Formulář Potvrzení o nároku na dávky, musím ho mít znovu?

verdos
6. dub 2014

Před nedávnem jsem řešila přestup z rodičovské na mateřskou. Teď samozřejmě po mateřské půjdu zase na rodičovskou... Při té první změně byl potřeba na ÚP doložit "ten onen 🙂" formulář - kvůli tomu, aby ÚP mělo potvrzení, že mám nárok na mateřskou (a v jaké výši) a pozastavil mi dávky RP. No a teď můj dotaz je, jestli až půjdu teď žádat o ten rodičovský příspěvek, tak jestli ten formulář musím mít znovu? Stačí jim to, že už to tam mají nebo tím, že to je doklad k té předchozí změně (ukončení předchozího RP), tak to musím zase doložit?
Je to pro mě trošku komplikované, protože sídlo zaměstnavatele se změnilo a spadám teď pod sociálku v Praze, navíc minule mi to potvrzení došlo na adresu původního trvalého bydliště, neboť zaměstnavatel (bez komentáře 🙂)... Takže jsem je požádala, ať mi to vystaví ještě jednou a zašlou na novou adresu, kterou jsem jim dala (což kupodivu obratem a bez problémů udělali). No takže ještě doplňující dotaz - ten formulář mám teda teoreticky ještě jednou, akorát že s datem vystavení někdy v zimě. Šlo by použít toto, pokud to musím doložit znovu? Nebo musím v každém případě zažádat o nové potvrzení? Děkuji moc.

j.a.n.i
6. dub 2014

@verdos Pokud to minulé mas loňské, tak bys měla mít nové, protože k 1.1. se mění redukční hranice a ppm tedy může být o pár korun vyšší.

romantika
6. dub 2014

všechno jde vyrizovat postou, takze není potřeba nikam behat. ja to tak delam, protože se dvěma uz je to celkem narocne nekam behat po Praze. Pani ze sociálky je moc hodna a když jsou nejake nesrovnalosti vola mi a doresime to po telefonu.

verdos
autor
6. dub 2014

@j.a.n.i Kvůli špatným podkladům od zaměstnavatele mi to vydávali až v lednu, ale nastupovala jsem na PPM už od 1.11.
A ta nově vypočtená výše PPM má stejně jenom vliv na to, že bych si zvolila výši RD, a protože jsem měla minule 11500 a teď budu chtít méně, tak je to asi jedno, ne?. Nebo kvůli tomu opravdu musím žáda o nový papír i tak?

verdos
autor
6. dub 2014

@romantika Já vím, že to jde řešit poštou. Jen nevím, nakolik budou ochotní to zase poslat na mé nové bydliště, když tam je pořád hlášené to staré (abych kvůli tomu posílala extra doporučený dopis, jak mi poradili, na to se můžu...). A telefonovat se od nás nedá. Tzn. v praxi by to vypadalo tak, že já jim napíšu email, zda by mi mohli na mou současnou adresu poslat ten formulář zase znovu a budu čekat, nakolik ochotní budou to udělat? Nebo jim budu muset zase sehnat všechny podklady (protože to už asi není ani v mých silách, když to zaměstnavateli samotnému minule trvalo 2,5 měsíce)? Prostě mi to připadá, že už by to nemuseli znovu chtít, když už to vlastně mají, ale asi jsem naivní no :D. Alespoň podle toho, jak píše @j.a.n.i. (a že ta se vyzná 🙂!). Blbá změna... Stejně to nechápu, mění se redukční hranice, mateřskou mi nezmění, ale rodičák na změně závisí?

j.a.n.i
6. dub 2014

@verdos Má to vliv na ten přechodný měsíc, kdy ti podle výše PPM dopočítávají kolik ti mají zaplatit na rodičáku... jako ono se to bude lišit o pár korun, ale někdo by to mohl chtít řešit.
A když ti to vydávali v lednu, tak už máš tu novou, pokud to bylo v době, kdy už lednovou měli poslanou.
A mateřská by se ti měla změnit taky, mě se změnila, ale ono taky ještě závisí na výši platu, jestli člověk té redukční hranice dosahuje, pokud nedosahuješ, tak je to jedno a měl by jim stačit ten starý (pokud u toho tedy bude někdo přemýšlet).

verdos
autor
6. dub 2014

@j.a.n.i. No oni mi to vydávali v lednu, ale protože měli 2 měsíce zpoždění a pak to ještě poslali na tu špatnou adresu, takže jsem je požádala, ať mi to pošlou znovu na tu novou 🙂... takže to určitě museli počítat podle starého jen to má nové razítko, ne? (teda já jsem fakt na formuláře tydýt, já tomu fakt nerozumím 🙂). Mateřská se mi nezměnila ani o kačku. Ale jinak to chápu (to s tím přechodným měsícem). Tak já asi zkusím napsat email paní na ÚP, jestli to bude řešit... Třeba mi odpoví 🙂. Díky moc, za tvé rady i ochotu bychom měli platit zlatem :D!

j.a.n.i
6. dub 2014

@verdos Tak jestli se ti nezměnila ani o kačku, tak nedosahuješ ani té první hranice a tedy by to mělo paní na UP stačit.

verdos
autor
7. dub 2014

Díky moc! 🙂