Co mám dělat po skončení RP, když jsem opět těhotná?
Ahoj holky, prosim o radu. V prosinci mi končí RP, ale jsem zas těhotná. Mela bych se tedy registrivat na ÚP, ale jsem po potratu, tedy mam rizikové těhotenství, to mě prece nikdo nezaměstna, co tedy dělat?? Neschopenka je na UP asi nezajímá.
@anastacia01 ahoj bud si můžeš prodloužit RP do měsíce co máš TP nebo jít na ÚP ale musíš ukončit neschopenku pokud ji máš vystavenou
@verasek80 Tak podle toho co píše, tak je doma, tedy nepracuje a tím pádem ani nemá nárok na nemocenskou...
@anastacia01 No, buď na UP, nebo prodloužit rodičák nebo se přihlásit na ZP jako osoba pečující o dítě.
Diky holky, no prodlouzit rp se asi nevyplati uz, to bych brala 2500 az do května takže asi se vyplatí vic jit na up a brat podporu.
@anastacia01 tak to je podpora u tebe ta lepší varianta i když ty 4000 taky není žádná sláva ale lepší než 2500

Ja bych sla na UP a rovnou jim rekla jak se veci maji, taky jsem byla tehotna na UP a nikdo po me nechtel, abych si hledala praci. Jen si poznacila do papiru, ze jsem tehotna a na kontrolach jsme si vykladali jak se dari miminku...