icon

Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?

dvorka100
12. říj 2016

Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.

versatilka
12. říj 2016

@magdalenax to proto, že sama diskuze už není jen o soc. dávkách. Už jen ze mzdy máš daň (silnice, osvětlení, policie, divadla, školy, eko skupiny, podpory podnikání... a mnoho dalších), sociální (rodičovská, přídavky, bydlení..) a zdravotní (peníze pojišťovnám). To všechno jsou odvody.
Nižší daně, nebo možnost je rozdělit do cílových skupin, pak prostě místo toho, abych dala své peníze na divadlo půjdou na školku. Nebudu platit sociální - pak od státu nebudu chtít přídavky.

lajla
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje však oni se rádi vrací😉
Já žila sice jen v Německu,Anglii a Americe...ale víte co lidi dělali ve svém volném čase? Přihlíželi časopisy se slevnenymi kuponky,jak.a kde nejvíce ušetřit, o topení ani nemluvím...jeste teď si vzpomínám díra ve zdi, že které vaně teply vzduch a minus 20 v zimě...rok 96 nejhorší zima v Minnesotě, a co vím... situace se nikterak nezměnila
Ad zdravotní péče...asi nikterak netřeba komentovat, byť pojištěna chtěli ta 5 min hovoru s dr 10000 atd atd atd

magdalenax
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje OK. Takže jen rozhodnout, kam ty peníze půjdou bez ohledu na to, že daň je stanovená...., tak to by sis asi nepomohla

lajla
12. říj 2016

@dvorka100 příliš?jsou to stejní občané jako Vy a já..oproti Vám já jim přeji a nebrala bych ani jim ani důchodcům, to bylo příliš od Vás

mejbellina
12. říj 2016

Tuhle mi jedna americká mamina říkala :"...s prvním jsem byla doma AŽ do jeho 3 měsíců!."
Myslím, že máme fakt štěstí v tomhle, ale zase na druhou stranu, uvítala bych rychlejší vybrání rodičovské a lepší možnosti jak skloubit práci a mimino.

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

@magdalenax ja si nechci pomahat, ja to chci dat treba tem zviratum misto Babise

yerry
12. říj 2016

@fallingstars vsude je chleba o dvou kurkach... predstavy o blahobytu v zahranici maji hlavne ti co se jen neco doslechli... mam hodne dobre a nlizke zname kteri roky zili a oracovali v zahranici a nekteri jeste pracuji a vim ze zadarmo jim nikdo nic nedal. Tady to sice neni buh vi co ale zas tu neni az tak zle... jeste jsem neslysela o nikom kdo by nasel misto kde litaji peceni holubi do huby sami...

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

@mejbellina najimaji si chuvy?

vanilkacka
12. říj 2016

@lajla o těch kuponech mluvili přátelé,co jsou teď v USA. I když tam mají dobré placenou kvalifikovanou práci,tak to není na žádné velké vyskakovani.

dvorka100
autor
12. říj 2016

@yerry a to je zaky to ze nekteri lidi to videj tak proc by pracovali kdyz ty peníze maji od statu ale z toho nejdou dane aby meli penize pro ostatní takze neokrqda deti ale stat

versatilka
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje a máte v mobilu aplikaci andrej? 😀 Pomalu nemůžete nakoupit, aby to nepocházelo z jeho podniků.. Pokud si nepůjdete pro zubní pastu

magdalenax
12. říj 2016

@lajla Máš doma schopného chlapa, takže asi tak. Nic víc, než, že Ti to - přeji, vám oběma. Na nějaké nepřející příspěvky zde se vykašli, - i když je mi jasné, že je v potaz nebereš a to je dobře

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

@versatilka mam windows v telefonu, nemam android ☹ vsak to byl duvod, proc sel do politiky, aby podporovali jeho podniky. Pry se s nekterymi nemohl dohodnout. No, penam, vodnanske kure a ty jeho zname znacky sverepe ignoruju

versatilka
12. říj 2016

@dvorka100 Jenže to není krádež, ta maminka jen plně využívá co stát nabízí, protože má tu možnost. Jiný člověk by pak řekl, že je hloupá, pokud by to neudělala, když má možnost. Tady je přesně vidět, jak jsou nastavené podmínky.

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

@vanilkacka jaka je tam porodnost?

dvorka100
autor
12. říj 2016

@lajla vy ste me nepochopila tak kdybych se mela rozhodnout jestli dat vic maminkam nebo hendikepovanym tak rozhodně handicapovanym protože ty uz nemají vubec žádné moznosti a jsou odkazany na ostatní

dokument
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje nejsme nadseny, "ze dostavame malo", jsme spokojeny, ze dostavame podle nas a pro nase potreby docela dost. Mne to teda stacilo. Ani jsem to cele nestihala utracet... autorka stejne neodpovida na otazky. Ma muze? Pracuje ten muz? Kolik by si predstavovala? Jake maji vydaje, ze ji to nestaci. Kdyz si zvoli rodicak na dva roky a ma muze, ktery pracuje, tak to neni malo. To je pres 9 tisic mesicne. Za to, ze je doma. O svoje dite by se starala nejspis i kdyby zila v jinem systemu. Je to jeji dite, reprodukuje svoje geny. Je to jeji boj o preziti.

racerunner
12. říj 2016

Mě dostala jiná věc, ale jsem asi v tomhle vyjímečný případ. 7 let po škole jsem pracovala na dva úvazky - jsem lékařka, tedy druhý, lépe placený úvazek byly služby v nemocnici. Když jsem otěhotněla, zákonitě jsem náročné služby musela přerušit. Můj plat klesl více než o polovinu po dobu 7m před nástupem mateřské. Brala jsem náhle opravdu velmi nízké peníze. A z čeho se mi nyní vypočítá peněnžitá pomoc v mateřství? No, na to, že jsem 7 let dělala přes 1000hodin nedobrovolných přesčasů za rok ... pěkně jsem nyní ostrouhala 🙂. Ale to je fuk, hlavně že je mimís zdravý, peníze nejsou vše... Jinak souhlas, v ČR se o nás maminky starají moc hezky, nikde ve světě nemají ženy takový luxus být s dítětem doma do 3-4 let věku a ještě si jít u toho prakticky neomezeně přivydělat. Je jen škoda, že nefunguje ta větší podpora zaměstnaných matek...částečné úvazky, školky, jesle, kolektivní zařízení při firmách. Třeba ve státním zdravotnictví je částečný úvazek scifi a přitom by to uvítala spousta z nás, trošku si osvěžit mozky v zaměstnání, že?

fallingstars
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje Jestli "tam" myslíte zahraničí, a "tady" ČR, tak momentálně jsem tady a neměnila bych 😉. Ale žila jsem ve dvou různých "tam", stejně jako třeba můj otec, a vím, že to tak růžové není. A s těmi "stejně drahými" potravinami a službami - budiž, Němcko možná, ale třeba ve Skandinávii si rozmyslíte, zda jít na večeři. Ono zahraničí není jen Německo.
Ono spoustu lidí jde na zkušenou, ale většina se dřív nebo později vrátí. Minimálně za tím naším strašným zdravotnictvím 😉
A já se zeptám opačně - když se tu mají lidi tak špatně, proč nejdou za lepším?

versatilka
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje má i takové, co známé nejsou, kupříkladu jsem šla kolem uzenářství, které se tváří jako malý živnostník a zpětně zjistila, že je holdingu..

monasek84
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje tak zrovna porodnost v USA bych nesledovala... myslim ze chudy staty, predmesti, a ruzny chudy ctvrte ji brutalne zvedaji, aniz by na to meli... proto ta kriminalita atd...

vanilkacka
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje Myslis v USA? Netuším a ani to nepotřebuju zjišťovat. Vyjadřovala jsem se ke kupónum a ke zkušenostem přátel,co žijí mimo CR.

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

@fallingstars jdou. se podivejte na zdrav.sestry a lekare. Polovina mych spoluzaku nezije v CR- proc taky? A kolik uprchliku se k namhrne, co? Ti moc dobre vedi, co je echt socilani system 😀 vraceji se sem lide s detmi - kvuli skolnemu. Ale to nebude nadlouho, brzy ho zavedou. Pak uz si vetsina Cechu rozmysli mit druhe dite

vanilkacka
12. říj 2016

@racerunner Souhlas. Taky bych si šla osvěžit mozek,ale ve firme,kde jsem pracovala,to funguje vyjimecne.

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

@versatilka ob je demon, i tak vypada

dvorka100
autor
12. říj 2016

@dokument na tyto otázky uz jsem tu vice mene odpoved napsala a rodicak mam na tri roky a to z toho duvodu ze je tu nefostatek skolek a maji plno a pochybuji ze by mi malou vzali driv a nehodlam byt doma zadarmo lepsi 7000 nez nic

yerry
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje no vzhledem k tomu ze ored tim urcite nedela za vic nez za minimalku tak i kdyby ted sedela doma za stejne penize a bez prace tak je na tom porad lepe. Nemaluji si nic na ruzovo. Preju ji at se ma dobre. Prijela sem pres celou republiku za chlapem a ten ji opustil a jen kvuli detem a jejich skole zustava tady a rodinu ma 400 km daleko. Ja teda zadne davky neberu a krom jednoho mesice oo materske co jsem byla na UP jsem ani nikdy nebrala ale pokud je sama na deti tak dostava tech dabek prece vice. Jsou ruzne hmotky, prizpevky na bydleni, pridavky na deti a co ja vim co vsechno. Dokonce ma pry i nejaky prizpevek na vybaveni deti do skoly. Na jejich pomucky. Ja si sice myslim ze jeji ex vydelava dost a ze by mela brat pekne alimenty ale zase toto by se hi melo pocitat do prijmu... no mne to je fuk. Jsem z tech co budou radsi chodit do prace nez prosit na uradech ☹ v davkach se nevyznam a doufam ze to nebudu potrebovat...

racerunner
12. říj 2016

@versatilka a stejně ho občané volí, koblihu jednu 😀

eviknufik
12. říj 2016

Holky četla jsem si prispevky,ale nedocela. Asi je to mimo mísu, ale my ženy pracujici, nedostaneme porodné. ale jen rodičák. Ty mrchy cigánské jsou na urovni IQ tykve, ale dostanou jak porodné i rodičák (aj.) tak mi to vysvětlete. asi jsem tumpachová, což mi potvrdí mnoho z vás, ale přijde mi to nefér. Na ty K... ciganské musíme platit, na uprchlíky platíme, ale na naše nemocné deti se sbiraji jen vicka nebo nejsou penize (viz např. www.promateje.cz) . Kdyz porodím dvojcata, do duchodu se mi pocita JEN jedno dite. A cikani si furt stezují. A ted se do mne oprete...

koordinatorka_odboje
12. říj 2016

lide budou mit deti asi v kazdem systemu, i ta nejvetsi mrcha mi tvrdila, ze deti je jedna z mala veci, co ma v zivote smysl. Takze neni potreba nic zvysovat ani se snazit ulehcovat rodicum, decka stale budou. Smysl to ma jenom pred volbama.

Strana