Během neschopenky jsem zjistila, že jsem těhotná

2102
8. kvě 2019

Ahoj holky,
Jdu si sem za vámi pro radu. Už 3 měsíce jsem na neschopence se záda a teď mi doktor potvrdil těhu. Kvůli své namáhavé práci musím jít teď po zrušení neschopenky obvodní 14.5. na rizikové těhu čili neschopenku. Jenže nevím, jak to oznámit zaměstnavateli. Nechci, aby to odemě bral jako nějaký podraz, když na mě ty 3 měsíce čekali. Poradí někdo prosím jak to nějak šetrně oznámit?

malinkaelinka
8. kvě 2019

A nemohl by tě zaměstnavatel přeřadit na pozici vhodnou pro těhotnou? Respektivě měl by to udělat...

2102
autor
8. kvě 2019

@malinkaelinka bohužel v mém zaměstnání lehčí práce není, vše je to o tahání s težkýma věcma, proto tam dělá z většiny chlapi a asi 4 ženy včetně mě :(

malinkaelinka
8. kvě 2019

@2102 pak bys měla zůstat doma na překážkách, ne na neschopence. Na tvém místě bych šla za šéfem ne s novou neschopenkou, ale s tím, že jsem těhotná a jak se k tomu postaví - že těžká břemena opravdu tahat nemůžeš. A uvidíte, co vymyslíte. Neschopenku bych si nechala jako poslední možnost. K mé práci patřilo taky manipulovat s těžkými paletami, pytli, které mají až 25 kg apod. (jsem mistrová ve výrobě) a rozhodně jsme se v práci domluvili tak, že jsem tyhle věci nedělala, zase jsem dělala navíc jinou práci, bylo to všechno o nějakém dialogu. Bylo pro všechny lepší když tam jsem s omezením, než abych tam nebyla vůbec. A ta solidarita ze strany podřízených, kolegů i nadřízených byla fantastická.

netopejr
8. kvě 2019

Jak pise @malinkaelinka pokud nema zaměstnavatel praci pro těhotnou, ses doma za plny plat a bbeh omezeni vychazkama. Pomysli na léto,odjezdy, víkendy, výlety... I peníze.
Mel by Te preradit na jinou praci - za stejne peníze, jako beres, ne min. Ma to dorovnat. Kompromis muze byt nějaký uklid, papíry, web, promoakce, brat telefony.... Neco. Muze to byt třeba na 4 h denne nebo 3 dny v tydnu, kdyz toho vic neni, ale on ma neco, Ty volnost a peníze a pracuješ.
Na oznámeni a domlouvaní se zaměstnavatel doporučuju vzit si svedka, pokud čekáš potíže.
Dale se to da řešit s inspektoratem prace.
Nebo ho pozadej, at Ti to da písemné (asi nebude chtít), ze jinak Ti dr.tu neschopenku nenapíše (ji ak toho zaměstnavatele k pisemnemu projevu asi nepresvedcis). Nebo nahrat, ale to pouziti nahravky je asi prsvne problematicke. Koni nekdy vyviji psych.natlak, různě vyhrozuji. Ale nekdy jsou zas radi, kdyz jim hned neutečeš na PN a člověk muže byt i prijemne prekvapen! 😉 Dobry pořízení!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru