icon

Nízký rodičovský příspěvek, co si o tom myslíte?

dvorka100
12. říj 2016

Dobrý den, rozjela jsem takovou akci jak vyburcovat všechny k tomu aby se nemluvilo jen o přidávání peněz důchodcům ale aby se zaměřili i na maminky. Zajímal by mě váš názor na to, že nám maminkám dají prostě jen 220 000 a víc ani korunu. A navíc jsem zjistila že tato částka byla stanovena někdy před deseti lety a to bejvalo levněji.

yerry
12. říj 2016

@dvorka100 to je prave o postoji kazdeho jedince. Jenze existuke urcita prima umera... cim mene bude tech co budou odvat penize statu. Tim mene bude penez pro ty co makat nechteji a budou se muset zvysit dane ( pochybuji totiz ze by ubrali na davkach) ☹

versatilka
12. říj 2016

@racerunner pro mě nepochopitelné, já ještě dokážu pochopit, že ho lidé volili poprvé, ale že mu někdo hodí hlas opakovaně, to nepochopím 😒 Marketing má zmáknutý bezvadně, to se musí nechat.

magdalenax
12. říj 2016

@dvorka100 už jsem se Tě ptala, proč řešíš jesle. či školku, když máš 6-ti měsíční dítě?

lajla
12. říj 2016

@dvorka100 víte mám kamarádku, která ač nemá ZTP, protože posudkovi lékaři jsou různí..tak má záda po několika operacích, bolesti dennodenně...a normálně prostě pracovat nemůže...shání po trochach co může...
Další měla nádor na mozku... částečně invalidní, pár korun..a zbytek si bezte vydělat...snaží se a moc,2deti...
Takže kde je ta hranice co můžou a nechtějí pracovat a nebo to opravdu nejde? Prostě musí být nějaká pravidla...a na tom jejich místě může být kdokoliv z nás, kdo má právo posoudit zda mají či nemají nárok na peníze...

monasek84
12. říj 2016

@versatilka koho jsi volila a proc?

mon_88017
12. říj 2016

@racerunner u nás v zaměstnání podpora matek funguje, zaměstnavatel vytvořil dětskou skupinu pro celých dvanáct kusů. Jo, zaplaťpámbu za ty dary, ale blbý je, že existuje pořadník a pořadník a že lidi sou prostě úplatný. Nebudu se v tom rejpat, ale jako řadová zaměstnankyně-technik jsem měla mnohem menší šance na umístění než nějaká stážistka z horoucích pekel, která na ústav přinese peníze. Je to smutný, je to tak 😎 Takže jsem půl roku platila nekřesťansky drahou soukromou školku, než mi Zelenou vzali do státního. A že sem to tej práce už "musela", protože by mi doma mrsklo.

racerunner
12. říj 2016

@vanilkacka u nás v nemocnici taky, ale u soukromých doktorů můžu brát záskoky a výpomoci, což je super, jen sehnat finančně dostupnou a hodnou paní na pár hodin hlídání , i když já mám i super maminku, co se na vnoučka těší. Jenže jsou i takové, co tyhle možnosti nemají. Mě teda hlavně zaráží, kolik lidí se všemožně snaží tahat ze sociálního systému prachy. Na jednom kurzu o lékařských posudcích nám vyprávěli, jak pražská sociálka a revizání doktoři vůbec nestíhají vyhodnocovat žádosti o zdravoní dávky - že si třeba o invalidní důchod žádají úplně zdraví lidé, prostě to jen zkusí, zda by jim to náááhodou nepřiklepli...

dvorka100
autor
12. říj 2016

@magdalenax resim to pro to ze bych rada pracovala ale nemam tu moznost a kdyby se naskytla co by bylo a hlavně nekoukam jen sobecky ma sebe

yerry
12. říj 2016

@eviknufik nepracuji... ☹ ja jsem nedostala ani na prvni a nedostanu ani na druhe... ani pridavky na deti ani nic ☹ jen materskou ale jelikoz jm OSVC a pani na socialce mi trosku blbe poradila a zalohy si platim blbe tak to nebude nic moc ☹ .... jsem rada ze bude aspon neco. Budu moct byt doma a venovat se detem a nebudu muset hned frcet pracovat a strkat dite kde komu abych mohla do prace...

dvorka100
autor
12. říj 2016

@lajla to uz je ale zase o tom ze v tomhle state je vse naruby. Zname maminka nemohla na nohy mela se dostavit k posudkove komisi ktera byla v druhem patre bez vytahu z duvodu ze se nedostavila ji invalidni duchod zamitli

fallingstars
12. říj 2016

@koordinatorka_odboje Tak zdravotníci a záchranáři obecně jsou kapitola sama pro sebe, a je ostuda, že je stát neumí distatečně ohodnotit.
Polovina lidí je pryč, ale je to fakt proto, že se tam mají o tolik líp? Nebo se prostě využívá možnosti cestování? Taky znám spoustu lidí mimo ČR, ale že by tam měli o tolik jednodušší život, to se říct nedá. A drtivá většina se plánuje vrátit, ne kvůli školnému, ale protože kdyby tam chtěli žít se vším všudy, využívat zdravotnictví, odtodit, vychovávat děti, tak to taková pecka nebude...
Azylanti jsou úplně jiná kapitola, já si třeba myslím, že je víceméně manipulace stran těch, kteří jim v jejich domovině informace o jednotlivých státech zprostředkovávají. A navíc - Německo a spol. vedli svého času velmi vstřícnou rétoriku ohledně přijímání uprchlíků, narozdíl od nás. Tak je asi jasné, kam půjdou radši...

yerry
12. říj 2016

@dvorka100 kocourkov. Od zname manzel mel nejakou nemoc a chodil v predklonu upne do praveho uhlu a posudkovy mu to neuznal.... a kdyz zadali znovu tak b mezicase zjistilu ze ma rakovinu a moc hnusnou... na druhou posudkovou nedosel protoze lezel ve spitalu... duchodu se nakonec nedockal ☹

vanilkacka
12. říj 2016

@racerunner My hlídání nemáme, babičky nebydlí v místě. Manžel je hodně často na sluzebkach a nekončí každý den ve stejnou dobu, takže se nemůžu spolehnout na jeho hlídání nebo vyzvedavani. A když mi nabídli privydelek na pár hodin týdně jako výpomoc,tak bych dostala stejné penize, kolik by mě stala paní na hlídáni. Práce by mě v ničem neobohatila,takže jsem samozřejmě raději doma s dcerou.

racerunner
12. říj 2016

@lajla 🙂 ty jo, vidíš, já zrovna psala o té druhé stránce- nám nedávno nějaká vrchní šéfka pražské sociálky vyprávěla, jak strašně velké procento lidí žádá o tyhle zdravotní výhody. Že to vůbec nestíhají vyhodnocovat, že to lidé velmi často prostě zkusí i když jsou zdraví a mají třeba jen nějaký subjektivní dojem nemoci...že se každým rokem zvedá procento těch, co to hrajou na ZTP, ZTPP, ID. Ale nádor mozku, to je samozřejmě věc jasná. Možná pak nemají čas to posuzovat pořádně. Mě teda na praxi u praktické lékařky pro děti překvapilo, kolik rodičů na paní doktorku zkoušelo nahrát virozu dítěte, aby mohli být týden na OČR . A někteří se hrát ani neobtěžovali - vybalili žádost o OČR bez důvodu rovnou 😀

lajla
12. říj 2016

@dvorka100 jo to je v háji...v takových případech plně Souhlasím že je to naprd
Nebo taky...chtěla bych aby zdravotní pojišťovny přispívaly a platily jakoukoliv větší léčbu... každý den se u nás vybírají peníze na nějaké dítě, děti.. jejichž rodiče nemají peníze na léčbu , v a starost o dítě...a pojišťovny dávají ruce pryč...sbírky na nemocné lidi...atd...to se má podchytit...ne přidávat peníze maminkam na dovolené... které mají dvě ruce a dvě nohy, souhlasit samozřejmě nemusíte a nikdy se nelze zavděčit všem

magdalenax
12. říj 2016

@dvorka100 Ok. Takže to shrneme. Budeš mít dejme tomu nárok na 10 tisíc - životní minimum, říkám, dejme tomu. Takže to, co nebudeš mít v rámci rodičáku, soc. příspěvků, přídavků na dítě a alimenty Ti doplatí stát. ..., stejně, jako komukoliv jinému...
Máš tam ještě něco?

dvorka100
autor
12. říj 2016

@lajla po tom co jste ted napsala vam dávám za pravdu a puvudni myslenka tohoto fora byla sobecka dekuji za otevření oči

lajla
12. říj 2016

@racerunner to je smutné...ale vše je to o lidech a jejich nátuře, a jak je známo cesi jsou "vychcanci" bohužel😞

racerunner
12. říj 2016

@vanilkacka to chápu, to je pak demotivující...já mám velký štěstí, že muž peníze, které nám stačí, vydělá, ale kolikrát bych ho raději měla doma...jenže zmírnit nelze, služby v nemocnici má ve smlouvě jako povinnost...

andy80
12. říj 2016

Tak jako to, že nám stát dá 220.000,-- Kč je luxus, který ve světě nemá obdoby. Ona ta dávka není na uživení dítěte, je to kompenzace za to, že se staráme o děti a nemůžeme do práce. Na uživení má být chlap.

dvorka100
autor
12. říj 2016

@magdalenax tady nejdevjen o me ja to beru všeobecně

yerry
12. říj 2016

@lajla jj na nemocne deti se u nas sbiraji vicka z PETek.... toto je podle mnd naprosto mimo misu....

dvorka100
autor
12. říj 2016

@yerry kamaradka trikrat rocne porada sbirky na postizene deti.. kdyz to clovek vidi chce se mu brecet

magdalenax
12. říj 2016

@dvorka100 já jsem Ti také všeobecně odepsala

racerunner
12. říj 2016

@yerry ale furt se taky ještě v tomhle stará stát líp než v zahraničí, kde fungují jiné pojistné systémy, v USA když člověk nemá hooodně dobrou pojistku, hradí si např. léky na astma zcela sám...mámy na to nemaj a děti tak nejsou dobře léčené....K nám se občas jezdí nechávat cizinci operovat, protože u nich by se vůbec nedoplatili ...je to i tak hrozné, ale zatím to zdravotnictví ještě fachá oproti zahraničí vcelku fajn...

lajla
12. říj 2016

@yerry u nás taky... pravidelně je taham a vybíram všude okolo😞
Toto mi přijde jako strašně nevyřešená kapitola... kolikrát to dítě bez léčby nepřežije a přesto se musí peníze posbírat,aby....zdravotní by se měly stydět...ale je jim to fuk😭
Maximálně fandim dobrému anděli

efulin
12. říj 2016

Přijde mi to v pohodě. Jsem vděčná, že ty peníze mohu dostat (byť jsou vlastně moje, od čeho jsem si to zdravotní hradila, že?). Více mi vadí, že jakožto doktorandka jsem neměla zdanitelný příjmy, a tak nemám možnost si určit výši rodičovského příspěvku. Byť jsem vlastně pracovala pro stát (učila vysokoškoláky, dělala práci za zaměstnance katedry a podobně).

vanilkacka
12. říj 2016

@racerunner muž naštěstí taky vydělá dost pro celou rodinu, ale člověk musí myslet i na horší časy a myslet na budoucnost. Proto doufám,že až se budu vracet do práce,ze budou lepší podmínky pro návrat. Přece jen matky to nemají úplně jednoduché.

makronka222
12. říj 2016

220 a co bys chtela? Kdyz chces hezke auto/sedacku/kabelku musis o to vic pracovat a o to vic setrit, nebo se na to vykaslat a jezdit busikem, sedet na zemi, stejne je to s ditetem, bud neco udelas proto aby ses mela dobre a nasetrila penize, nebo budes mit malo a musis vyjit. Vsichni jsme svepravni, mame mozek tak si musime rozmyslet co a jak. Jasny taky by bylo fine aby nam pridali, ale ty penize bych radeji videla jinde.

racerunner
12. říj 2016

@efulin jako fakt? máš tedy nařízeny 4 roky za tu nejnižsí sazbu? pokud jo, tak to je ale fakt ujeté

Strana