icon

Když nemám nárok na mateřskou - co teď?

verusa110
17. říj 2018

Zdravím všechny...Chtěla bych se zeptat...Po návratu z porodnice (rodila jsem předčasně) jsem dostala dopis, že nemám nárok na mateřskou...Chtěla bych se zeptat...Nemáte někdo podobnou zkušenost (zamítnutí PPM)? Musím jít žádat o rodičovský příspěvek nebo tím zamítnutím ho dostanu "automaticky"? Nejsem moc nadšená z představy, že budu s malým, předčasně narozeným miminkem běhat a především kdo ví jak dlouho vysedávat někde na úřadech...Moc děkuji za informace...

lachtanice86
•
17. říj 2018

@verusa110 musíš si jít žádat

tulikiss
•
17. říj 2018

@verusa110 musis si jit pozadat, ale nemusis osobne, manzel mel tusim plnou moc... no kazdopadne to resil s uradem za me 😀

jajulin
•
17. říj 2018

Pokud máte z čeho žít, nemusíš teď hned nikde lítat. O rodičovský příspěvek se může zažádat až 3 měsíce zpětně.

jenny91
•
17. říj 2018

@verusa110 Navíc stačí zažádat korespondenčně. Já na svůj příslušný úřad (dle trvalého bydliště) zavolala a vysvětlili mi, co všechno jim mám poslat. Pak jsem zaslala a akorát počkala, až mi přijdou peníze a vyrozumění.

verusa110
autor
•
17. říj 2018

A to musím žádat na úřadě, kde mám trvalé bydliště nebo to může být jakýkoliv úřad?

vicinity
•
Autor odpověď smazal
•
verusa110
autor
•
21. pro 2018

Ahoj holky…Tak pisu ohledne toho,jak jsem dopadla po tom,co se toho ujal pravnik…Pred par dny se nam ozvali z agentury,ze se omlouvaji a muj pracovni pomer trvat tak,jak bylo psano ve smlouve…Proplatili mi zbylou dovoleno a nahlasili to na pojistovnu a na socialku..Materskou tedy dostanu (bohužel doteď jsem byla bez peněz-jediná nevýhoda)…Takze v pripade,ze se dostanete do podobne situace,nevahejte a brante se…Jen zkouseji a u vetsiny lidi jim to projde, protože nevědí, že se mohou bránit…