Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?
Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.
@tulikiss a ne, dekuji, nechci se stehovat do Spanelska.
@kami1984 ano a to je ono...taky mohl jít jinam za úplně jiné peníze, ale to bychom ho vůbec neviděli...všechno má své pro a proti, to co máme stačí, uzivit tolik děti taky není.sranda
Vůbec nebylo záměrem srovnávat platy ale ukázat autorce že nejen ona se může cítit ukrivdene...když její manžel platí tisíce a můj desetitisíce na daních
@koordinatorka_odboje no to sice jo ale je to jako pri vypoctu trebas nemocenske. Limitovan je vymerovaci zaklad kdy do urcite castky se pocita plne a pak to jde po nejakych procentech a maximalni vyse prumerne mzdy je tusim 108000... vyssi prumerna mzda uz vysi duchodu neovlivni... ale jdo ma to stesti mit 100000 /mesicne...
@koordinatorka_odboje to je fakt hrozny, ze tady nektere zacinaji se zmenou u sebe a nechteji brat ostatnim... 😬
@koordinatorka_odboje to je krasne napsane kdyz nechtej tak nechtej a ty ostatní si mysli ze bysme chteli asi statisice ale porad jde jen o spravedlnost
@koordinatorka_odboje jo uz sem pochopila co jste tim myslela, me to hned bylo divne vytahovat Spanelsko kdyz tam je rodicak 0,-
@tulikiss odvody sociálního ze mzdy nejsou daně, se silnicí a osvětlením nemají nic společného (krom toho, že skončí ve špatné kapse)
Ke zdravotnictví: a zajímala jste se někdy, kolik by vám měsíčně přebývalo peněz? Já se tu nechci hádat, proto jsem do diskuze nechodila. Na systém zdravotnictví si absolutně nestěžuji. Lidé si ani neuvědomují, čeho všeho se jim u nás dostává a v zahraničí by platili jako mourovatí.
@kacca11 tak to je otázka, každopádně navyšování všech příspěvků je cesta do pekel, ono když stát nemá kde brát, tak nemůže dávat. Mluvilo se o sociálních dávkách. Lidé by měli být odpovědní sami za sebe. Toť můj názor.
Zvláštní jak je tu jeden člověk proti navyšování a okamžitě začne být kamenován.
Zjednodušeně, pokud bych mohla platit nižší daně a měla kvůli tomu dražší divadlo, vůbec bych se nezlobila. Proč se ze všeho, co státu odvedeme musí dotovat vše? Proč si kupříkladu nemůžeme zvolit, že nechceme podporovat divadlo a místo toho si vybrat dotaci jeslí. Přeci jen jsou to naše peníze a většina lidí ani neví, kam jdou. Nám poplatníkům by mělo zůstávat více peněz, se kterými bychom mohli svobodně nakládat a ne aby o způsobu využití rozhodoval stát). Ale to už je daleko širší pojem než původní dotaz zakladatelky.
@versatilka obycejny obcan neni asi svepravny,aby rozhodoval,kam pujdou jeho peniez 😀
S čím bych tedy souhlasila, že by matka kupř. dvojčátek dostávala příspěvek vyšší, ale jen do výše klasického rodičáku. Máš dvě děti, - dostaneš jednou tolik, máš tři - dostaneš třikrát tolik, OVŠEM NA DALŠÍ DĚCKO ANI KORUNU
@versatilka tak pani to podavala tak ze zrusit vsechny odvody, vsechno si platit sam... a kolik by mi mesicne prebyvalo penez vim naprosto presne a to 0,-, protoze dceru nevzali do skolky tak jsem s ni rok doma zadarmo a platim si zdravotni. 😀 😀
@versatilka pridat penize nebo moznosti ja se jen ptala na nazor a tech se mi dostalo dost a po tom co jsem tu cetla jsem pro to aby byli vetsi moznosti pro to aby ta maminka mela kam to dite dat a kdy
@koordinatorka_odboje bohužel s námi takhle stát jedná a necháváme si to líbit. Jenže ono ty volební sliby stylu postavíme 20 nových školek a přidáme důchodcům a zvýšíme porodnost vypadají krásně. Jen mám pocit, že už lidé nevidí, že aby se mohlo něco zvýšit, tak stát musí někomu "sebrat".
@dvorka100 takže když přijdete oba dva o práci, souhlasíte že nedostanete ani korunu? Pozor na to jsou lidi i s handicapem menším či větším co práci opravdu sehnat nemůžou,nebo ti jejichz uplatnění na trhu není to pravé...ne každý je jak pisete...jak byste to chtěla rozpoznat? Nemakacenka od těch co práci hledají ale delší dobu se třeba nedaří...nebo máte na mysli někoho specifického?
@kacca11 no tak "ostatnim" ja bych vedela, kam treba penize vubec davat nechci1 treba dotace agrofertu. A pta se me nekdo? Nebo dotace pro ruzne zajmove skupiny a aktivity regionalnich politiku, tam se lehou miliony, lobistky prevlecene za fiktivni mluvci, zbytecna pracovni mista pro politicke mrtvoly a dalsi a dalsi a dalsi tunely verejnych penez. To by byl rodicak.
Nemusime zacinat u sebe, zacneme na radnicich
@versatilka Ach jo, můžeš tedy vysvětlit, proč by mohlo být kupř. dražší divadlo..., když odvody nejdou na silnice? Děvče, ty máš o daňových odvodech pojem, jako želva o horách
@dvorka100 Chlap v zahraničí sice vydělá víc než tady, ale taky se tam vydají trochu jiné peníze třeba na bydlení, apod. Baví mě ty zažité představy, že výdělky na západě jsou 10x vyšší a životní náklady stejné jako u nás...😑 Nezlobte se, ale poslední dobou nabývám dojmu, že spoustu lidí v Čechách pálí dobré bydlo...
Ano, podmínky pro návrat maminek by mohly být lepší, ale úvodní příspěvek je jen o penězích 😉
@tulikiss a to jako proc? Neni nahodou nejaka ta moznost se prihlsit na up jako pecujici o dite mladsi 7 let? Nebo tak nejak? Pak zdravotni plati up, socialni sice ne, ale zdrav.jo
@tulikiss tak ano, teď 0 :D ale předpokládám, že coby zodpovědná občanka jste předtím chodila do práce a stejně tak by teď šetřil muž. Nejspíš jste si nepořizovala děti pod most, ale v momentě, kdy jste cítila, že jste alespoň jakž takž zabezpečená.
@koordinatorka_odboje Fajn, takže budu mít daň z platu a nařídím státu, aby investoval konkrétně do zřízení bazénu v dané lokalitě, super....
@fallingstars bydleni vyjde treba v Nemecku o hodne draz, o tom zadna. Ale cena a kvalita potravin a dalsich vyrobku x minimalni mzda - jsme chudaci 😀 nevim teda, jake zahranici myslite, ale pokud Cechy pali dobre bydlo, proc jste tam a ne tady? A proc jich tolik bere kramle?
@fallingstars naprostý souhlas
Cely system je na prd...
Mam znamou ktera zila ve spokojenem manzelstvi. Oba pracovali. Meli dve deti a zili si dost slusne. Meli pekne auto, pekny byt.... byla to spise zasluha muze ktery vydelaval pomerne vic nez za uena. Jenze jednoho krasneho dne se te zene prevratil zivot naruby. Manzel odesel za milenkou a ona na vse zustala sama. Navic ji v praci skoncila smlouva a pri hledani nove narazila na fakt ze tim ze nepochazi z tohoto mesta a nema zde blizke pribuzne tak si muze hledat praci jen v urcitych dennich dobach aby se pak stihla jeste postarat o deti...no nakonec to skincilo tak ze sebrala zbytky sve dustojnosti. Navstivila sousedy o nich vedela ze nepacuji a berou davky a sla si k nim pro rady... nevim co ji poradili ale kdyz jsem s ni mluvila naposledy tak mi sdelila jen ze ji poradili velice dobre. Ona je take doma na davkach a cituji "beru tolik penez, kolik bych si nevydelala a pokud bych nastoupila do prace okradla bych sve deti"...
Jsem rada ze se ma dobre. Nemela to jednoduche ale stve mne ten system. Se nekterym nedivim ze se jim do prace nechce. Proc by to delali kdyz jim ty prachy a mozna i vice da stat a za nic....
@magdalenax ne, rozhodnete, ze treba 2% procenta pujdou Ochranarum zvirat, jak to mjai na Slovensku.
@yerry no jestli dostava vic nz tehdejsi min.mzdu, tak to neni az tak velke terno. Zas si to nemaluj na ruzovo 🙂

@tulikiss zeny ve Spanelsku cekaji do 40let, nez maji deti.