icon

Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?

dvorka100
12. říj 2016

Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.

adelkav
14. říj 2016

To je zase diskuze! Damy budte rady, ze muzete byt s detmi doma a jeste dostanete kapesne. Jinde ve svete si takovy luxus zeny nedovoli. Mam dve deti. Vzdy od roka jsem pracovala (home office v dobe kdy deti spaly). Pomohlo mi to nevypadnout moc z oboru a po skonceni rodicovske i nadale pracovat na flexibilni uvazek, abych byla v pripade potreby k dispozici detem. Dokaze me zvednout ze zidle odsuzovani pracujicich matek.

kachnicky
14. říj 2016

Souhlasim s maminkami, ze by spis chtelo zajistit vice jesli/skolek a hlavne vice mist s moznosti castecneho uvazku ci home ofice... Ja sama pracuji od 5 mesice dcery a nejak mi to nevadi spis naopak. Jen s tim hlidanim je to na štýru 🤔

kacca11
14. říj 2016

@kamino ta vysluha, kterou popisujes je naprosto nerealna. Ano, k vysluze se lze dostat asi po 10 - 15ti letech sluzby, ale zacina to na par stovkach. Navic s mizernym policejnim platem a narocnosti prace je almuzna prave tohle, urcite ne rodicak.

ilonne
14. říj 2016

@astyna Ja si nestěžuji, dělám to ráda, ale zvedne me ze židle, když někdo mluví o našich vysluhach a nic o tom neví. Např. to ze práce policisty by měla být nastavena jako celoživotní povolání jako např. v Německu. A také využitelnost policisty v soukromém sektoru po odchodu od PCR. Mmch nejsme jediný stát, který vysluhy ma.

ilonne
14. říj 2016

@kacca11 Až po 15ti letech, po 10ti uz dávno ne.

astyna
14. říj 2016

@ilonne

Já si myslím, že vše máte zaslouženě. Obdivuji Vaši práci - musí se to brát asi jako poslání, než zaměstnání. Stejně tak vidím hasiče a lékaře.

kacca11
14. říj 2016

@ilonne ja mam jen predstavu o tom, jak to chodi, presne podminky neznam. Vim, ze kamaradovi to dela kolem tisicovky na plate a to neni zadny slagr tedy.

kamino
14. říj 2016

@magdalenax ano, 15 let je zapotrebi j vysluze poslednich asi 10 let, pqed.tim oprqvdu stacilo 10. Zjisti si to 🙂 🙂

kamino
14. říj 2016

@ilonne mam v rodine dva byvale, co tam pobyli 13 let, aby meli vysluhu a odesli a 6 let jsem s jednim zila. , ten tam.byl 15 a sel.k mestske.

ilonne
14. říj 2016

@astyna Ja s tebou souhlasím, ze každé povolání ma něco. A stejně tak jsem.přesvědčena o tom, ze každá práce je potřebná a je nutné vazit si a ocenit každého pracujícího člověka, což se bohužel neděje. Ale vadí mi, když se někdo "otira" o me povolání a finanční náležitosti z něj vycházející, když nezná realitu. A také k tomu "A" neřekne "B". Vždyť co i míra odpovědnosti za lidské zdraví, bezpečí a majetek. A také by tu měli zaznít, ze v rámci úspor, nám vláda snížila plat o 10% (trvdili, ze na rok) a dodnes nám to nedorovnala. Takže to, ze údajně máme dostat přidáno 4%, tak nemáme. Pouze nam dorovnavaji. Ale jinak děkuji 🙂.
@kacca11 Děkuji.

ilonne
14. říj 2016

Těch 10 let uz to dávno není. A pokud tedy práci policisty znas, tak iz vůbec nechápu proč máš potřebu ji snižovat ☹

ilonne
14. říj 2016

@kamino viz vyse

ilonne
14. říj 2016

@kamino Nicméně o tomto ta diskuze není. Můžeme klidně do IP

kami1984
14. říj 2016

@astyna ale jsou oblasti,kde za tech 14000 jsou radi.. Zase nase naklady v rodinnem dome jsou 2.5tisice,pokud spocivam i vodn,topni,max 4000 za mesic,kolik platis najem??? A ne vsichni chteji do Prahy,ja bych tam nesla. A jsou profese malo financne cenene, manzel nema zdaleka prumerny plat,ale je ve 3h doma, kdyz potrebuji s kluky k dr.,dostane propustku.. Nekdy jsou i jine bonusy nez penize...

kamino
14. říj 2016

@ilonne z Eet spohlasim, matka byla leta kontrolorka na FU. A vyberove rizeni k Celni sprave mam uspesne za sebou,.ovsem nez jsem nastoupila,.muj zamysleny.utvar zrusili, tak jsem nenastoupila. Bohuzel realitu kolem PCR trochu znam, mam tam stale hodne.kamaradu a vim o fluktuaci,.kdy se tam kazdy snazi vydrzet do vysluhy a pak utika. Neni to jejich vina, system je takovy, ale pokid nekdo neni srdcar, tak nevydrzi a stat vesele plati. Nas pribuzny byl.u PCR po vijne,.kdy.slouzil na hranichch, tam se to jeste pocitalo jako dvojnasobek, pobyl tam 12 let a zapocitavalo se mu 24, ve 33 odesel a od te doby.mu bezi vysluha. Ted je mu pres 50, dela iz od revoluce neco jineho a vysluha slusna. A takovych je opravdu armada, o ktere to.plati taky. Ja.vim,.ze delate prospesnou praci, ale.to hornik, zdravotni sestra, nebo ridic z povolani taky... a VS uz za chvili bude potreba i na uklizecku,k to tak.sleduju..

kacca11
14. říj 2016

@kami1984 kdyz clovek bydli v dome, tak jsou naklady vyssi nez v byte. Kdyz vezmu v uvahu treba dan z nemovitosti, peci o pozemek, tak z principu je treba setrit na opravy a udrzbu a obnovu. To v bytech odpada bud uplne nebo vetsinove. Pokud se dum neudrzuje, naklady jdou vyrazne nahoru.

Nekdo se s penezi spokoji, uprednostni jine priority, ale pak holt musi zit s tim, ze vyplata lepsi nebude nebo ze v regionu prace neni.

kamino
14. říj 2016

@kacca11 realna.je,.byvaly z ni platil hypoteku, byl.u PCR od z 1992 do 2002, to se jeste davaly.vysluhy po 10 letech a v roce 2010 mel.7300.

lajla
14. říj 2016

@magdalenax věřím,musela jsem si ale rypnout...mělo to vyznit jinak,ale vyznělo špatně
Minulý týden jsem byla svědkem...jak 4 policisté přišli k bezdomovci...ležel na lavičce...4 v rukavicích chápu, a ku..a Vstávej a pořad dokola, nakonec ho 4 chnapli a postavili na nohy,nadavkami opeavdu nesetrili...chlap se postavil a machl rukama, 4 zaměstnanci co nás mají chránit odskočili ruce u opasku,chlap spadl na zem na hlavu...podotykam že nic nedělal jen ležel nikoho neobtěžoval na frekventovaném místě...pomáhat a chránit? Bohužel takových zk mám víc...dobře jde vybírání poplatků na parkovišti , a u cesty v hezkém počasí při rychlé jízdě... každopádně vim, že nelze všechny házet do jednoho pytle...bohužel podobné případy vidavam a ne pouze já...to se člověk raději ochrání sám...
Ano s tím platem byla špatná poznamka

ilonne
14. říj 2016

@kamino A když posoudila opravdu objektivně právě tu míru odpovědnosti za cizí životy, bezpečnost a majetek, vážně si myslis ze vysluhovy příspěvek pobirame neoprávněně? Např. Horník je velice prospěšný, ale "vyfara" a jde domů s čistou hlavou. A nechci kecat, ale mám ten dojem, ze zrovna horníci měli nebo mají také nějaké příplatky, což jim za ty zničené plíce rozhodně nezávidím. Me vadí, ze se nehledá černá díra, tam kde je, ale tam kde není.....

kami1984
14. říj 2016

@kacca11 ja ziji na baraku cely zivot,takze vim,jake mame naklady🙂 Mam sikovneho manzela,ktery si dokaze udelat vse sam-topeni,voda,elektrika,vymalba,polozeni podlah atd... Loni a predloni s mamcinym manzelem udelali sami fasadu-stalo nas to jen material. Finance na zahradu-kytky do truhliku, elektrika ze sekacky a 2kostata rocne.. Dan vychazi na 100Kc mesicne,coz se v duslerku ztratim jen ted zavedli stocne,tak cenu navysilo,ale jak pisu,jsme se vsim vsudy na 4000..v lete klidne 3000...
Bydlime na Karvinsku,kazdy se tu ted boji,co sachty..jasne,lidi tu maji i daleko vic penez,ale ne kqzdy. Manzel by mohl podnikat, bylo by vice penez,ale nebyl by doma, rukama se uzivi vzdy..Jen nase priorita je uzit si deti a ne videt je vecer v posteki..

andy80
14. říj 2016

@magdalenax ty jsi prostě ale úúúúplně mimo, nemá smysl s tebou diskutovat a ztrácet čas.

kacca11
14. říj 2016

@lajla vidis, a ja se tem ctyrem vubec nedivim. Navic nechapu, proc by ho meli nechat lezet na frekventovanem miste. Bohuzel je system je v tomhle mizerny, policiste sami si musi kulovat vybaveni a za tech par tisic opravdu nechteji riskovat zivot a zdravi v takove situaci. Navic, urcite jsou mistni a s tim konkretnim bezdomovcem maji nejednu zkusenost.

Ale jo, ono se to dobre soudi z povzdali.

ilonne
14. říj 2016

@kamino Jinak těch 7300 sedí, ale na to se teď nedostanes ani po těch 15 letech.

ilonne
14. říj 2016

@kamino A opatrně, ja patřím mezi ty "srdcare" 😀

kacca11
14. říj 2016

@kami1984 ja mam tez predstavu o nakladech domu a hodne dobrou predstavu o tom, jak dopadaji prace svepomoci (ale tvuj muz je urcite ta svetla vyjimka). Kazdopadne, do nakladu na opravy je pak treba promitnout i fyzicke sily a zdravi, to se pak moc nevyplati, ale pokud ma muz klidnou praci, nejspis to neni velka zatez.

Ja jsem vdecna za svou i manzelovo praci. Vydelame dost, abychom se meli dobre a dost penez usetrili, ale rozhodne nemakame od rana do vecera.

lajla
14. říj 2016

@kacca11 ležel v klidu na lavičce ne na frekventovaném místě jak píšu, nikomu nenadaval neobtěžoval, nezabiral místo , je to stejný občan jako všichni ostatní nebo...? Cožpak ne? Běžně vidavam lidí rozvalene všude možně, policista prochází bez povšimnutí...
A když už...jde to udělat bez nadávek a sprostých prupovidek ne? Chlap jen machne rukou a oni.se ho.boji...neumím si představit kdyby se stalo něco horšího...chlap rozbitá hlava...asi nejsem normální, ale v pořádku mi.to nepřijde...

lenka5731
14. říj 2016

@andy80 tak bohužel sis sama naběhla. O takových věcech je lepší nepsat. Taky jsem si to "postarání se o sebe jako samoživitelka" představila jinak, než že se nastěhuji k rodičům a ti mi hlídají dítě. Chápu, že někdy to jinak nejde, ale pak mlčím. Nebo aspoň já bych mlčela 🙂
@lajla to by mě zajímalo, jak bys situaci vyřešila na místě těch policistů? Jsi ochotná připustit to, že oni ho z titulu své práce znají více než ty?

kamino
14. říj 2016

@ilonne me jde o princip, cetla jsi me prispevky ? Pochopila bych nejaky padak, ale za 10 let ( do z 2005, nebo kdy byla ta zmena na 15 ) a pak brat do 65 nebo dokdy se dotycny rozhodne jit do.duchodu, v pripade Milana cca 90 rocne, nezapomenme, ze vysluhy se s kazdou valorizaci duchodu navysuji take, to neni malo... o to mi jde.. ano, pokud ma dotycny odslapano treba 25 let pochopim, ale tech 10 bylo smesnych, to musis uznat, ze to byla chyba..

lajla
14. říj 2016

@kacca11 kdyby se to stalo vašemu manželovi, kdyby se opil a usnul na lavičce nebo někomu jinému ne bezdomovci,tak by si neodvážili se takto chovat..

kamino
14. říj 2016

@ilonne chapu zes srdcarka, ale kolik vas je ??? A ted je to vazne jinak, driv se rozhazovalo plnymi hrstmi a radsi se o tom nemluvi, protoze vysluharu jsou statisice a je to silna volicska zakladna.

Strana