho). Jsem v 8. měsíci a svaly stále ještě "drží", usuzuju to z toho, že mám enormě malé břicho i když je dítě akorát velké.

Setkávám se s názory, že u porodu nebudu mít problém, že mi půjde dobře tlačit. Na druhou stranu i s názory, že svaly nepustí a budu potrhaná. Cvicím s aniballem, říkám si, že by to mohlo pomoci, ale za každou vaši zkušenost budu ráda..

hankaros
4. únor 2018

Pred tehotenstvim jsem hodne behala a cvicila jogu, takze bricho i panevni dno silne a pevne. Behala jsem do 7 mesice. Ke konci těhotenství jsem byla rada ze neotekam a ze nemusim tahat velke bricho a tezke dite. Byla jsem pohybliva az do konce, den pred porodem jsem usla bez potizi 5-6 km. Porod trval necelych 14 hodin, mala mela lehce pres 3 kila. Nic co by se nedalo vydrzet. Znam sve telo a svaly, vim jak reaguje a umim je ovladat (zatlacit). Na porod potrebujes fyzicku a zvlast zada ti pak podekuji ze jsi neco delala. Jo a aniball jsem pouzivala taky a PA tvrdila ze to bylo poznat, ze jako prvorodicka jsem vedela kam.zatlacit. jsem tehotna podruhe a hodlam cvicit az do porodu.

gnozka
4. únor 2018

Osobni zkušenost nemam . Ale sestřenice dela iron man . Prakticky stále cvičí a porod mela dost náročný . Prave kvůli svalstvu. Ale s aniballl necvicila . Ale bude to asi i individuální . Ale uz bych to asi neprehanela .

petronelle
autor
4. únor 2018

@hankaros Děkuji 🙂 To jsem ráda, že to čtu 🙂
Já už bohužel musela s posilováním přestat. Sice se cítím dobře a extra tíhu netáhnu ale pravděpodobně se mi začala roztahovat pánev a dělá mi to neplechu při chůzi. Ale snažím se ještě úplně nezlenivět a cvičím alespoň doma a chodím na cvičení pro těhotné.

hankaros
5. únor 2018

@petronelle je dulezite poslouchat sve telo. Kdyz jsi unavena, proste necvicit nebo zvolit jinou, lehci aktivitu. Pro telo uvykle na zatez je podle me horsi cviceni uplne utnout nez pokracovat v nizsi intenzite. Pokud jsi ty i mimino zdravotne ok, delej to po cem ti je dobre. Tehotenstvi neni nemoc. Panev se mi roztahuje taky i podruhe a trpim na SI skloubeni. Cviceni mi paradoxne alespon trochu ulevuje.

petronelle
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
petronelle
autor
5. únor 2018

@hankaros Souhlasím, ono to od začátku bez pohybu nešlo, chytaly mě záda hrozným způsobem a až tím, že jsem se začala zase hýbat, se to upravilo 🙂 Teď už ale na železo asi kašlu, minulý týden už jsem cítila, že to není ono. Ulevuje mi cvičení s vlastní vahou v rozumné míře.

bigbig
5. únor 2018

Před těhotenstvím jsem cvičila hodně, běhala, posilovala. Měla jsem hodně posílené pánevní dno a pekáč buchet na břiše. V těhotenství jsem přestala běhat, ale dál jsem se hodně hýbala (rychlá chůze, posilovaní s vlastní vahou a jóga - vše samozřejmě upravené pro těhotenství). Pak jsem v 7. a 8.měsíci ležela kvůli nařízenému klidovému režimu a pak v 9.měsíci začla zase cvičit, malého jsem nakonec přenášela a cvičila jsem vlastně ještě den před porodem. Porod byl bezproblémový, velice rychlý a já bez nástřihu a bez šití. Ale hodně jsem se na něj připravovala - masáž hráze, maliník, lněný semínko a taky nácvik dýchání.
Díky cvičení jsem už asi týden po porodu vypadala jaky bych nerodila a teď jsem za ten svalovej základ ráda. Na cvičení už neni čas a na nošení našeho otesánka jsou nějaké svaly potřeba...

priefi
5. únor 2018

@petronelle Rekla bych, ze by to snad nemelo mit vliv, rika se ze vrcholove sportovkyne mivaji problemy, ale to nebude Tvuj pripad. Anyball je fajn, pripravi svaly uvnitr na namahu a pracovat Te sama se sebou. Budes i klidnejsi... ovsem porod je neco jineho, nez aniball. Me taky dr. pochvalil, ze to bylo znat,.ze jsem pred porodem pouzivala aniball. Ja jsem treba necvicila, jen cviky pro tehotne, mela jsem problem s otviranim a porod trval (1.doba) hooodne dlouho. Je to individualni. Je dobre, ze se hybes, kondice u porodu hodne pomuze. Drzim pesti, at je porod pohodovy a at se narodi krasne a zdrave mimi a Ty jsi taky v pohode 😊

petronelle
autor
5. únor 2018

@bigbig
@priefi
Děkuji vám moc. Opět mě to utvrdilo, že jednám správněva nejsem žádná "krkavčí matka" 😃. Nemám okolo sebe moc holek, které by se v těhotenství hýbaly a jejich názory mě znejistěly...

gnozka
5. únor 2018

Rika se ze na co je telo zvyklé před tehu tak to nemuze byt škodlivé během tehotenstvi . Určite je pohyb zdravy . Moje sestrenka je blázen . Jezdi na iron man po celém světe a opravdu se nezastaví . Takže tam by se dalo říct ze dela vrcholový sport a deti šly spatne ven . Ale je to podle me taky hodne individuální .

petronelle
autor
5. únor 2018

@gnozka To je taky pravda. No snad to nějak závládnu 😊

priefi
5. únor 2018

@petronelle ja bych se teda radne zaradila mezi ty, co se nehybou 😅 ale obdivuji ty, ktere se hybou 😉 takze pokud Ti to nevadi a nemas rizikovku, tak proc ne 😊

kadarka
5. únor 2018

Ahoj, já jsem cvičila před těhotenstvím, pak mi doktor vše zakázal. I tak při porodu mi PA říkala, že je vidět, že mám svalstvo,jenže ouha, svaly držely i to co neměly.Rodila jsem emormě dlouho, neotvírala jsem se vůbec jak bych měla,takže u mě to bylo spíš ke škodě. Ale stejně bych to udělala zase tak...🙂Upozorňuju že moje cvičení bylo před těhu dohromady tak 3x týdně lehce posilko doma a běhcca 40min,nic vrcholového a intenzivního, jen aby se člověk zpevnil a neklepalo se to na něm..takže tak.

petronelle
autor
5. únor 2018

@kadarka Asi si to taky nedovedu představit jinak, když to vezmu zpětně, kdybych nedělala nic, asi by mi za ten půlrok švihlo 😀 No a před těhotenstvím se to stejně ovlivnit nedalo. Čekala jsem na otěhotnění rok a půl a upřímě, stejně jsem to čekání pak vzdala... Kdybych se na to měla nějak připravovat, asi bych za tu dobu byla psychicky úplně v háji a možná by k tomu nakonec ani nedošlo. Tak tím se konejším no...

I když s Aniballem bez problémů, to mi celkem jde. Netuším ale jaké to může být než dítě sestoupí.

@priefi Děkuju 🙂

charlottelotta
5. únor 2018

@petronelle Já před těhotenstvím běhala, pak i celé těhotenství, dokonce i v den porodu a porod trval celkem 2 hodiny a bez nástřihu. Používala jsem taky epino a pila maliník a jedla lněné semínko, ale dost ten hladký průběh porodu přikládám tomu, že jsem byla vlastně pořád ve formě. Bříško jsem měla malé a do konce jsem dělala všechno jako normálně. Jako bonus pak bylo to, že jsem z porodnice jela s plochým břichem🙂 Takže sportu zdar🙂

priefi
5. únor 2018

@petronelle Co se tyce anibal vs.porod, tak u anibalu krasne jde pracovat se svaly a balonek jde, ale behem porodu to tak krasne nejde.... dite je mnohem vetsi a tezsi. Je treba pak tlacit ze vsech sil ve stylu, ze chces jit na velkou a mas total zacpu (za prirovnani se omlouvam, ale je to tak). Dokud jsem se snazila tlacit ve stylu anibalu, nic se nedelo. Anibal je super v tom, ze svaly pri tlaceni lepe zapracuji a po porodu nebudes tak bolava, protoze svaly nebudou tak namozene, budou zvykle.

petronelle
autor
5. únor 2018

@charlottelotta No, pokud moje břicho bude růst dál tak jak doteď, tak z nemocnice taky půjdu s plochým 😃 No, jsem za to ráda... I když se člověk musí obrnit proti některým nevyžádaným komentářů směřujícím na velikost mého miminka. S během teda klobouk dolů, běhala jsem hodně ale musema jsem přestat. Ne, že bych neudýchala ale nedělalo mi to dobře na břicho, tvrdlo mi.

@priefi Já se snažím ten balonek tlačit i proti, taky jsem si říkala, že takhle by to šlo až nějak moc snadno. Já se děsila hlavně toho obvodu. Už teď si dovedu lehce představit, jak bych byla v háji, kdybych necvičila. Začátky cvičení byly dost pekelné. Chvílemi beznaděj...

priefi
5. únor 2018

@petronelle po 1.a po 2.pokusu jem si rikala, ze se na to muzu vykaslat, neslo mi to, bolelo me to... rikala jsem si,.ze tolik zen bez toho porodilo, ze akorat si vymyslim kravoviny, za ktere bez rozmyslu utracim... ale nerada se vzdavam, tak jsem to prekonala a cvicila dal. Navic jsem zacala docela pozde, tak jsem.cvicila rano a vecer,.abych nadehnala skluz (dr.me strasil,.ze mam kvasinky a cviceni mi nedoporucil, jelikoz mi nic nebylo, necitila jsem zadne problemy a odmitla jsem preventivni lecbu,.ale musela jsem pockat na vysledky a nemohla cvicit. Kvasinky to nebyly, jen zesil vytok, takze jsem zacala cvicit 2 tydny pred terminem).

Mimochodem, ja jsem taky mela malicke brisko, kdyz jsem mela rodit, tak me tipovali na 6m, ale ja byla za male brisko rada. Maly byl akorat mel 3,2kg a po porodu na me neslo videt, ze bych byla tehotna. Manzel nechapal,.cekal povisle bricho a ono nikde. Je to indkvindi 😉 tak jako vse ohledne tehu a deti

vanea
5. únor 2018

Já cvičila opravdu hooodně tak tři-čtyři roky zpátky (rodila jsem letos v září), takže svaly od té doby nic moc, vyflákla jsem se na to, pak jen pravidelně běhala... ale tak rok před otěhu jsem už jen velice výjimečně běhala a chodila se psem, váha nicméně držela krásně:D můj porod trval v porodnici hodinu a půl, nebyla to nijak extra bolest, ačkoliv mi říkali, že bych teda měla trpět jako zvíře u tak rychlého porodu, bolí to prý daleko víc, když je to tak rychlé...ale teda..opravdu nic hrozného, blbé bylo šití a přešívání:X no a bříško jsem měla malinké (před porodem mi tipovali 4 měsíc) a přibrala jsem za celou dobu 2,5kg, tedy cca váhu miminka🙂 Kamarádka, fitnesska tělem i duší...rodila 26 hodin, nakonec to skončilo akutním císařem...cvičení podle mně s porodem nemá nic moc společného, byla jsem slabá jak mucha a porodila jsem krásně, ani mi nepřijde, že jsem nějaké svaly zatínala vědomě, to spíš děloha si dělala co chtěla, a tu pokud vím, nikdo neposiluje :D spíš to má co dočinění pak s péčí o prcka, budeš ho zvedat jako prd dlouhou dobu;) držím palce, ať je porod krásně rychlý a v pohodičce jako ten můj =)

vanea
5. únor 2018

(jinak bříško jsem měla naprosto rovné už den po porodu, byla jsem jen taková celkově oteklá, to zmizelo do týdne... teď ho mám krásně vyrýsované a nedělám vůbec nic, kromě péče o mimi a nošení ;) )

petronelle
autor
5. únor 2018

@priefi Děkuji, asi to budi mít i hodně podobně. Jsem v okolí takový přírodní úkaz 😃 Doktorka mi "předpovídá" velikost malé taky 3,2, tak jsem zvědavá kolik to nakonec bude. Minulý týden měla podle UTZ 2 kg a fakt netuším, jak je tam naskládaná 😃
Taky jsem to nevzdala a ejhle, začalo to jít. Mně to naopak nedalo a začala jsem dříve ale hodně pozvolna, už teď jsem klidnější 😊

priefi
6. únor 2018

@petronelle ja driv nemohla, zacala jsem se v 28tt otevirat, takze jsem musela mit celkove klidovy rezim, co se tyce pohybu a anibal neprichazel k uvahu. Bezpecne to pro me tedy bylo az od 37tt, ale to mi stopl dr., protoze si myslel, ze mam problemy (jak uz jsem psala 😊), ktere jsem nemela. Uz ani nevim, jaky obvod jsem stihla, ale skoro obvod prumerne hlavicky. Kazdopadne nastrihu jsem se bohuzel nevyhla a dokonce mi rupl cipek, ale cipek byl nejspis nasleekem toho, ze mi dr.musel otevirat bramku, ktera se proste sekla a ne a ne se otevrit.

vendes
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru