icon

Prosím o radu - neschopenka a mateřská

pattyo
1. čer 2018

Dobrý den,
prosím o radu. Jsem zaměstnaná- smlouva na dobu neurčitou a do toho mám OSVČ vedlejší činnost. Jsem teptrve v 7tt., ale obě práce jsou dost fyzicky náročné, takže nevím jak dlouho je budu zvládat plnit. Zaměstnavateli to chci oznámit po 12tt a domluvit se s ním,že pokud budu moct, tak zůstanu, dokud nebude mít za mě náhradu , a pak bych nastoupila na PN, ale obávám se ,že nebude rád a bude na mě tlačit, abych dala sama výpověď, protože budu pro něj zbytečná a nebude chtít za mě hradit zbytečně zálohy.
Tak se chci zeptat, pokud by k té situaci došlo jaké mám možnosti ?
Pokud bych musela dát tu výpověď sama, tak pak budu automaticky OSVč Hlavní činnost a s tím spojené placení záloh, což bych finančně nezvládla. Budu mít třeba nárok na mateřskou, pokud půjdu na neschopenku i jako OSvč ( dobrovolné nemocenské si stále hradím, jinak zdrav.a soc.zálohy nyní hradí zaměstnavatel).

Děkuji za info a rady

Strana
z3
kepu
2. čer 2018

@ruzicka06 boze kdyby jsi to cetla tak jsem nepsala o tom ze nemuze mit zdravotni problemy ... Ty muze mit i ta co ma rentu ....

letadylkokane
2. čer 2018

@terka555 ja jsem si to vyzkousela, kdyz jsem chodila na vejsku, delala jsem brigadne ve fabrice a taky za barem. Ta unava je jina, ale je srovnatelne silna. Z manualni prace te boli ruce a zada, z te dusevni zas hlava. Stres, terminy, zodpovesnost. Pracujes i o vikendech, porad musis byt na mailu... Oboji ma neco.

letadylkokane
2. čer 2018

@ruzicka06 souhlasim a podepisuji.

ruzicka06
2. čer 2018

@kepu Víš, ale ono ne vždy je vedení rozumný...dělala jsem také dost dlouho vyloženě jen kancelářskou práci a tam jsem si pomale nemohla v pracovní době k dr. ani na propustku..denodenní buzerace, pomale ani na wc sis nemohla dojít...takže ne vždy to jde si zařídit lepší podmínky v kanclu. V takových případech chápu těhu holky, že si raději nechají napsat neschopenku....

ruzicka06
2. čer 2018

@kepu Já znám třeba těhu holky holky, co dělaly v kanclu a měli horší pracovní podmínky než ty, co dělali ve fabrice...

kepu
2. čer 2018

@ruzicka06 a znova ....kdyby jsi poradne cetla co ja jsem psala tak jsem psala ze ne vsude to tak jde a ze pisu ze svoji vlastni zkusenosti !!!!

ruzicka06
2. čer 2018

@kepu Já jsem také psala ze své vl. zkušennosti............

terka555
2. čer 2018

@letadylkokane tak ja si zkusila taky vsechno mozny ale pak je rozdil delat to brigadne a na plny uvazek..a neboli jen ruce a zada ale hlavne nohy kdyz si clovek za celou sedne jen o pauze na jidlo a hlavne v ty manualni je kolikrat i ta dusevni..nesmis tam nic splest jakmile spletes prijdes o penize musis si vse ohlidat aby slo tam kam melo..u nas je ta zodppvednost stejna ne-li horsi..a prave oboji ma neco stejne tak jako ze kazda se citime v tehotenstvi jinak apod...

letadylkokane
2. čer 2018

@terka555 ja to nerozporuju. Jen mi vadi ty komentare, ktere tvrdi, ze prace ve fabrice je hardcore a ti, co jsou v kanclu, tam celej den skladaji karticky. Tak to proste neni. Diky moji praci znam jak prostredi boardu, tedy predstavenstev velkych firem, financni reditele... Jejich praci i jeji narocnost. A take prostredi vyroby a vse, co je s tim spojeno. Jsem pozorovatelem tech veci, vdecnym za svou profesi. A ver, ze bych nemenila bych ani s jednim segmentem. Statisicove mzdy nestoji za ten stres a znicene zdravi. A naopak ani male mzdy ve vyrobe za to nestoji.

kepu
2. čer 2018

@ruzicka06 ale davas mi tady kazani ze ne vzdy je vedeni rozumny .... ale ja to moc dobre vim a ja nejsem z tech komu vadi ze nekdo ....kdokoliv.... Ma neschopenku at uz kvuli praci jakou dela nebo kvuli zdravotnimu stavu myslim ze kazdej vi nejlip co dela ale proste se mi nelibi ze tady staci napsat do fora ze je nekdo na PN kvuli tomu ze ma spatnou praci a zenske tady ty dotycne zacnou rozebirat a soudit .... To je to same jako s tema dovolenyma sama nechapu jak nekdo muze resit nejaky more a podobny ale je to jeho vec .... Nicmene aby se tu zensky rozcilovaly ze nekdo chce jet nekam na dovolenou na chaticku zmenit pobyt a byt tyden tam .... Co je komu do toho ? ...vadi mi ze se tu zenske do sebe obouvaji a soudi se navzajem a vubec nevi co za vsim stoji ja nesoudim nici praci ...kazda ma svoje .....a uz vubec ne neschopenky nebo dovoleny ....

ruzicka06
2. čer 2018

@kepu Kázaní??? Já Ti kázaní nedávám..jako to nemůžu napsat svůj názor, co jsem sama zažila nebo o případech o kterých co vím???? Tady ty diskuze fakt skončí vždy stejně..autor položí dotaz a ostatní se začnou dohadovta kdo má a kdo nemá pravdu. To je pak o ničem...já se nikoho ani Tebe dotknout (a ani kázáná mu dávat...) nechtěla.............................................

priefi
3. čer 2018

@pattyo ja to chapu, jen tech diskuzi na toto tema tady je hodne a nektere z tech diskizi se zvrtnou. To je rozumne, ze ukoncis obe 😉

priefi
3. čer 2018

@pattyo a jeste jedna vec, ano pn je pro nemocne, ale nevolnosti v tehu se s nemoci da taky srovnat. A to nemluvim o dalsich potizich. Takze za me, pokud tehu se neciti chodit do prace, nemela by chodit do prace, jde tady i o to detatko. Pokud se citi nebo zvlada, at chodi. Jsem proti tem tehu, kterym nic neni a jen se jim nechce, ty by do prace chodit mely. Ale toto ne i Tvuj pripad 😉

priefi
3. čer 2018

@terka555 to ze pracujes v kanclu neznamena, ze nemas duvod jit na pn. Nezalezi na tom, kde delas. Kdyz Ti je zle a v praci nezvladas, tak proste nezvladas. Ano, neni tam fyzicka zatez, ale je tam psychicka zatez a ver, ze to neni zrovna sranda. Musis si davat majlza, abys neudelala chybu, celou pracovni dobu musis byt v pozoru atd. Ono to v tom kanclu taky neni zrovna ruzove. Psychicka zatez taky neni zrovna sranda

terka555
3. čer 2018

@priefi ach jo staci si precist vsechny komentare co se tu napsali..pokud ma tehotna obtize at si jde na pn me je to jedno jestli je v kanclu nebo ne resilo se tu hlavne to aby se pak neptala na to jak muze jet na dovolenou k mori..a psychicka zatez je kolikrat i ve fabrice takze kdyz si vemes obe dve dohromady tak je to kolikrat horsi nez sedet v kanclu..

ruzicka06
3. čer 2018

Někdy je to horší ve fabrice, někdy v kanclu. Nedá se říct, která těhu ženská to má kde v práci horší. Tady si stejně bude každá zastávat svůj názor, takže bych to shrnula - ať si každá dělá co chce....není to lepší, než se tady dohadovat????

bartra
27. čer 2018

@oveckaluky V Německu funguje tzv.Beschäftigungsverbot velice dobře a nikdo se nehada. Je to o tom,aby s to dostalo do povědomí zamestnankyn i zaměstnavatelů,a ono to začne fungovat,kdyz více žen bude volat po tom co mají právo. Ono v dnešní době se kvalifikované pracovní síly nehledaji tak snadno. Kdy se snažit něco dodržovat ve prospěch zamestnancu,kdyz ne ted,kdy je nezaměstnanost 3%..

Strana
z3