Seborea u miminka. Jak ji řešit?
Namazala jsem olejickem-klasik detsky na pokozku... a nechala do dalsiho dne... az pak jsem ji umyla kebulku a byl klid 😊
Mne se nejvic osvedcilo namazat kokosovym olejem, nechat aspon 15min pusobit, a pak umyt samponem. Behem myti ta loziska lehce drbu pomoci nehtu a krasne to sleze. S temi nehty opatrne, opravdu lehce, at se kuze nepodrazdi.
Souhlasím s kokosovym olejem, byl to uplny zázrak, dcerka to mela celkem hodne, tak jsrm namazala trochu vmasirovala a ve vane pak umyla samponem a jak jsem masirovala hlavicku pri umyvani tak se vse vymylo a uz jsem nemusela nic vycesavat. Uplne mi spadla brada jak rychle to zafungovalo ;)
Nam pomohl konopny olej. Namazat pred koupanim, nechat chvilku pusobit, umyt samponem a pak jeste ve vane vycesat kartackem.
@terka2018 Zkus aviril olejíček namazat na hlavu, dej čepičku, tak půl hodiny před koupáním. Potom vyčesávat jemným hřebínkem.
Bioderma abcderm, sjelo to krasne. Kokosový olej ani indulona u nás nefungoval...
Mi Mudr doporučila Sudokrémem - ten to vysušil a začalo se to loupat. Já jsem to naplánovala a šlo to dolů líp.
S prvním mám zkušenost s krémem Bioderma abcderm, na 2x bylo po seboree, u druhého kokosák a taky je po 3 mazání pryč. Naše dětská mu doporučila Excipial, že prý to po něm jde taky krásně.
U nás zabrala bioderma abc.
U nás stačilo veprove domácí sádlo. Pěkně namazat a za pár hodin jemnym kartáčkem vycesat. A dokola. Někde sem četla opatrne vycesat aby se nestrhly kořeny vlásků, že nerostou.
Namazat kokosovym olejem a pak ultra soft kartackem na zuby vycesat.Po tomhle pak umyt hlavicku samponem (nejlepe s hermankem -napr.Cien pro deti) a pak namazat pecujicim mlekem pro deti.Tohle jsem udelala a uz byl klid
u nás nezabíralo skoro nic - ani nejrůznější olejíčky domácí výroby ... nejlépe to synovi zmizelo když jsme natírali Linolou Fett ( s ovčím tukem), měli jsme od ní i šampon

Staci promazavat infadolanem nebo slun. olejem? A potom vycesavat nebo az to zaschne? Dekuji 🙂