icon

Porodné 2019

adriana1314
9. led 2019

Hezky den maminky , četla jsem ze je možné dostat porodné na miminko , ale jen pokud přítel vydělává měsíčně určitou částku . Zde na konikovi jsem četla , ze v našem případě nesmí priteluv plat přesahovat vic jak 20 817 ,- coz by nám vycházelo , kdybychom se bavili o čisté mzdě. Co je ale problem, tak ze od firmy kde pracuje mu na výplatní pásce nebo jak se tomu rika , posílají celkem 21 000 ,- jak kdy hrubého ma nějakých 28 000,- ale chodi tam na obědy takže na účet mu vzdy přijde tech 20 000,- někdy i méně . Myslíte , ze az si o to budu Zadat na úřadě , tak jim budou stacit za posledni 3 měsíce ukázat peníze které mu přišli na účet ?

lenoulinkaa
9. led 2019

@adriana1314 platí čistá mzda před srážkami.

adriana1314
autor
9. led 2019

@lenoulinkaa takže na úřadě kde bych zadala o porodné se ukazuje výplatní páska z firmy ? A ne pouze účet ?

girl.misel
9. led 2019

@adriana1314 podle me se tam pocita prijem obou rodicu, ne jen otce

girl.misel
9. led 2019

@adriana1314 na sociálce mu daji papir a v praci mu musi prinem vyplnit

tercasv
Autor odpověď smazal
lenoulinkaa
9. led 2019

@adriana131 to presne nevim, jestli staci pasky nebo by mel mít formulář, kde by ucetni doplnila primy. Případně by měl vylézt nějaký formulář pro dávky ssp.

miaelle90
9. led 2019

@adriana1314 zdravím, pracovala jsem na ÚP, takže je potřeba to mít potvrzené na tiskopise o příjmech vydaný UP, potvrdí to mzdová účetní.

tercasv
9. led 2019

@miaelle90 Mohu se zeptat, když jsem od října na neschopence, tak se peníze z nemocenské započítávají, že? 🙂

anetka9
9. led 2019

Počítá se příjem obou...příjem domácnosti, ne jen chlapův...

zrzeckas
9. led 2019

Prijem obou rodicu se bere a nesmi to prekrocit 2,7 nasobek zivotniho minima

miaelle90
9. led 2019

@tercasv ano, jakýkoliv příjem Vás a otce dítěte se započítává.

cmelik
22. led 2019

@miaelle90 prosim mam dotaz: kdyz jsem byla na nemocenske, kdo mi vystavi potvrzeni pro zadost o porodne socialka nebo ucetni?