icon

Kdo stále čeká na příspěvek 5000 Kč na dítě?

6. zář 2022

Ahojky holky.Chápu,že je to tady asi neustále dokola,ale i tak bych se ráda zeptala,jestli je tu někdo,kdo podával jako já žádost 15.8 s ověřením příjmů a peníze stále nemá?Nejde mi ani tak o ty peníze jako spíš o ten způsob vyplácení (beru to,že na to mají 30dní).Jen se chci zeptat 🙂

Strana
z8
hasara33
12. říj 2022

@leniczka23 ahoj, můžu mít dotaz zda už ti peníze dorazily? Mě dneska teprve přišel mail, že je schváleno, tak jen jestli to můžu čekat ještě teď v říjnu nebo spíš až v listopadu 🙈😅

berugi
12. říj 2022

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli je někdo stejné situaci, žádost jsme dávali 15.08 a došla nám jenom sms, že lhůta bude prodloužená na 60 dní, od té doby nic. Jak budete postupovat, pokud peníze nedojdou ani do 60 dní ? diky

somalicats
12. říj 2022

@berugi Stejná situace u nás - taky požádáno 15.8., pak mail, že prodlužují lhůtu a od té doby nic.

leniczka23
12. říj 2022

@hasara33 ahoj, ano přišly včera a bylo to 5 dní po tom co přišel email že schváleno a připraveno k výplatě.

teriuhli
12. říj 2022

@berugi jsme na tom stejně. Jsem zvědavá, jak to teda dopadne. Snad to znovu neprodlouží. Jinak tu zadost asi zrusim a zkusím poslat znovu novou.

hasara33
12. říj 2022

@leniczka23 super díky moc za info ☺️

leniczka23
12. říj 2022

@hasara33 není zač, držím palce ať máš co nejdřív

adriana1712
12. říj 2022

@somalicats skúste sa na vašu žiadost opýtať priamo na úřadě práce. Ja som podávala 15.8. , prisiel email s predlženou lhutou, a keď som sa informovala priamo na ÚP, ešte v ten den som mala schválene.

berugi
13. říj 2022

@adriana1712 na ÚP v Brně se nedá absolutně dovolat a jít tam je o duševní zdraví, jinak asi počkám asi těch 60 dní a pak tu žádost udělám znova, nebo nevím.

jjasmina
13. říj 2022

@berugi já bych zašla na up

adriana1712
13. říj 2022

@berugi ja som sa na úp tiež nedovolala. Ale mala som tam priniest štvrťročné príjmy kvoli prispevku na bydleni, tak som sa na to opýtala, a paní sa na to pozrela, a hneď aj schválila. Navyse mi vypočítala, že mám nárok aj na prídavky na deti ..

somalicats
13. říj 2022

@adriana1712 Psala jsem mail, zatím bez odpovědi. Počkám na konec lhůty a pak to začnu řešit oficiálními kanály, případně zase stížnost na generální ředitelství ÚP. Vzhledem k tomu, pod jakou pobočku ÚP spadám, se ani nedivím, že to nemají vyřízené, protože takovej bordel nemají snad nikde jinde. Žádost o rodičák mi zpracovávali víc jak dva měsíce, až když jsem podala stížnost, tak to konečně dořešili.

an23
14. říj 2022

Tak dnes odsouhlaseno. Zadost podána 19.8. Docela se mi ulevilo,nevím jak bych to řešila po uplynutí lhůty.

teriuhli
14. říj 2022

@an23 tak to se máte. Já stále nic 😀 podáno 15.8. Čekám do zítra, protože to bude těch 60 dní. Jestli přijde další mail, že prodlužují lhůtu tak zadost zrušim. Nemám na to už totiž nervy. Nechápu, že v tom mají až takový bordel.

adriana1712
14. říj 2022

@teriuhli tá predlžená lhůta (60 dní) nebeží od podania žiadosti, ale od toho dátumu, kedy vám prišla správa že to predlžujú. Ja som podávala žiadost 15.8. , email o predlžení mi prišiel 15.9., takže som mala čakať do 15. 11. Našťastie to mám už vyriešené 🙏

somalicats
15. říj 2022

@adriana1712 Nikoli. Standardni lhuta je 30 dnu, dle spravniho radu mohou prodlouzit na 60 dnu, ale porad se to pocita ode dne podani zadosti.

an23
15. říj 2022

@teriuhli dejte vědět jak jste dopadla. Docela by mě zajímalo, jak to jako budou resit. Držím palce .

somalicats
15. říj 2022

@teriuhli Já jsem dnes poslala ofiko přes datovku oznámení na MPSV, že nebyla dodržena lhůta, v tu chvíli musí nadřízený orgán začít jednat a buď to převezme sám, nebo dohlídne na to, aby podřízený orgán tu žádost dovyřídil.

adriana1712
15. říj 2022

@somalicats aha, tak to mala pani na ÚP asi špatné informácie. Povedala mi, žeby som čakala ešte mesiac, keby som sa tam nezastavila osobne 🙄

teriuhli
16. říj 2022

Tak nevím, jak je to s tou lhůtou, každopádně když to budu brát ode dne podání žádosti, tak je to dneska 61 den. 🤷🏽‍♀️ Nepřišel mail ani sms. Stojím na rozhraní mezi tím začít to řešit nebo zadost zrušit a zkusí zažádat manžel. Protože už opravdu nevim. Štve mě to, protože člověk čeká jak pitomec a ostatní to mají vyřízené klidně do pár dní. Nerozumím ani tomu, že by s naší žádostí bylo něco špatně. Příjem rozhodně nemáme vyšší jak 1 milion, rodná čísla jsem zadala správně, adresu taky… prostě opravdu tomu nerozumím.

barca90
16. říj 2022

@teriuhli a nepracuje manzel treba ve sluzebnim pomeru? Protoze manzel dela ve veznici a ta prijmy nehlasi na financak, takze se mu nesehrali prijmy, takze jsme je tam dolozili a jeste ten den schvaleno a do tydne vyplaceno. Nutno rict, ze jsem volala primo vedouci oddeleni statni socialni podpory a ta mi rekla, kde je problem, stacilo ji potvrzeni o prijmech zaslat mailem a ten den mi psala, ze v poradku a schavelno a do konce zari bude vyplaceno ( to bylo v pulce zari) a do tydne to prislo. Jinak kdybych nevolala, tak jsme na tom mozna stejne jako vetsina tady. 😬

somalicats
16. říj 2022

@barca90 U nás třeba ani já, ani manžel ve služebním poměru nejsme, a taky máme kulový. Tím to nebude. Spíš bych tipovala na konkrétní pobočky ÚP, protože na některých si se zákonnými lhůtami fakt hlavu nelámou.

somalicats
16. říj 2022

@teriuhli Pokud žádost zrušíte, tak budete čekat nejdřív na rozhodnutí o zpětvzetí žádosti a pak o zpracování té nové.

teriuhli
16. říj 2022

@barca90 nene, manžel pracuje v copycentru😅 takže to jsem hned vyloučila. Vaše komentáře jsem četla už predtim, takže jsem věděla, že tohle náš problém nebude.

teriuhli
16. říj 2022

@somalicats to je taky pravda. Ale budu to řešit, budu kontaktovat vedoucího UP na sociální davky nebo jak se to oddělení jmenuje.

an23
17. říj 2022

V pátek v 8 rano schváleno, dnes vyplaceno. Přesně po 56 dnech. 🙏

teriuhli
17. říj 2022

Tak se hlásím s výsledkem. Našla jsem na stránkách úřadu e-mail na vedoucí SSP. Takže jsem ji napsala, že nechápu, kde je problém a jestli by se to mohlo už konečně vyřešit, že čekáme opravdu dlouho (lhůta 60 dní uběhla už minuly týden) Přišla mi odpověď, že dávku předala k proplacení. Třikrát hurá 🙏🏼 Jaký byl problém mi nenapsala, takže se ho asi nikdy nedozvíme. Každopádně když to tak vidím, mohla jsem se ozvat už dávno, ale pořád jsem jim dávala prostor těch 60 dní 😁 že toho mají moc.

adriana1712
17. říj 2022

Tak aj ja hlásim, že dnes penizky cinkly na účet 😊

Strana
z8