icon

Možnosti při návratu do práce po rodičovské dovolené

14. lis 2022

Ahoj holky, v dubnu se mám vrátit do zaměstnání po rodičovské dovolené, kdy budou synovi 3 roky.
Problém je v tom, že mi ho ve školce nevezmou. Nemluví, má plenky, je opožděný, nemá mi ho kdo hlídat. Teď přemýšlím, co dělat. Napadlo mě, když by mi zaměstnavatel schválil ještě rok s ním doma neplacený, zda jde už teď RP snížit, abych si aspoň něco nechala posílat celý ten rok. Jde to?

A mám živnost. Mohu během této doby na živnost pracovat z domova?

Díky moc 😊

marcicek84
•
14. lis 2022

No do dubna ho uz odplenkovat muzes zvladnout,mluveni muze taky dohnat

hezz17
•
14. lis 2022

Urcite. Rodicovsky prisepvek si muzes snizit klidne hned.
U zamestnavatele si pozdej o neplacene volno. Nevim, jak by byl vyhodny rok- kdyz by ti koncilo zese v dubnu. Ale tak muze chodit od zari do skolky a ty byt jeste doma.

jjasmina
•
14. lis 2022

Tak když zacnes teď, do dubna je bez plenek.. U neplac volna ti zaměstnavatel může vyjít vstříc, ale taky nemusí, mě nevyšel vstříc, obdržím výpověď, rodicak si sniž už teď teda

hezz17
•
14. lis 2022

@jjasmina soudim tebe pode sebe 🙈 dite s opozdenym vyvojem nejede dle tabulek a neuci se stejne rychle 🤦🏻‍♀️ I kdyby byl v dubnu bez plen tak co? Kolik skolek asi prijima na konci skolniho roku.

veronikav31
•
18. lis 2022

@jjasmina zdravé dítě se rychleji odnaučí od plen, ale pokud je chlapeček opožděný,tak to tak rychle nejde. Syn je únorový(2018),bez plen je dlouho.znam chlapečka co je o 14 dní mladší než syn, opožděný a pleny má bohužel ještě teď,ale do školky od loňského září chodí. Takové děti podle tabulek opravdu nejedou,není to žádný med.

kolibricek36
•
18. lis 2022

Soudím podle naší cacorky, ta byla odplevelována až těsně před nástupem do školky, to bylo 3a půl . Dřív ani omylem - řev.
Takže buď si níž rodicak, nebo můžes zkusit nějakou soukromou, pokud máš finance. Nebo ještě je varianta nahlásit se na pojišťovně jako matka pečující o dítě.

janikas85
•
18. lis 2022

Rodičovský příspěvek si prodloužit do 4 let věku dítěte a podnikat můžeš jak uznáš za vhodné 😉

lcn162
•
19. lis 2022

Rodicak si sníž, kdyby se situace změnila, můžeš si ho po 3 měsících zase zvýšit. Podnikat můžeš