icon

Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?

dvorka100
12. říj 2016

Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.

andy80
13. říj 2016

@magdalenax už ne, s prvním synem jsem zůstala sama. Když mu byl rok a půl poznala jsem svého nynějšího manžela se kterým mám ještě dvě dcery.

magdalenax
13. říj 2016

@andy80 Ok. Jak si tedy chodila do práce? To byl v noci sám? Nějak tomu nerozumím

andy80
13. říj 2016

@magdalenax bydlela jsem u rodičů, v noci byl s nimi, přes den se mnou, to zas byli rodiče v práci

nicol22
13. říj 2016

Nečetla jsem celou diskuzi ale opravdu nechápu to věcné stěžování si na to, jak máme nízký rodičák. Co by za to jinde dali, mít možnost být s dítětem doma 4 roky a ještě za to dostávat prachy. Kdekoli jinde je to nastavené tak, že pokud nemáš na to uživit dítě, tak ho neměj. My se máme ještě krásně.

svetlus_pepca
13. říj 2016

Nekončím proto, že mi doaly argumenty, ale proto, že to prostě nemá cenu. Mám jiný názor na věc. A vyprošuji si poznámky o nevyzrálosti. To, že nesdílím tvůj názor, neznamená, že já jsem nevyzrála! Takže jo. Asi jinej gang. A pak jsem ráda, že jsem na téhle straně přístroje...

magdalenax
13. říj 2016

@andy80 A už jsme u jádra pudla, kdybys nebydlela u rodičů...., tak co?

andy80
13. říj 2016

@magdalenax tak bych ho tam na noc asi dávala na spaní. Rodičům jsem normálně platila nájem. Nebydlela jsem tam zadarmo

andy80
13. říj 2016

@magdalenax vždycky by se našlo řešení

zuzineckah
13. říj 2016

@svetlus_pepca Já tvé přemýšlení považuji za nevyzrálé na základě tvých příspěvků, které si nedokážeš rozumně obhájit. Ne proto, že nesouhlasíš se mnou, mně názorová rozdílnost nevadí 🙂 Odporuješ si a tvrdíš, že si nenapsala něco, co si napsala - příklad jsem hodila o stránku zpátky 😉 A neuvedla jsem, že končíš, proto, že ti došly argumenty, to si opět špatně pochopila. Napsala jsem, že když ti dojdou argumenty, tak všem píšeš, že něco míchají a motají 😵

magdalenax
13. říj 2016

@andy80 Jo, a kdybys bydlela kupř. 50 km od rodičů, také bys ho tam dávala na spaní? Prosímtě, nech toho. Snažíš se tu moralizovat ženský, které žijí z rodičáku a solidního platu jejich mužů (solidním - myslím oficiálním, né nějakým podvodem), sama tu vykládáš, jak Tvůj muž začal pracovat ve fabrice pod úrovní jeho vzdělání, aby vás uživil, přitom co...., , Není pod Tvojí úrovní se tedy nechat manželem živit? Děláš si srandu z koho tady?

andy80
13. říj 2016

@magdalenax nikoho nemoralizuju jen píšu že sedět na prdeli, plakaj a čekat co mi dá stát se nedá. A chlap neživí mě ale naše děti, já se z rodičáku uživím, od toho rodičák je

magdalenax
13. říj 2016

@andy80 aha

magdalenax
13. říj 2016

@andy80 No. to určitě našlo. Třeba taková garsonka za 6000,- měsíčně + elektřina. To by se řešení určitě našlo. A hlavně tak, abys dokázala skloubit pronájmem, s nástupem do práce a dítěte do jeslí či školky. Určitě máš pravdu, ovšem jen v uvozovkách.
A to jsme zase u záležitosti, že nebude nikdo jen tak prodávat střechu nad hlavou, jen proto, že si koupí někde horší bydlení a bude doufat, že "tam" dostane práci.

magdalenax
13. říj 2016

@andy80 A ještě něco, rodičák je podle tebe pro Tebe, - no, vycházím jen z toho, co jsi napsala. Takže pro děti není, děti živí chlap. Ok. Takže skutečné, opravdové samoživitelky, které doma opravdu chlapa nemají, pobírají rodičák, - tak ty děti živí kdo? Asi Johanka z Arku......

angel456
13. říj 2016

@mandala A třeba mě přišlo naprosto normální si šetřit i na mateřskou, když jsme plánovali miminko, věděla jsem, že si za půl roku koupím kočárek, výbavičku za x tisíc a přišlo mi normální si na to udělat rezervu a počítat s tím. Musíme víc rodit a mít vc dětí, aby až my budeme v důchodu, aby měl kdo pracovat a platit daně, abychom my měli na důchody. Já třeba beru to, že hypotéka na byt... je takový moje důchodový pojištění, když bude nejhůř byt prodám a budu z toho žít, užívat si... nebo si zaplatím, pečovatelák... a hlavně v důchodu nebud platit nájem. V důchodu nebudu platit hypotéku, školu dětem, kroužky, vybavení na ně... ale "jen" energie, jídlo, nedejbože léky (což je asi různá položka), energie se sníží až tu budeme sami dva (dospělé děti (v práci) budou na domácnost přispívat, jestli tu budou chtít bydlet), nebudu prát 8 praček týdně, nebude 8 sušiček, nebude se tolika denně vařit, nepojede pořád myčka... nebudeme mít 6 místné auto a nebude jezdit denně x kilometrů, pro děti, tam sem, nákup... Když od státu dostanu cca 10 000,- když budeme s manžel dva, tak to máme 20 000,- na dvoučlenou domácnot, když budu sama nebo on sám dostaneme vdovský důchod cca 2000,- + to co si člověk šetří do důchodu... Ano není to na vyskakování, ale prostě v důchodu, má člověk odpočívat a užívat si vnoučátka... A nejlepší co do důchodu můžete udělat, je vychovat pracovité a samostatné děti, co vás nebudou vysávat a čekat od vás, že budou dostávat peníze stále... a co bude za cca 35 let mě teda opravdu netrápí, protože, mě zítra může porazit auto a já bych poslední večer svého života strávila tím, že bych přemýšlela, z čeho a kolik mi ude vyplácen důchod... se na to taky můžu... 😀

angel456
13. říj 2016

Prostě a jednoduše, nečekejme, že se o nás někdo nějak postará, o sebe a svou rodinu se musíme postarat sami a stát brát jako super, mám nějaký soc. jistoty (mateřská, zdrav. soc., důchod, sirotčí důchod....) , ale na to se absolutně nemůžu spoléhat... Jako ahoj státe tady mě máš starej se... Vemte si od cca 0-26 let (studenty) za nás stát platí, daně, zdravot. sociální, vzdělání, když se dobře učíte stipendia, pak cca 40 let pracujeme a platíme si to "sami" a pak klidně 20 let jsem zase "na krku" státu a poskytuje mám lékařskou péči, vyplácí důchod a já nevím co ještě... Moje babička v 18 začala pracovat za cca 40 let (nevím přesně) šla do důchodu kde je 28 let tzn. že stát za ní paltil "vše" 46 let... Já chápu, není to hitparáda, ale prostě stát musíme brát, jako záchranou síť, ale na jako nosnou zeď.

kamino
13. říj 2016

Nectu vse, ale bavim se.. nekdo psal, ze neni mozne vyjit z 7000. V delnickych profesich je bezny plat kolem 10 000.K tomu jsou jeste vetsinou.naklady na.dopravu do prace. Ano da se z toho vyzit . Tedy pokud jsou oba rodice pracujici a z druheho platu jdou naklady na bydleni, auto a mensi sporeni. Ono se o tom vu ec nemluvi,ale vite, zes valorizaci duchodu jdou nahoru i vysluhy ? A ze stacilo byt u Policie ci.vojaku 10 let a uz treba od 29 let az do duchodoveho veku berou tisice lidi ( spis desitky tisic) vysluhu,.ktera zacina na tech cca 7000 a obvykla cifta je.kolem 13 tisic ? A berou ji bez ohledu na vydelek az do duchodu ? Tam je slusna cerna dira ... Ale o tom se nemluvi...

angel456
13. říj 2016

Já pracuji na HPP ve státní správě za 11000,- /čistého... Souhlasím si
@kamino

magdalenax
13. říj 2016

@angel456 Smím se zeptat, kým máš stanovený plat?

kamino
13. říj 2016

@magdalenax pro ilustraci, pracovala jsem 12 let ve firme na vyrobu autoelektroniky a tam byl max plat delnice po uplnem zapracovani a na 3 semeny 14 tis. HRUBEHO. Kdo nemohl smenovat tak 12.

magdalenax
14. říj 2016

@kamino vážně? máš ty informace jaksi zkreslené, 5 let tam, 5 let sem... další...

angel456
14. říj 2016

@magdalenax platovou třídou a stupněm dle zákona

angel456
14. říj 2016

@magdalenax je to samozřejmě v hrubém...

shine2015
14. říj 2016

@heduska82 opatrne??? Podminky ktere mame v cr jsou stale jedny z nejlepsich...kdo si stezuje mel by se chytit za nos....
Radeji by jste se vracela do prace a pul rocni nebo rocni dite odevzdala??

astyna
14. říj 2016

Tak já jsem třeba udělala hodně radikální krok, když jsem si chtěla vydělat. Prostě jsem jako svobodná a bezdětná dala v práci výpověd, odjela do Prahy, z našetřených peněz si pronajala pokoj se studentkami a během týdne si našla moc dobrou práci, kde jsem měla 30.000 hrubého. Během 2 let jsem dostala přidáno, našla si přítele (ze stejného původního města, jako jsem já), vdala se, šla na mateřskou. Pronajali jsme si byt a bydlíme zde dodnes. Mateřskou mám vyšší než moje máma důchod + ségra plat asistentky. Nebrečela jsem, ale jednala.

Já bych za 14 masaryků nepracovala. A ještě hrubého, panebože...Tak jsem odešla, abych si něco vydělala, protože jsem z toho zaplatila nájem + pomoc mamce + jídlo + doprava a byla jsem na nule, to takhle dál už nešlo.

A to říkám - přítel byl (je) student doktorského studia, který žije jen z grantů na studium + provizí z patentů a přesto si nestěžujeme. Ono taky - kdo je zvyklý žít před RP jako král, pak těžko padá na h*bu.

ilonne
14. říj 2016

@kamino Můžu se te zeptat jakou máš zkušenost s prací u policie ve služebním poměru, ze se takto vyjadrujes o vysluhovych příspěvcích a ještě nepravdivě? Ja jsem totiž policistka uz 18 let a docela me tvůj příspěvek uráží. ....

ilonne
14. říj 2016

@kamino Můžu se te zeptat jakou máš zkušenost s prací u policie ve služebním poměru, ze se takto vyjadrujes o vysluhovych příspěvcích a ještě nepravdivě? Ja jsem totiž policistka uz 18 let a docela me tvůj příspěvek uráží. ....
@kamino

ilonne
14. říj 2016

@kamino Jinak každému bych doporučila projít si výběrovým řízením k PCR, obléknout si uniformu a již sloužit do ulic, nejlépe v Praze na Václavském náměstí. Pak si doplnit VS vzdělání samozřejmě pro zaměstnání a snažit se stoupat po kariérní žebříčku výše. A také se snažit o to, aby přitom "kariernim " postupu, svujnplat zvyšoval a nikoliv snižoval, jak se bohužel děje. Např. nástupní plat prodavačky v Lidlu je vyšší než nástupní plat řadového policistky, atd. Pokud by te zajímalo více, můžeme si napsat IP. Omlouvám se, ale me to opravdu naštvalo - černá díra je totiž jinde....

ilonne
14. říj 2016

@kamino např. v odvodech zaměstnavatelů a řádného odvádění daní a proč si myslis, ze se teď tolik diskutuje okolo EET ....

astyna
14. říj 2016

@ilonne

Tak to také nemusíš dělat, když tam vidíš tolik věcí, které tě děsí - od nástupu po "akci". Výběr povolání je zcela svobodné rozhodnutí jako mít dítě. Já bych to třeba nedělala, nemám na to povahu (cholerik) ani nervy. A za ty prachy už vůbec ne.

Všude je něco - ségra pracuje už 25 let v Albertu v Ostravě-Porubě. Dělá vedoucí úseku - má na starosti vše (od nákupu po příjem) za celou prodejnu. Denně vstává v 5hodin ráno, domů chodim kolem 20.hodiny, kdy se zadaří. Když byla akce na Šmouly, vystřihovala po nocích plakáty a stojící figurky. To už jí nikdo neproplatí. Ale dělat to nemusí - ale i přesto je ráda, žádný jazyk neumí, má jen výuční list, nemá řp, nechce dojíždět. Takže nic jiného ji nezbývá, a tak si nestěžuje a maká - za 15 tisíc čistého. Navíc když se něco podělá (např. brigádnice nepříjde do práce), ona za to může, jí šáhnout na prachy.

Každého volba.

Strana