Petice za navýšení rodičáku
Maminky tak odsouhlasili navýšení rodicaku , ale ne úplně fér . Jak k tomu přijde maminka co porodí předčasně i když měla termín v roce 2020. Zkusíme s tím něco udělat ????
Hele mě to zase tak žíly netrhá. Rozhodně bych se ale nenavážela do maminek které to rozčílilo. Je jasný že všechny ty matky co si žijí velmi dobře, jsou největší odpůrkyně a mají nejvíc blbých poznámek. Takže dámy, až se jednoho krásného
dne něco moc posere a vy nebudete mít koncem měsíce pomalu co do huby a budete žít od výplaty k výplatě, pak těch 80 klacků navíc možná taky uvítáte.
@petulejan kdo hlásá že to nepotřebuje, dal by za to nevím co,dnes žádný normální člověk neřekne já peníze nepotřebuji,kor když má byt i jen jedno dítě,mi třeba plánovali peníze na víc z rodičáku dětem spořit,pro jejich budoucnost,nejde jen o to moct jen děti uživit a když vidím kolik státu ročně dáme na daních DPH,poplatcích, a stát mi nedá nic,(žádná příspěvky nebereme) tak mě pak prostě sakra nasere že já na rodičáku navýšení nedostanu a všichni kdo porodí o pár měsícu později ani,ani já těch 80 tis taky chci pro své děti
@dadulakk přesně tak,matky jsou tu k sobě zlé,nikdo nikdy neví kdy se dostane na dno a pak mu ještě nějaké pi..a řekne že si neměla dělat děti,ted se vše zdražuje a tak by se mělo na RD přidat všem stejnou měrou,ono do takového nepřidání spadají třeba i matky dětí nemocných na které se zase pro změnu vysrala pojišťovna a pro ty je 80 tis dar z nebes
Nepročítala jsem celé... Jako jo, přijít o peníze zamrzí, ale jak tu už padlo "slibem neurazíš". Takhle by mohly brečet i matky dvojčat, které si je pořídily v době, kdy byl rodičák stejný jako na jedno dítě, a pak ho navýšili. Takhle teď brečím i já, že jsem i o navýšení RP na druhé dítě zažádala pozdě, a protože nastupuji na MD 6. týdnů před porodem s třetím, přijdu o poslední dvě navýšené měsíční dávky. A ono mít 60 000 a nemít, je docela rozdíl. tohle mi právně taky přijde divné, že RP na jedno dítě zaniká narozením druhého - ale to první přece nepřestane existovat jen proto, že má sourozence 🙂, ale systém je prostě takový a musím to skousnout... Co se týče toho, že to má být od 1.1. a někdo porodí minutu před půlnocí 31. 12., uvidíme, jak ještě celý ten zákon bude vypadat, třeba tam tyhle situace budou mít řešené v přechodných ustanoveních 😉. Anebo to stanoví nikoli podle reálně narozeného dítěte, ale podle termínu porodu. Zatím je to v jednání, co jsem sama zažila zákonodárný proces, tak je otázka, kdy to vůbec vyleze ve finální podobě a jestli to do toho ledna nestihnou xkrát novelizovat 😉.
@saminomimino já naprosto souhlasím....nebylo řečeno,tak anebo tak,byla řečena jedna verze,toť vše a pak vyběhnou s tímto.... nechápu,co tady některé rejpalky dělají vlny a ještě se dotyčným vysmívají. Vše se zdražuje každý rok,a rodičák zůstává neměnný už tolik let a najdou se matky,co peníze navíc nepotřebují. Úsměvné....
Jak tu padlo - sice by to navýšení bylo pěkné, ale prostě pro všechny to nejde, a i kdyby to nakonec dali všem maminkám na RD, tak zas budou naprdnuté ty, které měly děti dřív a tohle jim uniklo... Jak jsem psala výše, uvidíme, co z toho ještě nakonec vyleze 😉.
@penelopaw A já bych to nakonec zrušila celé to navýšení a bude klid,když nic maminky na současné MD,tak ani ty budoucí a bude klid a nebude se nikdo hádat a závidět si 🙂 Já to nikomu nezávidím,ba dokonce přeji,na MD jsem byla v letech 2013-2016,doufala jsem,že bych na MD ještě jednou šla,no příroda nebo ten někdo nahoře má asi jiné plány 🙂 A taky jsem tehdy tu mateřskou s manželem zvládla i s čerstvou hypotékou a poměrně nižším platem než má manžel teď.A přesně jak píšete,pokaždé bude někdo naprdnutý,ať to bude tak či onak 🙂
JEN PÍSEMNÁ MÁ VÝZNAM - NUTNO SI NAJÍT MAMINKU VE VAŠEM OKOLÍ A U NÍ PODEPSAT - MAMINKY VYHLEDÁTE ZDE NA FB SKUPINĚ: Chceme spravedlivý rodičovský příspěvek!
@nikahavel @klidopido nepřijde mi, že bych byla neempatická. 80 000 bych určitě brala všemi deseti pro sebe i všechny ostatní maminky, ale hroutit se z toho nebudu. Naopak mi přijde, že těmi, kdo tu nejvíce vykřikují, spíš clouvá závist 🙂 . A dítě mi hlídají manželovi rodiče - jo, jsou skvělí. Kdyby nebyli, zajistila bych hlídání jinak. Život je otázkou priorit a jaký si to uděláš, takový to máš 🙂 . Ale to už je na jinou diskuzi.
PETICE MUSÍ BYT PISEMNA. Tohle není petice, ale jen nějaký výkřik do tmy...
Důchody jsou snad něčem jiném než RP proboha! 🙄 fakt jak ve slepič.... našetřete si a pak mějte děti. Mi přijde, že těm důchodcům snad těch pár peněz závidíte.
Tohle v žádném případě nepodepíšu. To není petice. A nebyla by to petice, ani kdyby to bylo na zlatém papíře. Je to blábol, který nemá hlavu ani patu.
@jajulin no si tady nikdo nehroutí, jen se nelíbí lidem podmínky a ty kritizují ale když je to závist...no nemám tušení jak jinak bych vyřešila hlídání 21 měsíčního dítěte kór v 6 měsíci těhotenství ale jistě nějaký útulek bude 😂😂😂 priotity by byly ale musela jsem kvůli tomu i na čas pohřbít praxí ono večer až manžel přijde z práce se dost blbě fotí. Logicky ti nepřijde že nejsi empatická to by jsi se tak nechovala. Nikdo tě za to nekritizuje jen upozorňuje stejně jako spousta lidí tady na to co nepovažuji za správné
Ježkovy voči, kdo psal tu petici?? Ta by spíš potřebovala pár lekcí češtiny než 80 tis.. Fakt ostuda, skoro jsem to nemohla rozluštit, jak tam chybí interpunkce, příp. je špatně..Fakt ostuda :-P
@pampeliska1 ostuda je váš výsměch....
Az za 30 let z vas budou duchodci a nedej boze se prida maminkam na rodicaku a vam ne tak si vzpomente na tuhle diskuzi a chytnete se za nos.....
@pampeliska1 přesně, naprosto příšerné, to bych se snad styděla i podepsat!
@caverina az z nas budou duchodci, tak se bude skrtat, az se budou hory zelenat. Dneska jsem to resila v ramci prace s clovekem, co pripravuje podklady pro rozpocty CR. Vubec nepocitej s tim, ze by po roce 2035 byl stat tak stedry, jako je ted. Pokud tedy nechces deficit v radech stovek procent HDP.
@sudylichozrout tak ja jsem to myslela spise obrazne....pokud je clovek v nejake pozici tak nadava na ty druhe....ale pak az se dostane bud nestastnou nahodou nebo prirozenym vyvojem do te druhe pozice tak otoci....
@jitulien tak tohle uz je opravdu ulet :-/
@jitulien 😁😁😁😁
tak to znění "petice" paní rozlobená maminka (skoro se divim, že ne mamynka) vylepšila.... tvl to je fakt hardcore. to bych se styděla podepsat:D

@treasurka určitě by byla jiná a lepší cesta viz ty úlevy,já nvím co oni tam furt vymýšlejí za debility ze kterých nakonec nemá prospěch nikdo