Porod druhého dítka během rodičáku
Ahojky holky, měla bych otázku....
Máme 19 měs syna, rodičák končí někdy příští rok....jak to funguje, když bych otěhotněla a porodila dřív, než skončí původní rodičák?
Děkuji moc
Holky, chápu to tak, že pokud bych byla nezaměstnaná, automaticky při druhém prckovi dostanu RP na 4 roky, ale pokud mám zaměstnání, můžu si výši druhého RP opět zvolit?
vždyt to je přece jednoduchá tabulka - počítá s tím, že máš/nemáš odpracováno, tím pádem spadáš do jedné ze dvou prvních okének (je možno/ není možno vyměřit...) a pak délka rodičáku 😉
Dobrý den, mám 1 dceru (bude mít 15 měs.), přemýšlím trochu dopředu, jestli se kolem druhých narozenin nezačít "znažit". Před porodem jsem byla zaměstnaná-na neurčito, ale firma se částečně přestěhovala, zůstalo jen pár lidí ve výrobě (já byla v kanceláři) takže předpokládám, že kdybych šla ve 3 letech do práce, tak dostanu výpověď (možná s odstupným). Nejradši bych šla do práce na nějaký čas, ale nic není jisté a bojím se, že pak budu tvrdnout na ÚP.
Kdybych otěhotněla v průběhu tohoto RP, ale porod byl až po jeho skončení (dceři by bylo třeba 3,5 roku), tak mám stále nárok na těch 220 tis./3 roky? Předpokládám, že firma by mě propustit nemohla, když bych přecházela z jedné na druhou, ale jak bych na tom byla finančně? Omlouvám se jestli je to chaoticky napsané, snad mě chápete jak to myslím 🙂 Děkuji za rady.

@disa a teda manzela to trapi i zbytecne dopredu,tehotna nejsi ;) Mam deti 21mesicu od sebe,taky jsem prispevek nevycerpala, ale tak to je,je to socialni davka a ma sva pravidla ;)