Možnosti při návratu do práce po rodičovské dovolené
Ahoj holky, v dubnu se mám vrátit do zaměstnání po rodičovské dovolené, kdy budou synovi 3 roky.
Problém je v tom, že mi ho ve školce nevezmou. Nemluví, má plenky, je opožděný, nemá mi ho kdo hlídat. Teď přemýšlím, co dělat. Napadlo mě, když by mi zaměstnavatel schválil ještě rok s ním doma neplacený, zda jde už teď RP snížit, abych si aspoň něco nechala posílat celý ten rok. Jde to?
A mám živnost. Mohu během této doby na živnost pracovat z domova?
Díky moc 😊
Urcite. Rodicovsky prisepvek si muzes snizit klidne hned.
U zamestnavatele si pozdej o neplacene volno. Nevim, jak by byl vyhodny rok- kdyz by ti koncilo zese v dubnu. Ale tak muze chodit od zari do skolky a ty byt jeste doma.
Tak když zacnes teď, do dubna je bez plenek.. U neplac volna ti zaměstnavatel může vyjít vstříc, ale taky nemusí, mě nevyšel vstříc, obdržím výpověď, rodicak si sniž už teď teda
@jjasmina zdravé dítě se rychleji odnaučí od plen, ale pokud je chlapeček opožděný,tak to tak rychle nejde. Syn je únorový(2018),bez plen je dlouho.znam chlapečka co je o 14 dní mladší než syn, opožděný a pleny má bohužel ještě teď,ale do školky od loňského září chodí. Takové děti podle tabulek opravdu nejedou,není to žádný med.
Soudím podle naší cacorky, ta byla odplevelována až těsně před nástupem do školky, to bylo 3a půl . Dřív ani omylem - řev.
Takže buď si níž rodicak, nebo můžes zkusit nějakou soukromou, pokud máš finance. Nebo ještě je varianta nahlásit se na pojišťovně jako matka pečující o dítě.
Rodičovský příspěvek si prodloužit do 4 let věku dítěte a podnikat můžeš jak uznáš za vhodné 😉
Rodicak si sníž, kdyby se situace změnila, můžeš si ho po 3 měsících zase zvýšit. Podnikat můžeš

No do dubna ho uz odplenkovat muzes zvladnout,mluveni muze taky dohnat