Ukončení neschopenky v těhotenství.

tereza008
19. kvě 2020

Ahoj, chci se zeptat jestli s tím nemá někdo zkušenost, jsem v 9tt , od 6 tt jsem na neschopence kvuli tomu že mi v praci dale nechtěly prodloužit smlouvu a než jít na pracák tak jsme se paní doktorkou domluvily takhle, ale dnes mi volal šéf že nakonec smlouvu prodlouží, je tedy možné aby mi doktorka ukončila neschopenku ? A pak zase napsala třeba za 4 měsíce až už nebudu opravdu schopná práce?

michaela1990xx
19. kvě 2020

Ano možné to je. Proč by ji nemohla ukončit 🤷‍♀️🙂

jako_mala_holka
19. kvě 2020

Urcite jo 😉

deaneira29
19. kvě 2020

Určitě jo já měla v těhotenství postupně tři neschopenky. První dvě asi po 14 dnech ta poslední od 26tt do odchodu na mateřskou.

malinkaelinka
19. kvě 2020

Proč by ne? Já šla jako těhotná na neschopenku dvakrát. Na začátku kvůli nevolnosti na dva týdny a pak kvůli viroze asi na 4 dny.

rosetatto
19. kvě 2020

@tereza008 skvely důvod proč být na neschopence 👍 pak si tady všichni stěžují, jak je ostatní odsuzují, když v těhotenství marodí, ale to jsou přesně ty případy. Být doma za peníze, protože mi konci smlouva a ještě si stěžovat na to, ze musí dodržovat vycházky. Psát to veřejně, paráda 👍

veronika9595
10. dub 2021

@rosetatto a to si má těhotná hledat novou práci ? Kde ji asi vezmou ? Nebo má jít na pohovor a předstírat jak tam chce pracovat když ví že za par měsíců odejde ? Nebo má možnost jít na pracák a brát peníze od státu tak jako tak jen s tím rozdílem že jí to třeba nepokryje výdaje ani na nájem? Neodsuzujte hned když nevíte v jak prekerni člověk muže být situaci. Člověk platí celý život velké peníze za zdravotní a sociální pojištění, firmě obětuje zadarmo víkendy a kde co ještě a pak má člověk padnout na hubu? Firmy s lidmi zachází často jak s kusem ho**a s prominutím, alespoň u nás a v okolí to tak je, a čeká od lidí absolutní odevzdanost za každé situace ... paní udělala dobře že šla na neschopenku, a myslím že tak 9 z 10 lékařů by tu neschopenku napsali protože si to moc dobře uvědomují...

drep
10. dub 2021

@veronika9595 tak já se hlásím, že jsem ta 1 z 10, co falešné neschopenky nepíše. A ještě nikdy neopomenu pacienta upozornit, že mě žádá o pojišťovací podvod a zapisuju i do dokumentace. Paní neudělala dobře, paní je podvodník a je úplně fuk, kolik mamynek jí tu za to zatleská nebo to bude omlouvat. Placení těhle podvodnic jde z našich peněz, když si uvědomím, kolik jsem loni odvedla já, je mi blivno.

deaneira29
10. dub 2021

@drep takových jako vy je málo, je to smutné, ale je to tak. Mám dost známých, které takhle pro nic zanic zůstali doma. Já si do teď pamatuji lekarku v nemocnici, když mě dostali z nejhoršího, rovnou napište do práce, že už nepřijdete a já se ještě styděla že budu od 26tt na neschopence.

drep
10. dub 2021

@deaneira29 je mi líto holek, které opravdu proleží těhotenství ma neschopence pro zdravotní komplikace, ale vzhledem k tomu, že jsem ve 28. Týdnu dala 20km turu s 1500m převýšení, tak by mě hanba fackovala nechodit do práce🤷‍♀️ Jsem holt zásadová a je mi fuk, co dělají všichni okolo (např ATB na virozu, benzodiazepiny v jakékoliv množství, předpis antihypertenziv bez kontroly tlaku atd.), já se chovám tak, abych se sama před sebou nestyděla. A mimochodem, za ty fake neschopenky jsou pro vypisujícího doktora brutální postihy, pokud se to provalí. Ve středu jsem odevzdávala daňové přiznání a když jsem viděla černé na bílém, kolik jsem nasypala do chřtánu státu, který to pak přerozdělí někomu, komu se nechce makat, tak mě dost rozesmutnilo 😉

veronika9595
10. dub 2021

@drep je mi líto mamYnek které k Vám chodí, pokud jste tedy opravdu lékařka. Čímž si nejsem tak úplně jistá ... 😂

mimi1004
10. dub 2021

@veronika9595 To vážně!? Jen proto že je paní proti podvodům, tak je vám líto jejich pacientů? Těhotenství není nemoc, aby každá líná kůže ždímala stát a ještě se vztekala, že musí něco dodržovat.

drep
10. dub 2021

@veronika9595 diplomem tě fakt přesvědčovat nebudu🙈 jestli lituješ dobře opečované pacienty, které “jen” nenechám podvádět, tak to víc vypovídá o tobě než o mně🤷🏻‍♀️

drep
10. dub 2021

@veronika9595 Mamynka je takovej internetovej terminus technicus
https://necyklopedie.org/wiki/Mamynka

somalicats
10. dub 2021

@veronika9595 Tak ja jsem jedna z tech, co v tehotenstvi praci dokonce menili, ono kdyz se chce, tak jde vsechno. Neschopenku jsem mela ted v unoru na mesic, protoze jsem musela akut e na operaci, jakmile mi bylo dobre, sla jsem.zase do prace. Proc bych se mela valet doma, kdyz mi nic neni? A ano, u sveho gyn jsem.byla rarita, ze chci jeste do prace.

tereza008
autor
10. dub 2021

@drep tak já vám to upřesním, dělala jsem v kasínu 12tky noční šichty, smlouvu mi neprodloužily a nezbylo nic jiného než jít na neschopenku kterou mi pani doktorka sama nabídla, v tu samou dobu přišel covid a všechno zavřely, a jelikož celej život dělám v restauracích a baru, neměla jsem moc na výběr hledat jinde když celej život dělám tohle, hlavně co v době covidu taky hledat že jo? Měla jsem jít do kauflandu kde se budu tahat s těžkým zbožím? Ještě připomenu že bydlím na samotě 20 km od menšího města domažlice takže vzhledem k situaci která tenkrát byla, jsem vážně nevěděla co jiného dělat kord tady u nás,nemyslete si,chtěla jsem být v práci víc než dost ale bohužel, na pracáku bych dostala minimum , to bych nezaplatila ani nájem, a tímto to ukončuji, bylo to moje první těhotenství a fakt jsem si nevědela rady, takže mě tu prosím nenazívejte podvodnice a podobně, když si člověk neví rady tak hold občas udělá chtě nechtě i to co by neměl.A na druhou stranu toho nelituji,prozvracela jsem první 4 měsíce nedovedu si ani představit pracovat..tak se omlouvam koho můj dotaz pohoršil.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru